Zašto je nekim ljudima teško da koriste migavac?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto veliki broj vozaca ne koristi pokazivac pravca ili to urade u trenutku kada pocinju da skrecu.
Mnogi ne koriste migavac ni kada napuštaju kružni tok.
Da li je to bahatost ili baš me briga ili neznanje ili senilnost ili saobracajna nekultura?

бахатост
.... то је тактика ...без
мигавца
са сплавова и клубова ..нових возача ...
возачица ..
оно као сестро брате да незна мој
потез
да је/га изненади мој маневар да се у чуду
нађе
за шта је мој ауто... џип из салона ....или набуџен крш
способан

баш ме брига...баш ме брига...баш ме брига...баш ме брига...

БСБС

Poslednja izmena:
Noviji automobili (kad im uključiš lne asist) te prakticno teraju da uključiš zmigavac kad menjas traku/pretices.
Obicno je to iritantni zvuk ili volan koji vibrira. Razlog za to je auto funkcija koja sama kontroliše rastojanje ispred vozila, i u slučaju potencijalnog sudara pocinje da koči u kritičnoj blizini automobila ispred.

Auto mi pišti kada ne uključim migavac i otežava prelazak iz trake u traku, tj okretanje volana kada je uključen lane assist.

Međutim gledao sam jedan video koji objašnjava za BMW , ladno im je je dugo godina na velikom broju modela bilo potrebno
uključiti migavac i nakon skretanja isključiti, pa su mnogi greškom tada uključivali na suprotnu stranu,
i onda im je bilo lakše da ne diraju :lol:

Noviji automobili (kad im uključiš lne asist) te prakticno teraju da uključiš zmigavac kad menjas traku/pretices.
Obicno je to iritantni zvuk ili volan koji vibrira. Razlog za to je auto funkcija koja sama kontroliše rastojanje ispred vozila, i u slučaju potencijalnog sudara pocinje da koči u kritičnoj blizini automobila ispred.
Ja bih izludeo da vozim takva kola, sutnuo bi ih u sanac.
Ne treba da mi kompjuter odredjuje kako cu da vozim, jer u 95% slucajeva postujem saobracajne propise.

Ja bih izludeo da vozim takva kola, sutnuo bi ih u sanac.
Ne treba da mi kompjuter odredjuje kako cu da vozim, jer u 95% slucajeva postujem saobracajne propise.

Dugme na volanu ukljucuje/iskljucuje tu funkciju, tako da je po zelji…

Inace kad je uklkuceno, zadas automobilu max brzinu i koliko rastojanje da bude izmedju tvog i auta ipored tebe i auto sam vozi.
U principu mozes da pustis voloan, auto sam okreće prateći put i auto isprec, kovi, gas…ti pridržavas volan povremeno (upozorava te svakih 30 sec vibriranjem volana) i dajes zmigavac ako hoćeš da menjas traku.

Prakticno nadogradnja tempo šta sa puno sigurnosnih funkcija. Idealno za dugačke vožnje na autoputu ili vožnja u koloni gde nema preticanja, pa čak i u gradu na ravnijim delovima sa puno semafora (kreni/stani)

u americi svi koriste taj lane assist kako bi spavali za volanom. Jedan drugar je na kraju poginuo. Pošto su mi svi pričali kako to rade u detalje pa razmislite dal vam se to isplati

Pričaš gluposti jer nisi imao prilike da voziš auto u takvom rezimu. Inace svi novijih alumobili na svim trzistima su opremljeni takvim raznim auto pilot i sigurnosnim funkcijama.

To sa Teslom možda mozes da ne držiš volan svo vreme, ovi sistemi iakoupravljaju autom, stalno te upozoravaju vibriranjem volana ili zvukom da pridrzavas volan.

Zao mi je tvog drugara, ali on sigurno nije koristio ovakav sistem i rešio da spava za volanom, jer za to nije ni predvidjen,

Ide lepo ravan put on podesi tempomat i zadrema, kada auto počne da skreće prrrr lane assist i on se vrati nazad u traku i nastavi da spava. Ponekad sastavi i 15 minuta da ubije oko. Ako baš zaspi onda ga razbude one kockice po ivici puta. Sve ostalo pokriva osiguranje, čak i sahranu.

Nikad nisam razumeo tu tvoju zelju samo da odgovoris po svaku cenu, pa cak kad i zaista nemas pojma o cemu pricas…

Prvo svi ti sistemi nemaju nikakve veze sa Amerikom, ima ih u svim automobilima. Pretpostavljam da si takav utisak dobio od previse gledanja americkih filmova, gde voze satima po nekim bespucima i praznim autoputevima.

Tempomat je stari sistem, koji sluzi za dugacke autoput voznje, i on je u savremeno doba potpuno beskoristan bez drugih sistema. Recimo da pomaze na nekom praznijem autoputu da povremeno možeš nogu da sklonis sa gasa i da je odmoris od ukocenosti ili šta god. Line assist je sistem koji ima samo jednu funkciju, a to je da zvucno i/ili vizuelno upozorava da je auto nagazio liniju, i to samo ako nisi dao zmigavac pa misli da je vozač odlutao.
Ni nijedan od ova dva sistema ti ne daje za pravo da dremas. I ne postoji nijedna razumna osoba koja bi spavala sa ova dva ukljucena sistema, prakticno je osudjena za sudar na prvoj krivini.

Ono o čemu bi ti da pričaš ( tj čuo si, ali ti nisu jasni detalji kako radi) se zove Drive Pilot ( na mom auto se tako zove, ali svaki brend ima poseban nazivJ. Ukratrko to je autonomni pilot sa mnogim ogranicenjima, koji ti dozvolja a da privremeno ne drzis volan, ali je ofranicen na piteve koji su detaljno mapirani, rade. Do odredjene max brzine, koriste razne ugradjene senzore, kamere itd na autu. Ja i dalje vozim
Benzinski auto koji ima vise autonomnih ogranicenja, a noviji EV, uz dodatnu pretplatu, dozvoljacaju vise slobode u toj autonomnoj voznji.
Ja licno korisitm taj sistem tamo gde imamo vikendicu, turisticko mesto, pur sa jednomtrako, uvek guzva i kolona…lepo ga ukljucis, zadas rastojanje i brzinu, on lepo prati kolonu, koci na semaforu i sta god. Volan pridrzavas svo vreme, ali ti daje mogucnost relaksiranije voznje, da se ne nerviras oko guzve i nonstop kreni stani.

Da ne duzim, nijedan od njih se ne klasifikuje da dozvolja da dremas dok vozis, tako da ako bilo ko pokusa to radi na svoju licnu odgovornost,
I ako ti tvoji drugari to rade, onda su najobicnini glupaci koji se ustvari dzekiraju i hvale drugima kako oni imaju neke cool automobile.

Ti samo kontru teraš po svaku cenu valjda ti za to služi internet. Lepo sam ti opisao kako voze u americi a ti misli šta hoćeš.
Ti jesi opisao, ali to sto pričaš nije tačno…u tome je problem

Ne možeš da spavaš sa tempomat i line assist, jer nijedan od tih ne kontroliše volan, ili drugim recima prva krivina i…dovidjenja.

Ako si već hteo da dodaš nešto, pitaj tog drugara koje sisteme koristi pa nas lepo informisi.

Ovako bzv trolujes temu, i ljudima koji možda nemaju ovakve sisteme za sada, a verovatno će imati sa sledećom kupovinom, daješ potpuno pogrešnu sliku i podatke kako ti sistemi rade i čemu služe..

Ravan put jbg znaš ti dobro kako to ide, spavaš i ti za volanom ajde priznaj evo ja ti prvi opraštam 🤗
To je bilo dok je vozio micubiši neki jaako ružan model. Ne znam šta danas vozi letos se nismo videli.

To ne može da se radi u srbiji jer su vijugavi putevi. Amerika je idealna!

Evo ti basic model

Poslednja izmena:
Ravan put jbg znaš ti dobro kako to ide, spavaš i ti za volanom ajde priznaj evo ja ti prvi opraštam 🤗
To je bilo dok je vozio micubiši neki jaako ružan model. Ne znam šta danas vozi letos se nismo videli.

To ne može da se radi u srbiji jer su vijugavi putevi. Amerika je idealna!

Evo ti basic model

Opet nisi pogodio temu, covek je pod utaicajem opijata napravio sudar u gradu....
Ti zaista imas visak vremena da ides po Youtube i postavljas neke nebitne video klipove..

Btw za sve modaratore, ovo novo uvedeno cekanje odobrenja poruka ce biti toliko producktivno, da ce svi napustiti forum...mislite o tome

Back