Zašto je ljudi maltretiraju sa veganstvom i vegetarijanstvom?

Kao vrsta i jesmo svastojedi.

Praistorijski covek vidi drvo puno plodova i jede dok ne pukne jer ko zna kada ce biti sledeci obrok i da li ce konkureti - zivotinje da potamane vocke do sutra.

Isto tako vide socnog mamuta i ne treba im mnogo da nagrnu na njega.

Koliko mi je poznato, nesvesni zlocin prvobitnih ljudi je uistinu zatiranje krupnih sisara. Smazali su ih dok si rek'o keks. Kao i one vocke.

Danas je problem u kolicini i kvalitetu hrane. Ima je za vecinu nas previse a kvalitet joj je nikakav.
Biti vegan per se ne znaci puno ni za zdravlje a kamoli za zivot.

Biti pretezno mesozder mi nije u redu ali jeste mi okej jesti meso ako covek ima na umu koliko tog mesa zapravo pojede i kako cuvaju i kolju te zivuljke. Ima smisla meso olabaviti iz ishrane cisto da bi svaka vrsta zivela kol'ko tol'ko k'o zivo bice.
Covek je deo planete ali i pile je deo planete. Neka pozivi malo.
Sve se slažem. Pogotovo da treba bataliti tuđ tanjir. Samo kažem da je tvrdnja da nam je meso neophodno očigledno netačna.

F2GpJuOWEAArEWc.jpeg

Вегански хорор.

Jel zna neko neki narod ili civilizacuju u ljudskoj istoriji koji su bili vegetarijanci ili vegani??
Ja ne znam niti jedne takve, što bi značilo da je to samo neka moda ili način da se peivuče pažnja na sebe.

Pa jedno pola Indije...vitka, mlada nacija duge kulture.

Da je meso neophodno, nije.
Leonardo je kazao da mu se gadi videti jezik jedne zivotinje u crevima druge pa je i sam bio vegeterijanac. Doziveo je poznu starost za ono doba.

Ne, nego da lepo živi. Tvoja deca i unuci da lepo žive. A ne da se mlate za vazduh, vodu, hranu i prostor.
Неће се млатити у Србији са густином насељености од 100 људи по км2.

Што ти овде пропагираш депопулацију, у земљи у којој се становништво рапидно смањује?Иди у Африку и Индију па њима причај како треба да ослободе простор за слонове и носороге.

1024px-Population_density_countries_2017_world_map,_people_per_sq_km-sr.svg.png

Јасно се види да је већи део копна Земље практично ненасељен.

Praistorijski covek vidi drvo puno plodova i jede dok ne pukne jer ko zna kada ce biti sledeci obrok i da li ce konkureti - zivotinje da potamane vocke do sutra.

Isto tako vide socnog mamuta i ne treba im mnogo da nagrnu na njega.

a odokle ti pa i svi mi ostali znamo šta je radio praistorijski čovek? jedino ako su antropolozi imali vremensku mašinu

Мит о пренасељности шири корпоративни капитал.Тај мит одражава страх једне декадентне класе дегенерика, од сиромашнијих људи који рађају више деце.То је почело још пре 200 и кусур година са Малтусом, прво су прогнозирали сигуран крај света до 1890 године.После је крај света због наводне пренасељености био заказан за 1969 годину , па за 1979 годину, п аза 2000 годину, и ништа од тога се није обистинило.Ми смо сви требали да помремо још пре 40-50 година, јер нас је наводно превише.

Модерни еколошки и вегански покрети имају свој извор у Малтусу и нацистичкој еугеници.Неко треба да живи и рађа се а неко треба да изумире, да нас не буде превише.

37% bas i nije mali uzorak na sve te milione i milione.

Zavisi od religije, kod njih je strogo povezano ali i dalje pomenuti milioni i milioni ne jedu meso odvajkada.
Neki jedu pilice.
Neki cak i krave, doduse, 7%, kaze ovaj izvor.
Neki jedu samo korenje ali retko gde i retko kada je u istoriji meso bilo na izvol'te za bezmalo svaki obrok...kao sto je danas.
Видим, много су напредни.

Неће се млатити у Србији са густином насељености од 100 људи по км2.

Што ти овде пропагираш депопулацију, у земљи у којој се становништво рапидно смањује?Иди у Африку и Индију па њима причај како треба да ослободе простор за слонове и носороге.

Pogledajte prilog 1388177
Јасно се види да је већи део копна Земље практично ненасељен.
Dobro je, dobro je. Očigledno ne kapiraš koncept prenaseljenosti i zašto nije problem imati npr. 50 milijardi već pomenutih slonova, a jeste 1 milijardu ljudi.
Imala je Srbija i manje ljudi u prošlosti i šta joj je falilo?

Прилично је невероватно да данас има 8 милијарди људи.То је непроверљива чињеница, јер се много манипулише статистиком.

Кина је у другој половини 70-тих имала милијарду становника, а само за 40-так година касније наводно има 1.45 милијарди.Огромно повећање од 45% и то баш у периоду када је била на снази политика једног детета по породици.У Русији и Јапану сваке године умире по пар милиона људи већ деценијама, и опет ове земље наводно имају око 140 и 120 милиона становника, а немају неку имиграцију.У свим западним земљама је стопа плодности пала испод нивоа просте репродукције још крајем 60-тих и почетком 70-тих(2.0 детета по фертилној жени), тако је већ 50 година, и опет се наводно популација ових земаља увећава.

Zašto je ljudi maltretiraju sa veganstvom i vegetarijanstvom? Te životinje za koje se oni brinu bi na kraju zaista uginule, a i proteini su preko potrebni ljudskom organizmu, naročito u mlađoj životnoj dobi. Dokaz za to je što majka doji svoje dete čak i preko godinu dana svojim sopstvenim mlekom, a mleko je laktoza i protein pre svega.

Nateralo me da otvorim ovu temu članak koji sam pročitao da je umrla mlada devojka koja je bila vegan, a uzrok smrti je navodno način ishrane koji je praktikovala, odnosno veganstvo.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=08&dd=01&nav_id=2374318

Jednom sam pitao neke vegane, pa vi možda i nesvesno ubijate neke životinje tipa insekti puževi dok hodate, vodite biciklo, to je neštp neizbežno.Udahćete i svarujete jednoćelijske životinje.
Oni kažu da te bude,puževi,streptokoke da su sitne životinje i ne osećaju toliku bol, zato nije šteta za njih.Licimurstvo.

a odokle ti pa i svi mi ostali znamo šta je radio praistorijski čovek? jedino ako su antropolozi imali vremensku mašinu

Ne treba nam vremenska masina ako metnemo fosilizovano ono sta beba radi u peleni, e pa sadrzaj toga pod mikroskop.

Tako znamo koji dino grrrr je bio mesozder a koji biljozder, da li je zvakao kamenje, lovio ribu ili viline konjice pre 80 miliona godina.
Da prostis, ono iz bebine pelene drugacije izgleda a i to fosilizuje, verovao ili ne:).

Ne treba nam vremenska masina ako metnemo fosilizovano ono sta beba radi u peleni, e pa sadrzaj toga pod mikroskop.

Tako znamo koji dino grrrr je bio mesozder a koji biljozder, da li je zvakao kamenje, lovio ribu ili viline konjice pre 80 miliona godina.
Da prostis, ono iz bebine pelene drugacije izgleda a i to fosilizuje, verovao ili ne:).
И шта да радимо ако се утврди да је неки наш предак јео само биљке?

Dobro je, dobro je. Očigledno ne kapiraš koncept prenaseljenosti i zašto nije problem imati npr. 50 milijardi već pomenutih slonova, a jeste 1 milijardu ljudi.
Imala je Srbija i manje ljudi u prošlosti i šta joj je falilo?
Колико је људи "морално" и "праведно" да постоји на Земљи?1 милион, 10 милиона, 100 милиона, 1 милијарда или неки други број?

Ко то одређује и ко је тој групи дао овлашћење и легитимитет да каже 8 милијарди је превише, а на пример 2 милијарде је ОК?

Када читаво човечанство буде захваћена депопулацијом, што се већ десило у Европи, САД, Јапану, Кореји,Кини, ко ће се бринути о старијима, неспособнима?Ко ће привређивати за њих и да ли их треба једноставно пустити да цркну?

Back