Zasto je homoseksualnost greh ako kuliramo ropstvo, kamenovanje i spaljivanje nevinih devojaka u danasnje vreme i preskacemo te pasuse?

Svi spominju kako je homoseksualnost greh zato sto tako pise u starom zavetu ( iako Isus nije spominjao tu temu ) dok se svi slazemo da robovlasnistvo , kamenovanje devojaka koje nisu nevine prve bracne noci , spaljivanje vestica itd. treba da bude zabranjeno ? Kako pravite razliku ?

Nije greh.

Poslanica Korinćanima prva sv. apostola Pavla, glava 6:
Compress_20241110_193056_6325.jpg

A kad ga nemam?

"9. Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti Carstva Božijega? Ne varajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni rukobludnici, ni muželožnici," (1 Korinćanima 6:9).
Opet , zastvo izdvajati gejeve kada se cak i preljubnicima daje prolaz, da ne pricam o ljudima koji imaju idole ( 99% stanovnistva )

A kad ga nemam?

"9. Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti Carstva Božijega? Ne varajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni rukobludnici, ni muželožnici," (1 Korinćanima 6:9).
SPC prevod je loš. Nisu rukobludnici u pitanju (i to je greh) već pasivni homoseksualci (objekat), a muželožnici su zapravo aktivni homoseksualci (subjekat).

SPC prevod je loš. Nisu rukobludnici u pitanju (i to je greh) već pasivni homoseksualci (objekat), a muželožnici su zapravo aktivni homoseksualci (subjekat).
haha ovo postaje sve interesantnije , znaci Biblija cak pravi i razliku u grehu i po polozaju u kojem se seks desava ?

A kad ga nemam?

SPC prevod je loš. Nisu rukobludnici u pitanju (i to je greh) već pasivni homoseksualci (objekat), a muželožnici su zapravo aktivni homoseksualci (subjekat.
ne mogu ti vise pomoci, jer za to bi mi trebalo vremena i strpljenja a i ti da znas i poznajes istoriju drevnog sveta njihov govor i znacenje
Šta bi ti meni pomagao. Ja sam istoričar po struci. Valjda bolje poznajem od tebe drevni svet. Rob iz Luka 7. nije homoseksualac. Grešnike treba žaliti. I to je to. A sami moraju da se trude.

SPC prevod je loš. Nisu rukobludnici u pitanju (i to je greh) već pasivni homoseksualci (objekat), a muželožnici su zapravo aktivni homoseksualci (subjekat.

Šta bi ti meni pomagao. Ja sam istoričar po struci. Valjda bolje poznajem od tebe drevni svet. Rob iz Luka 7. nije homoseksualac. Grešnike treba žaliti. I to je to. A samo moraju da se trude.
Molim te nemoj da spominjes drevni svet ako mislis da je nastao pre par hiljada godina ( mozda ne mislis tako ali nesto mi govori da ne prihvatas vecinu naucnih otkrica od 18 veka pa na dalje )

Back