Zašto je Fidel Kastro bio protiv kulta ličnosti dok je Josip Broz bio veliki zagovornik kulta ličnosti?

Da li je tog dana KKK fizički napao Crnce?
Hvalio si se da znas Engleski, a sada Vietnamiese prevodis kao Crnce :cepanje:

Klan rally against Vietnamese fishermen in Texas 1981​

Napadnuti Vijetnamci, a genije spominje Crnce :lol:
KKK kada se reformisao drugi put delovao kao anti - katolicki, anti - obojeni i anti - imigrantski

• Haha
Reactions: PA8
Hvalio si se da znas Engleski, a sada Vietnamiese prevodis kao Crnce :cepanje:
Ti si se masu puta izblamirao što se tiče engleskog jezika :rotf: :rotf:

Klan rally against Vietnamese fishermen in Texas 1981​

Napadnuti Vijetnamci, a genije spominje Crnce :lol:
KKK kada se reformisao drugi put delovao kao anti - katolicki, anti - obojeni i anti - imigrantski
Da li je tog dana KKK fizički napao Vijetnamce?

Francuzi se i danas kunu u De Gola kao i u vreme dok je on bio na vlasti.
De Gol nije bio popularan u svoje vreme. Par puta su pokušali da ga ubiju politički protivnici, na kraju je umro zaboravljen od svih. Danas ga poštuju jer je FR bila nezavisnija tada i zbog nostalgije za lepšim vremenima kad migranti nisu vršljali po Parizu.

Ne. Ja jesam bio, mislim i da ima moj putopis negde na putovanjima i gomila slika, a ti lupaš gluposti jer očigledno nisi.
Znači najbukvalnije te lik gleda sa zgrada i spomenika i duž puta na bilbordima...
Možda je sada tako ali pričaš gluposti da je tako bilo dok je Kastro bio živ.

Poslednja izmena:
Možda je sada tako ali pričaš gluposti da je tako bilo dok Kastro bio živ.
2010-2011 kada sam bio je još mrdao.
Ne znam odakle ti ta informacija i šta želiš sa njom da postigneš ali jednostavno i lako dokazivo nije istinita.

Sad ne znam što ti je jedan komunista kao dobar a drugi kao ne valja, ali obojica su komunisti manje više iz istog kalupa u unutrašnjoj politici, samo jedan je umeo i da vodi spoljnu politiku drugi baš i nije se proslavio. Ali njihove face po zidovima i "mudrosti" po panoima su itekako bile prisutne, a važi i za ostale dok ih nisu smenili ili streljali. Tako funkcionišu komunistički diktatori. Kult ličnosti je obavezan deo te indoktrinacije.

2010-2011 kada sam bio je još mrdao.
Ne znam odakle ti ta informacija i šta želiš sa njom da postigneš ali jednostavno i lako dokazivo nije istinita.
Lažeš.
Sad ne znam što ti je jedan komunista kao dobar a drugi kao ne valja, ali obojica su komunisti manje više iz istog kalupa u unutrašnjoj politici, samo jedan je umeo i da vodi spoljnu politiku drugi baš i nije se proslavio. Ali njihove face po zidovima i "mudrosti" po panoima su itekako bile prisutne, a važi i za ostale dok ih nisu smenili ili streljali. Tako funkcionišu komunistički diktatori. Kult ličnosti je obavezan deo te indoktrinacije.
Ne lupetaj. To što tvrdim da je Kastro bio protiv kulta ličnosti ne znači da smatram da je on pozitivna ličnost. Koja je to idiotska logika.

Lažeš.

Ne lupetaj. To što tvrdim da je Kastro bio protiv kulta ličnosti ne znači da smatram da je on pozitivna ličnost. Koja je to idiotska logika.
Čekaj...to je sve? "lažeš"?

tvrdiš pogrešno iz samo dva razloga:

1) jedan je da pojma nemaš jer nisi bio, pa braniš svoju izrečenu glupost koju si izrekao jer teme ne bi ni bilo
2) namerno lažeš jer hoćeš da isteraš neku agendu, koja je to ti samo znaš, a mene nije mnogo ni briga da bih se udubljivao

Šta god da je, nimalo laskavo za tebe. A svakako ti je početna tvrdnja čista neistina. I iza toga stojim.

Fidel Kastro je negovao svoj kult ličnosti. Dovoljno je bilo ovlaš proći Havanom i ostalim mestima i bukvalno "oči ti izbije" koliko je očigledno.

Čekaj...to je sve? "lažeš"?

tvrdiš pogrešno iz samo dva razloga:

1) jedan je da pojma nemaš jer nisi bio, pa braniš svoju izrečenu glupost koju si izrekao jer teme ne bi ni bilo
2) namerno lažeš jer hoćeš da isteraš neku agendu, koja je to ti samo znaš, a mene nije mnogo ni briga da bih se udubljivao

Šta god da je, nimalo laskavo za tebe. A svakako ti je početna tvrdnja čista neistina. I iza toga stojim.

Fidel Kastro je negovao svoj kult ličnosti. Dovoljno je bilo ovlaš proći Havanom i ostalim mestima i bukvalno "oči ti izbije" koliko je očigledno.
Ti nemaš pojma i pričaš gluposti. Činjenica je da je Kastro bio protiv kulta ličnosti.

"Fidel was always against the cult of personality until his dying days"
https://www.greenleft.org.au/content/raul-castro-tells-mourners-fidel-wanted-no-cult-personality

Broz je bio veliki zagovornik kulta ličnosti

Mnoge stvari idu brže i lakše ako narod ima neku svetlu tačku na kraju tunela, neku ličnost koja ih povezuje u pobednički tim.

Mana je što kad ta ličnost umre uglavnom nastaje haos.

E Kastro je išao sporijim putem, zato mu narod još uvek vozi kola stara 70, 80 godina, ali nisu imali trzavice kad je umro.

Jednostavno su nastavili putem kojim su išli i dok je Kastro bio živ.

Šta je bolje ?
Ubij me ako znam ..!

На данашњи дан 1960. кубански председник Фидел Кастро одржао је најдужи говор у историји Уједињених нација.Трајао је 4 сата и 29 минута
Овде имате најзанимљивије моменте тог излагања.

Back