Zašto je Fidel Kastro bio protiv kulta ličnosti dok je Josip Broz bio veliki zagovornik kulta ličnosti?

Ne znam kad je rekao, samo ti prenosim ono što su nas učili u školi.
Šta ti pričaš čoveče? Sta je bio Savez pionira Jugoslavije?
Realno se ne može ni Kastro izuzeti iz te priče ma šta da je govorio.
Na tvoju žalost, Kastro je zaista bio protiv kulta ličnosti za razliku od Broza.

Poslednja izmena:
Šta ti pričaš čoveče? Sta je bio Saveza pionira Jugoslavije?

Na tvoju žalost, Kastro je zaista bio protiv kulta ličnosti za razliku od Broza.
Jel' imaš ti bilo koju drugu temu u životu osim crknutih komunista...

...ah da, nemaš.

:hahaha:

Ti si moderator koji krši Pravilnik foruma (zabranjeno je skretanje sa teme). :rotf:
Nema skretanja kod tebe.

Svaka tema mora biti neki pokojni komunista, jer drugih tema u životu nema. Realno, šta je zanimljivije u životu od Tita i Kastra?:malav:

Nema skretanja kod tebe.

Svaka tema mora biti neki pokojni komunista, jer drugih tema u životu nema. Realno, šta je zanimljivije u životu od Tita i Kastra?:malav:
Čovjek raspravlja o istorijskim ličnostima i pojavama na potforumu istorija. Ako ti smeta sadržaj, ili ako pak nemaš ništa pametno dodati, ne znam zašto komentarišeš.

Čovjek raspravlja o istorijskim ličnostima i pojavama na potforumu istorija. Ako ti smeta sadržaj, ili ako pak nemaš ništa pametno dodati, ne znam zašto komentarišeš.
Zato što ga znam malo duže nego ti.

Zamisli čoveka kome je 99.7% svih poruka koje je ikada napisao posvećeno Titu, i to na svim forumima na kojima je učestvovao.

Odmah vidiš da tu nešto ne štima.

Zato što ga znam malo duže nego ti.

Zamisli čoveka kome je 99.7% svih poruka koje je ikada napisao posvećeno Titu, i to na svim forumima na kojima je učestvovao.

Odmah vidiš da tu nešto ne štima.
Знам да је Па8 жешћи спамер и тролер, као и колега му Никита. Али овдје није кршио правилник.

Знам да је Па8 жешћи спамер и тролер, као и колега му Никита. Али овдје није кршио правилник.
Nisam ja ni rekao da je kršio Pravilnik.

Samo sam primetio da je potpuno opsednut Brozom. Nema nijednu drugu temu u životu.

U Americi postoji kult ličnosti, svakog njihovog predsednika smatraju Bogom danim, Velika Britanija vekovima pa i dan-danas pravi kult ličnosti od svoje dinastije. Francuzi se i danas kunu u De Gola kao i u vreme dok je on bio na vlasti.
Kult ličnosti je nekritičko obožavanje jedne osobe kao nepogrešivog političkog vođe. U Americi, Velikoj Britaniji i Francuskoj ne postoji niti je postojao u periodu 1945-1980 kult ličnosti koji se sistematski sprovodio od strane države.

Poslednja izmena:
Kult ličnosti je nekritičko obožavanje jedne osobe kao nepogrešivog političkog vođe. U Americi, Velikoj Britaniji i Francuskoj ne postoji niti je postojao u periodu 1945-1980 kult ličnosti koji se sistematski sprovodio od strane države.
Na skoro svakog američkog predsednuka se gleda kao da ga je sam Bog poslao na Zemlju da sredi stvari i u Americi i u svetu. Oni čak i nemaju premijera, njihov sistem je jak predsednikčki sistem.

Back