Zasto je crnogorski komunista iz Lijeve Rijeke prodao Krajiske Srbe Tudjmanu?

Nebac69

Domaćin
Poruka
4.915
Svako dobro zna da je taj zadnji predsednik Saveza komunsta uveo bosanskim Srbima sankcije 1994. a u razgovarima sa Tudjmanom u Karadjordjevu samom Tudjmanu dao zeleno svetlo za ‘’Oluju’’ gde mu je tada obecao da se nece mesati i intervenisati tokom ''Oluje''. Kad se odvijala ''Oluja'' na taj dan Milosevic i njegova crvena vestica drugarica Mira su pustali azijatski melos TURBO-FOLK-a na njegovoj TV Bastilji takozvani Milosevicev RTS i iz price samih izbeglica kako su docekani od raznih ‘’Legija’’, gde su im te DB ‘’patriote’’ naplacivali skoro 10 nemackih maraka za flasu vode. Milosevic tim Krajisnicima nikad nije dao drzavljanstva vec ih tretirao kao strane izbeglice i sve dok je on vladao nije im dao pravo glasa u Srbiji, dok recimo KINEZIMA, koja ih duvukla njegova Mira, odma im dali ta njegova jugo drzavljanstva. Sto se kaze; ko ocekuje nesto dobro od KOMUNISTA!!!!
De se prisetimo jos jednom ko je dao Tudjamnu zeleno svetlo za ‘’Oluju’’ na njihovom zadnjem susretu pre Oluje. Dok drugi kao ratuju za komunistiku Jugoslaviju i ‘’neovisnu ‘’ Hrvatsku, Titov JNA general i Brozov doseljeni crnogorski komunisticki kadar u Srbiji od ’45 na ovamo piju i smeskaju se jedan sa drugim.

TudjmanMilosevic.jpg

91703182000161392.gif

_294990_withmilosevic.jpg

milosevic%20tudjman.jpg

25810516:jpeg_preview_large.jpg

Svako dobro zna da je taj zadnji predsednik Saveza komunsta uveo bosanskim Srbima sankcije 1994. a u razgovarima sa Tudjmanom u Karadjordjevu samom Tudjmanu dao zeleno svetlo za ‘’Oluju’’ gde mu je tada obecao da se nece mesati i intervenisati tokom ''Oluje''.

Zasto su se krajiski Srbi qrcili '91. dok im je kompletna JNA stajala iza ledja a hrvatska vojska bila u zacetku, a kad je '95. doslo do toga da sami brane svoja ognjista naoruzanjem kojeg im je bivsa JNA ostavila u obilatim kolicinama ispada da su pobjegli glavom bez obzira bez da su prakticno i pruzili otpor jer nije bilo Srbije da ih brani?

Zasto su se krajiski Srbi qrcili '91. dok im je kompletna JNA stajala iza ledja a hrvatska vojska bila u zacetku, a kad je '95. doslo do toga da sami brane svoja ognjista naoruzanjem kojeg im je bivsa JNA ostavila u obilatim kolicinama ispada da su pobjegli glavom bez obzira bez da su prakticno i pruzili otpor jer nije bilo Srbije da ih brani?

Srbi se nisu kuhrchili , nego su '91 shvatili da ih cheka '41 . Ustashoidi su bili doshli na vlast (manje ,vishe i sada su na vlasti) i osecali su da ako se ne brane , da su nahjebali (sto se i dan danas vidi).

Zasto su se krajiski Srbi qrcili '91. dok im je kompletna JNA stajala iza ledja a hrvatska vojska bila u zacetku, a kad je '95. doslo do toga da sami brane svoja ognjista naoruzanjem kojeg im je bivsa JNA ostavila u obilatim kolicinama ispada da su pobjegli glavom bez obzira bez da su prakticno i pruzili otpor jer nije bilo Srbije da ih brani?[/QUOTE]

Иза хрвата су били Америка и Немачка,наоружали су вас тенковима,артиљеријом и чиме све не , зашто би крајишници требали сами да се боре преотив 140000 до зуба наоружаних усташа?
Србија је требала да брани Крајину,а зашто није тај одговор зна само Милошевић и Галбрајт!
Рат у Хрватској није био сукоб само државе са крајишким србима већ сукоб између српског и хрватског народа,сваки србин на планети је требало да учествује у том рату на страни свог народа!
Тада је било време да се освете Јасеновац и остали хрватски злочини,срби су имали на то право,али запад није то хтео да дозволи!

Да, тако испада.

Иза хрвата су били Америка и Немачка,наоружали су вас тенковима,артиљеријом и чиме све не , зашто би крајишници требали сами да се боре преотив 140000 до зуба наоружаних усташа?

To su izgovori porazenih. Ja bih razumio da su pruzili otpor pa da je isti skrsen, ili da su se recimo 3-4 dana borili pa 5. dan pobjegli i rekli "gle, ne moze se protiv sile", ali ovako doista ne razumijem.

Ispada da su bili mnogo jaki dok su Hrvati tek pokusavali stvoriti svoju vojsku i dok je JNA (citaj: Srbija) stajala iza njih, a kad je doslo do toga da se sami bore nisu ni prstom mrdnuli da brane imanja i ognjista nego hop u kolonu i bjezi glavom bez obzira. Naorusanja su imali sasvim dovoljno, i to im je sve ostalo zahvaljujuci Srbiji i Slobi. Povici "Srbijo sto nas nisi branila, Sloba nas je prodao" groteskni su kad se uzme u obzir ta bjezanija.

Ono, stojala je Njemacka i iza Austrougarske u prvom svj. ratu, pa sto su se Srbijanci borili na Ceru i Kolubari, sto i oni ne pobjegose?

Svako dobro zna da je taj zadnji predsednik Saveza komunsta uveo bosanskim Srbima sankcije 1994. a u razgovarima sa Tudjmanom u Karadjordjevu samom Tudjmanu dao zeleno svetlo za ‘’Oluju’’ gde mu je tada obecao da se nece mesati i intervenisati tokom ''Oluje''. Kad se odvijala ''Oluja'' na taj dan Milosevic i njegova crvena vestica drugarica Mira su pustali azijatski melos TURBO-FOLK-a na njegovoj TV Bastilji takozvani Milosevicev RTS i iz price samih izbeglica kako su docekani od raznih ‘’Legija’’, gde su im te DB ‘’patriote’’ naplacivali skoro 10 nemackih maraka za flasu vode. Milosevic tim Krajisnicima nikad nije dao drzavljanstva vec ih tretirao kao strane izbeglice i sve dok je on vladao nije im dao pravo glasa u Srbiji, dok recimo KINEZIMA, koja ih duvukla njegova Mira, odma im dali ta njegova jugo drzavljanstva. Sto se kaze; ko ocekuje nesto dobro od KOMUNISTA!!!!
De se prisetimo jos jednom ko je dao Tudjamnu zeleno svetlo za ‘’Oluju’’ na njihovom zadnjem susretu pre Oluje. Dok drugi kao ratuju za komunistiku Jugoslaviju i ‘’neovisnu ‘’ Hrvatsku, Titov JNA general i Brozov doseljeni crnogorski komunisticki kadar u Srbiji od ’45 na ovamo piju i smeskaju se jedan sa drugim.

TudjmanMilosevic.jpg

91703182000161392.gif

_294990_withmilosevic.jpg

milosevic%20tudjman.jpg

25810516:jpeg_preview_large.jpg

Zato meni nikada neće biti jasni idioti, koji Miloševića nazivaju "herojem" i "omiljenim
predsednikom".:bljak:

Milosevicev otac je bio crnogorac , a majka vlajina iz Pozarevca. Otac mu se obesio , a za majku prichaju da je poludela i da je gola hodala po dvorishtu ispred kuce. E da , otac mu je bio pop , a majka nastavnica. Srbi iz Krajine su josh dobro i proshli.

Nece biti da je tako;

Biografija zadnjeg brdskog –crnogorskog- komunistickog diktatora u Srbiji i posledice ovog crnogorskog brdjana na Srbe, koje ce se osecati narednih 100 godina.

Slobodan Milošević
Bivši predsednik SR Jugoslavije, Srbije i SPS-a (Socijalisticke partije Srbije), Saveza komunista Srbije ( cak i predsednik komunisticke partije Srbije mora da bude CRNOGORAC) Slobodan Miloševic rodio se 1941. godine kao drugi sin Svetozara Miloševica i Stanislave Miloševic, rodene Koljenšic. Miloševicevi roditelji rodom su bili Crnogorci. Svetozar Miloševic bio je iz sela Uvac, kod Lijeve Rijeke, mesta na putu iz Kolašina prema Andrijevici, u brdskom kamenjarskom pogranicnom podrucju Crne Gore prema Albaniji. Otac Svetozara Miloševica, Slobodanov deda Simeun Miloševic, bio je oficir crnogorske vojske. Svetozar Miloševic, otac Slobodana Miloševica, bio je profesor u Bijelom Polju i Kosovskoj Mitrovici, potom se odselio za Srbiju u trazenju boljeg zivota , te se naselio u Požarevac. -(TIPICNA KOMI-CRNOGORSKA PRICA, OD CETINJA DO DEDINJA!!!!)

Iako je u mladosti upoznao razne crnogorske komuniste, koji su kasnije postali poznati revolucionari, vojskovode i funkcioneri, poput Peke Dapcevica i Milovana Ðilasa, Svetozar Miloševic nije bio clan komunisticke partije. Stanislava je bila iz ratnicke i komunisticke familjije te je celoga života zadržala komunisticka uverenja. Njen brat Milisav Koljenšic (1912. - 1963.) bio je predratni komunist, potom divizijski komesar, a nakon rata šef vojne sigurnosti u Trecoj armijskoj oblasti u Skoplju. Neposredno nakon završetka 2. svetskog rata Svezozar Miloševic napustio je familjiju i vratio se u rodno selo Uvac. Navodno su ga sinovi znali posecivati u Uvacu, cešce Bora, nego Slobodan. Jedno je vreme predavao ruski na Tehnickoj školi u Titogradu( KAKVO ime ZA GRAD- TITOGRAD) , a potom je izvršio samoubistvo. Svetozar Miloševic prekratio je 1962. godine život pištoljem.. Slobodan Miloševic nije prisustvovao ocevoj sahrani, jer se nalazio na školskoj ekskurziji u poseti ruskim komunistima Rusiji. ( znaci bio od malena KGB placenik )Dva sina podizala je svojom uciteljskom platom majka Stanislava. Stanovala je s dvojicom sinova u Dulicevoj ulici 13, u kuci nedaleko od mesnog muzeja i muzicke škole. Stanislava je bila clan partijskog komiteta. Znam da je na svim skupovima bila vrlo govorljiva, bila vrlo aktivna, cak je njenom zaslugom i na njenu inicijativu škola 'Sveti Sava' prekrštena u 'Njegoš'. Slobodanova majka bila je svim tim poslovima mnogo zauzeta, znate vec kakve su zaposlene žene, pa sam imao utisak da je Slobodan bio malo usamljen. Da je Stanislava Miloševic bila veliki partijski aktivist potvrduju i svedocanstva objavljena u reportaži Slobodan Miloševic - koji su objavile dnevne novine Vecernje novosti, a u kojoj se s mnogo hvalospjeva govori o Slobodanu Miloševicu. Tamo je citirano sjecanje direktora požarevacke gimnazije Dragoslava Vuckovica o Stanislavi Miloševic: Sjecam se na partijskim sastancima, uvijek sam volio nju slušati. A zajedno smo i radili na nekim poslovima. Ja sam tada bio mlad, toliko sam od nje naucio. Kad ona uzme rijec, odmah se zna što misli, što ce reci. Bez uvijanja. To je britko, jasno, casno pravo komunisticki. Na žalost, teško su živeli. Ona je tek pred odlazak u penziju, kad su joj sinovi otišli na studje u Beograd( tradicija se nastavlja opet Crnogorci na BESPLATNOM SKOLOVANJU U SRBIJI )

Cak i njegov brat Bora Milosvic izjašnjavao se kao Crnogorac, pa je tako i napravio svoju karijeru, kao i vecina Crnogoraca u Srbiji. U Jugoslaviji su se funkcije dobijale i po republickom i nacionalnom kljucu. Bora Miloševic je otišao u diplomatiju. Kao crnogorski kadar dobio je mesto diplomate u Alžiru. Radio je i kao savetnik predsednika Josipa Broza , pratio ga je na putovanja u inostranstvo (u Severnu Koreju, Kinu, Rusiju gde danas i zivi) i brinuo se za Titove govore, koje je on sam pisao.......... :dash::dash::dash:

561515_16-04.jpg

A danas pod punom zastitom KGB-a u RUSIJI ima RUSKO DRZAVLJANSTVO!!!!!

SLOBODAN MILOSEVIC – BIOGRAFIJA

15. januar 1959: Gimnazijalac Slobodan primljen u Savez komunista Jugoslavije. 1963:

Sa partijskom karakteristikom "energican, vridan, disciplinovano izvrsava zadatke" prvo zaposlenje dobija u Univerzitetskom komitetu SK Beograda, gdje je radio (do 1966) kao sekretar za ideolosko-politicki rad i bio predsednik Ideoloske komisije.
1964: Kao student bio: sekretar Fakultetskog odbora SK i potpredsjednik Studentske organizacije univerziteta.
1966: Postaje savtnik i rukovodilac Sluzbe za informacioni sistem Beograda. Na tim poslovima ostaje do jeseni 1968: Odlazi u JNA, u oficirsku skolu u Zadru. U bivsoj SFRJ je stekao cin rezervnog kapetana JNA.
1982: Izabran za clana Predsednistva CK SK Srbije.
April 1984: Izabran za predsjednika Gradskog komiteta Saveza komunista Beograda i clana Predsednistva Centralnog komiteta SK Srbije.
Prolece 1984: Povodom "afere" nastale namerom "Prosvete" da stampa sabrana dela Slobodana Jovanovica, iz GK krenuo je on licno politicki pogrom a partijsko clanstvo je upozoreno od njega na "nuznost odlucne konfrontacije sa reakcionarnim, posebno nacionalistickim snagama, kao i odgovornost komunista za socijalisticku usmerenost izdavackih planova".
10. novembar 1985: Predsednistvo GK SK Beograda salje partijskim organizacijama "strogo poverljivu" okruznicu povodom "sudjenja sestorici".
Maj 1986: Izabran je za predsednika Predsednistva CK SK Srbije. Za njegov izbor su se izjasnila "84 opstinska komiteta, svi beogradski komunisti, sve medjuopstinske konferencije, i pokrajine". Tu impozantnu podrsku pratila je i nevidjena predizborna kampanja unutar aparata.
23-24. septembra 1987: Na 8. sjednici CK SK Srbije, koja je odrzana u Beogradu, frakcija predsednika CK SKS-a Slobodana Milosevica pobedila je frakciju predsednika Predsednistva Srbije Ivana Stambolica.
19. mart 1988: Slobodan Milosevic ponovo izabran za predsednika Predsednistva CK SKS.
28. mart 1988: Predsednistvo Srbije formiralo Komisiju za privrednu reformu sa Slobodanom Milosevicem na celu.
19. novembar 1988: U Beogradu, na Uscu, odrzan "Miting bratstva i jedinstva", kome je prema drzavnim medijima prisustvovalo oko milion ljudi. Ovaj miting je, na neki nacin, bio kruna u seriji skupova na kojima se ulicama Srbije te godine klicalo novom vodji i pevalo: "Sad se narod uveliko pita / ko ce nama da zameni Tita / sad se znade ko je drugi Tito / Slobodan je ime plemenito /’Slobodane..Slobodane.. ti si komunista, volimo te vise i od samoga Hrista’’:dash::dash::dash:
x92137286434560293.jpg

Sve dok mi u Srbiji i dalje dozvoljavamo da nam DOSELJENI BROZOVI CRNOGORSKI KOMUNISTICKI kardovi od '45 na ovamo i dalje kroje buducnost i da su i dalje na najvisim pozicijama u Srbiji, poput Milosevica, Jovo Kapicica, raznih Dapcevica, Djilasa......Srbija nema buducnost!""""

Pokazali ste vi vaše "junaštvo" na babama i starcima u "velićanstvenoj" vojno redarstvenoj
akciji "Oluja" 1995. godine, zato se bolje pokri ušima umesto što trabunjaš.

I da dodamo da je takvog Milosevica birao isti takav narod u Srbiji! Sto znaci da nije kriv samo on vec i vecinska Srbija.

Da te podsetim da 1990. osim SPO druge opozicije tada nije niti bilo, jer su sve MIEDIJE bile u rukama Milosevicevog Saveza komunista, narod oism ako nisi ziveo u Beogradu i slusao SUDIO B, nije niti znao da postoji nesto drugo kao alternativa. MILOSEVICEV SAVEZ KOMNISTA je drzao sve u rukama od RTS-a. pisanih medija, vojsku, policiju, skolstvo, UDB-a, KOS.....tako kako je neko mogao i da ga smakne sa vlasti, kad su sve DRAZAVNE aparate u drustvu drazli MILOSEVICEVI KOMUNISTI!!!!

Da te podsetim da 1990. osim SPO druge opozicije tada nije niti bilo, jer su sve MIEDIJE bile u rukama Milosevicevog Saveza komunista, narod oism ako nisi ziveo u Beogradu i slusao SUDIO B, nije niti znao da postoji nesto drugo kao alternativa. MILOSEVICEV SAVEZ KOMNISTA je drzao sve u rukama od RTS-a. pisanih medija, vojsku, policiju, skolstvo, UDB-a, KOS.....tako kako je neko mogao i da ga smakne sa vlasti, kad su sve DRAZAVNE aparate u drustvu drazli MILOSEVICEVI KOMUNISTI!!!!

Ali je svejedno činjenica da je 1990. godine preko 80% birača glasalo za njega.

I videli smo koliko je to koštalo Srbiju.

Druze, taj Milosevic je pobedio i 24 Septembra 2000 godine! Posle izdaje i Krajine i Bosne i Kosova i cega sve ne. Sto znaci da je velika vecina naroda u Srbiji bila i ostala tesko retardirana posto vidim da i danas masovno glasaju za stranke gradjanske opcije tj. izdajnicke opcije. Nemoj misliti da Tadic danas ne bi pobedio u Srbiji na nekim novim izborima cak i ako bi smo na drugoj strani imali npr.Seselja posto su svi ostali daleko ispod njega, mada ni Seselja ne dozivljavam kao nekog ko je dovoljno odlucan i hrabar za kljucne istorijske poteze.

Susjede.Prvo da ti kazem da rat prezirem,a za vas Hrvate me zabole...Ali sto se tice Oluje,razgovarao sam sa ljudima koji su ucestvovali u borbama u krajni,tamo je bila klasicna izdaja,odnosno dogovor dvojice kretena da narod najebe.E sad,da ste vi neka vojska,niste.Da nije bilo politike kakva je bila,mi Srbi bi vas zgazili ko mace muskatlu.Ne samo zato sto nas ima vise,vec zato sto mi znamo,a jos vaznije volimo da ratujemo.Mozda ne volimo da radimo,imamo i jos mnogo mana,ali mislim da boljih vojnika od nas nema.Tako da zahvalite se bogu sto se ovo sve zavrsilo kako se zavrsilo jer da je bilo drugacije ti bi se sad zvao Srboljub.

Susjede.Prvo da ti kazem da rat prezirem,a za vas Hrvate me zabole...Ali sto se tice Oluje,razgovarao sam sa ljudima koji su ucestvovali u borbama u krajni,tamo je bila klasicna izdaja,odnosno dogovor dvojice kretena da narod najebe.E sad,da ste vi neka vojska,niste.Da nije bilo politike kakva je bila,mi Srbi bi vas zgazili ko mace muskatlu.Ne samo zato sto nas ima vise,vec zato sto mi znamo,a jos vaznije volimo da ratujemo.Mozda ne volimo da radimo,imamo i jos mnogo mana,ali mislim da boljih vojnika od nas nema.Tako da zahvalite se bogu sto se ovo sve zavrsilo kako se zavrsilo jer da je bilo drugacije ti bi se sad zvao Srboljub.

:mrgreen:

Sto si tice pokojnog Slobodana,mislim da ni on nije znao sta radi.On je izgleda hteo da bude Tito posle Tita.Narod ga je voleo,on je uzivao u toj ljubavi i povlacio sve gluplje i gluplje poteze koji su napravili ovo sto sad imamo.Mislim da ce proci decenije pre nego uspostavimo neko normalno stanje za nas Srbe kao narod.Zalosno u sve mu je da su svi na Balkanu ispastali zbog ova dva kretena umesto da smo ziveli kao ljudi.

Susjede.Prvo da ti kazem da rat prezirem,a za vas Hrvate me zabole...Ali sto se tice Oluje,razgovarao sam sa ljudima koji su ucestvovali u borbama u krajni,tamo je bila klasicna izdaja,odnosno .

:worth::worth::klap::klap:I to od ZADNJEG PREDSEDNIKA SAVEZA KOMUNISTA SRBIJE druga Milosevica, koji je dao zeleno svetlo samom Tudjmanu. Da crnogorski komunista Milosevic nije dao zeleno svetlo Tudjmanu za ''Oluju'', ovaj sigurno ne bi niti napao.

Sto si tice pokojnog Slobodana,mislim da ni on nije znao sta radi. On je izgleda hteo da bude Tito posle Tita.Narod ga je voleo,on je uzivao u toj ljubavi i povlacio sve gluplje i gluplje poteze koji su napravili ovo sto sad imamo.Mislim da ce proci decenije pre nego uspostavimo neko normalno stanje za nas Srbe kao narod.Zalosno u sve mu je da su svi na Balkanu ispastali zbog ova dva kretena umesto da smo ziveli kao ljudi.

A jel on bio retard ili neki mentalni bolesnik, pa nije znao da pije viski sa ustaškim
poglavnikom Sranjom dok ljudi ginu na ratištu?

Ma hajde, mani se takvih priča. Nemoj abolirati zločinca.

milosevic%20tudjman.jpg

"Zapadni susjed".....da li bi mi rekao koliko imas godina kako bih znao na koji nacin da ti odgovorim?

Ne bih, jer je to nebitno za ovu temu. Odgovori kako god ti se odgovara.

Mozes ti misliti sto god zelis, ali na terenu se tako vrlo cesto nije pokazalo. Tvoj stav, tvoja stvar. Odavno vec znam da imate pretjerano dobro misljenje o sebi.

Moje konkretno pitanje glasi: tko je to sprijecio tzv. SVK da pruzi otpor HV-u tog kolovoza 1995.?

Back