Zasto je Bog stvorio pedofile, sociopate, psihopate, silovatelje itd.?

Razumjem i tacno je i to sto si objasnio. Bog je dao slobodnu volju.da covjek radi sta hoce ..

Da li so onda moze reci da je Boga bas briga sto se desava zlo i da se on u to ne mijesa jer bitnije mu je da covjek bude slobodan nego da se sprijeci zlo. Moglo bi se onda reci da bog prihvata i dobro i zlo sto znaci da je on i dobar i zao, ako ima apsolutnu moc upravljanja stvaranja i razaranja. Ako dopusta zlo u ime slobode onda je i on na neki nacin zao.

Зло не може да нашкоди Богу, зато што је он нестворен, вечан, апсолутан, непроменљив, и у том смислу не брине за себе самог, зло му не може ништа.

Што се тиче створеног света, ствар је мало компликованија. Поставља се питање због чега је Бог створио свет. Да нема слободне воље, свет би увек и заувек од почетка до вечности био у савршеном реду и миру. Због чега је онда Бог увео слободну вољу? Обично се даје објашњење да је Бог хтео да искуси искрену љубав људи, како према њему самом, тако и једних према другима. И у томе су управо две највеће Христове заповести, волети Бога свим својим бићем, и волети ближње као себе самога. У те две Христове заповести налази се сама суштина стварања. Јер искрена љубав је могућа једино када је исказана слободном вољом. Без слободне воље нема искрене љубави. Наравно, последица тога је да су једни људи одабрали љубав, а други су одабрали недостатак љубави. Ако Бог не би допуштао недостатак љубави, онда не би могао да допусти ни искрену љубав.

Не може се рећи да Бог прихвата и добро и зло, то је погрешна поставка, управо напротив, Бог прима код себе оне који искрено воле, а одбацује од себе оне који су одбацили искрену љубав, отуда и концепт Раја и Пакла. Христос је зато рекао да будемо као Отац наш Небески, то је Хришћански пут обожења, којим постајемо посиновљени. Тако исто искрена љубав не значи одобравање и прихватање свега и доброг и злог, већ значи овај пут ка Богу и обожењу. Управо могућност избора значи да Бог не прихвата и добро и зло, већ да постоје две супротности између којих имамо дату слободу да бирамо.

Због чега добри људи трпе зло и страдају? Како би могли показати да су верни Богу и да су одабрали искрену љубав, ако би им се у животу догађале само лепе ствари? Онда не би имали могућност избора, нити могућност искрене љубави. Међутим, ако страдају од Бога и од ближњих, а и даље једнако и још више воле и Бога и ближње, онда на тај начин остварују искрену љубав и испољавају слободну вољу. Тешко је то, није лако бити Хришћанин, и велике су унутрашње борбе, али није ни замишљено да буде лако. Али на крају, оно што прво изгледа лакше, изгубити љубав и препустити се мизерији, на крају испадне теже. Зато је Христос рекао да је његово бреме лако.
 
Ne može da im sudi, makar ne pravedno. Bog koji je svemoguć i sveznajuć, da pravi greške u kreaciji i stvara patnju čovečanstvu nije vredan trunke hvale ni pažnje. On je nezadovoljni stvor koji pronalazi zadovoljstvo u mučenju drugih, jer ima sliku o sebi da je jedini pravedan. Kloniti se takvog "boga". Bog ili nije sveznajuć ili nije sveopšte dobro, u svakom slučaju, samo zato što je bog ne znači da je momentalno zaslužan slave.
 
Ne poznajes Bibliju i ne razumes .
Nema nikakvog genocida
pred Bogom su roditelji odgovorni za svoju decu
u univerzumu vaze zakoni
Zakon uzroka i posledice
" Sto covek poseje to ce poznjeti"
Jao, daj, podavio je čitavo čovečanstvo, ko zna koliko nevinih ljudi i dece zbog jednog manjeg dela populacije koja je bila grešna.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top