Zašto je biblija u slobodnoj prodaji kada je neophodno tumačenje stručnjaka?

Poruka
10.263
Pominjao sam par puta po temama ali ne dobih zadovoljavajući odgovor pa rekoh da posvetim temu ovom pitanju:
Zašto je biblija u slobodnoj prodaji kada je neophodno tumačenje stručnjaka?
Na koje stručnjake misliš? Koliko ja znam, nisam od nikoga čuo da je Bog sišao na Zemlju i organizirao predavanja na temu: "Što sam mislio kada sam rekao..."

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
11.997
Na koje stručnjake misliš? Koliko ja znam, nisam od nikoga čuo da je Bog sišao na Zemlju i organizirao predavanja na temu: "Što sam mislio kada sam rekao..."
Mudrost na kub!
Bog nije silazio na zemlju da organizuje predavanja na temu: ''Šta sam mislio kad sam rekao..."

Mada, morate priznati, bolje je da dobar duhovnik raščlani dilemu oko bilo koje stvari koja stoji u Bibliji, nego da sami, naročito na prvu loptu, to doživljavamo prema svojim savremenim umnim kapacitetima;
Biblija se čita mnogo puta i dobija na novom značaju svaki put, ali nije loše potražiti pomoć tu i tamo.
Današnjica:
Ne tražimo pomoć od rodbine, ne tražimo je od prijatelja, ne tražimo je od poznanika... ne tražimo je ni od koga. Pa, sa koje strane se nadamo da će pomoć i umudrenje stići? U redu, mrtva reč vredi mnogo, ali, da li je to sve od ovog našeg života? Da li smo svečani i dobri toliko da nam se sam Bog direktno obrati?
Ne znam;
Nekima je Biblija možda neka igrarija, pa pročitaju i sve im je jasno odmah; Neki su geniji;
Većina nije u igrariji, a nismo ni geniji;

aeternum

Elita
Poruka
16.261
Ali zašto je nekima dao mozak koji će da razume drugačije od tebe? To je namerno uradio te su stoga i zli ljudi neophodni za čovečanstvo. I oni se žrtvuju za Boga, jer radi ono šta im je rekao (onako kako ih je programirao).
Svako ko je dobrog srca moze razumeti Bibliju
Bog zlima ne da je razumevanje
zli nisu potrebni zato ih ceka unistenje
sami su zli sto su postali zli i kao takvi ne zasluzuju zivot