Zasto je "alkoholicar" prihvatljivi problem i uvreda a "debeo/la" nije ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaB

Poznat
Poruka
7.500
Sinoc gledam sa burazerom i snajkom TV i Rada Radenovic se pojavi na nekoj reklami , prelepa zena bio sam zaljubljen u nju kao klinac , i dalje mnogo lepa ali se ugojila , i burazer kaze nesto tipa "al se ugojila" na sta moja snajka odgovara "pa sta ?". Imam drugarice na fejsu koje su se isto ugojile i ponekad bace stori kako je to samo njihova stvar,ali po cemu se to razlikuje od drugih samounistavajucih navika ? Kad pijes previse famlija uskoci , kad jedes previse ( cak i kad izjavis da pokusavas da smrsas ) ljudi ti bez problema guraju torte i slicno , i naravno najgore od svega je za cigarete , kad pokusavas da ostavis rak stapic drustveno je prihvaceno da ti neko ponudi uz fazon "ma aj zapali jednu " , kako vi gledate na ovo ?

Pušači za 10 godina skraćuju prosečni životni vek, a teško debeli i za više od 10g.

Tako da je kašika opasnija od cigarete.
Nemam pojma , gledao sam statistike i pusenje je broj jedan ubica u skoro svakoj drzavi , slazem se da je hrana i fizicka neaktivnost odmah tu ( sto statistika i pokazuje ) ,mada sumnjam da ljudi koji stignu dotle i dalje koriste kasiku :D

Znaci oni Koji puse I zderu 20 skupa
Moj stric ima 54 godine ,pusi oko paklu dnevno , 192cm visok 136kg , 54 godine.
Glukoza 5,8 (predijabetes ) , Hemoglobin povecan zbog pusenja i Trigliceridi 4 ( duplo veci od gornje granice ).
Vadio krv pre manje od mesec dana , dacu neke novosti ako ih dozivi ( sto on i sam kaze ).

Alkohol je društveno prihvatljiv, kao i cigarete, zbog mentaliteta ljudi.

Čini mi se da ova tema više pripada Zdravlju jer navodimo primere vezane za fizičko zdravlje.. Ali, pored fizičkih, zdravstvenih problema, postoje i psihološki, pa i psihijatrijski problemi.

Sve ove bolesti su bolesti zavisnost. Kada je u pitanju gojaznost, psiholozi ističu da osobe mnogo jedu zbog "emotivne gladi".

alkos je dijagnoza, a za buce smo pricali da pucaju od zdravlja... sad, vremena su se promenila, i menjaju se upravo, tako da cemo postavljati nove dijagnoze, preispitivati stare, a sta koga vredja, i to cemo da preispitamo
I gojaznost bi realno preko neke granice trebala da bude dijagnoza , cak i da stavimo zdravlje sa strane ,ako te je sramota da ides ulicom isflekan ili pocepan kako te nije sa stomacinom koja se preliva na sve strane ?

Moj stric ima 54 godine ,pusi oko paklu dnevno , 192cm visok 136kg , 54 godine.
Glukoza 5,8 (predijabetes ) , Hemoglobin povecan zbog pusenja i Trigliceridi 4 ( duplo veci od gornje granice ).
Vadio krv pre manje od mesec dana , dacu neke novosti ako ih dozivi ( sto on i sam kaze ).
Mora smrsati I ostaviti pusenje Jel ima I pritisak

Alkohol je društveno prihvatljiv, kao i cigarete, zbog mentaliteta ljudi.

Čini mi se da ova tema više pripada Zdravlju jer navodimo primere vezane za fizičko zdravlje.. Ali, pored fizičkih, zdravstvenih problema, postoje i psihološki, pa i psihijatrijski problemi.

Sve ove bolesti su bolesti zavisnost. Kada je u pitanju gojaznost, psiholozi ističu da osobe mnogo jedu zbog "emotivne gladi".
Neki I malo jedu pa se goje disbalans hormona a I to moze biti na psiholoskoj bazi

I gojaznost bi realno preko neke granice trebala da bude dijagnoza , cak i da stavimo zdravlje sa strane ,ako te je sramota da ides ulicom isflekan ili pocepan kako te nije sa stomacinom koja se preliva na sve strane ?
ma, mi, kao nacija, sada imamo i debelu decu, ja sam jednom prokomentarisao kada sam cerku vodio na gimnastiku jednu drugu malu, i moja druga cerka mi umalo oci nije izvadila, a nista ruzno nisam rekao, samo da njena sestra kao mrsavica ima bolje predispozicije za gimnastiku od jedne druge devojcice

Zato sto je bilo status bogatstva ,ne zdravja , svi ostali su umirali od gladi.
Pazi, ovo se smatralo najlepsom zenom mogucom, a danas bi je zvali debela skrndeljka

dealer_fineart_highres_1753187925777-4088166130.jpg

Sinoc gledam sa burazerom i snajkom TV i Rada Radenovic se pojavi na nekoj reklami , prelepa zena bio sam zaljubljen u nju kao klinac , i dalje mnogo lepa ali se ugojila , i burazer kaze nesto tipa "al se ugojila" na sta moja snajka odgovara "pa sta ?". Imam drugarice na fejsu koje su se isto ugojile i ponekad bace stori kako je to samo njihova stvar,ali po cemu se to razlikuje od drugih samounistavajucih navika ? Kad pijes previse famlija uskoci , kad jedes previse ( cak i kad izjavis da pokusavas da smrsas ) ljudi ti bez problema guraju torte i slicno , i naravno najgore od svega je za cigarete , kad pokusavas da ostavis rak stapic drustveno je prihvaceno da ti neko ponudi uz fazon "ma aj zapali jednu " , kako vi gledate na ovo ?
Jer alkoholičar usled izmenjenog stanja svesti može nauditi i drugima a debeo svojim stanjem jedino sebe može dovesti do zdravstvenih problema.

To su posebni slucajevi , nenasilni alkosi dobijaju isti tretman , a naude i jedni i drugi svojoj porodici kad dodje do problematicne dijagnoze.
Ako sedneš pijan u auto i nekoga povrediš ne mora da znači da si nasilan već samo alkoholisan, smanjene mentalne sposobnosti usled alkohola, mislim na odgovornost, reflekse...

Ako sam ja dobro razumeo temu, pitanje je zašto okolina ne oosuđuje gojazne kao što osuđuje alkoholičare i pušače.

Mislim je u pitanju iskustvo iz prošlog milenijuma kad su tuberkuloza i slične bolesti kosile neuhranjene.

Back