Zašto je abortus zabranjen u SAD?

Neno

Elita
Poruka
20.402
Protiv odluke Vrhovnog suda održani su masovni protesti u 18 država.

Šta je smisao i suština odluke Vrhovnog suda

U stvari, sudije Vrhovnog suda i američki političari ne mare za probleme žena sa abortusom.

U Americi se medicina plaća i zavisi od nivoa osiguranja, što ne može svako da priušti.
U SAD ne postoji „porodilište“ i socijalna podrška porodicama sa decom.

Državno socijalno osiguranje Medicaid, dostupno samo onima, koji dokažu da je siromašan, pokriva abortuse samo u slučajevima silovanja, incesta i opasnosti po život majke.

Amerika je slobodna zemlja, u kojoj je svako prepušten sam sebi.
Ovo je tržišna džungla u kojoj preživljava onaj, čiji su startni uslovi bolji, a uzdiže se „najjači“.
Nema smisla da se vlada brine o demografiji, pošto se radna snaga, lako može popuniti migracijom.

Milioni budala drogiranih holivudskim filmovima pokušavaju da se infiltriraju u Sjedinjene Države, kako bi se pridružili vojsci vozača, čuvara, nosača, posluge i beskućnika.
Stotine hiljada visokokvalifikovanih profesionalaca i talentovane dece iz celog sveta sele se i transportuju u Sjedinjene Države u okviru programa „odliva mozgova“ iz siromašnih zemalja.


Čini se da u tako slobodnoj zemlji nema mesta zabrani abortusa.
Ali Amerika nije samo slobodna, već i demokratska zemlja.

Američko društvo je objektivno podeljeno na vrh – finansijske velike, bogataše, rentijere, koji vode besposlen i šik način života – i dno – “srednju klasu”, koja vuče kreditnu traku i sve one “gubitnike” (uglavnom “obojene”) koji sanjaju da u njega uđu.
Istina, u svim stvarima osim novca.

U sferi novca, kapitala, finansija nema demokratije, postoji samo diktatura Volstrita i korporacija.

https://www.borba.info/2022/07/15/zasto-je-abortus-zabranjen-u-sad-politika/

Borba.Info

Da li su amerikanci toliko bespomoćni da im nikakvi protesti ne mogu pomoći?
Da li ovaj zakon o abortusu važi za sve Amerikance?
Šta bi se desilo kada bi u nekoj drugoj "demokratskoj" državi uveo ovaj diskriminatorski zakon, suprotno volji većine?

Prava žena se moraju poštovati.. ni jedna vlada, političar ili muškarac, nemaju pravo odredjivatti ženama šta će da rade sa svojim tijelom.
Ovo je daleko od "demokratije" i vladavine prava.. taman da je i SAD u pitanju.
 
Bravo za njih. Ziveo zivot!
nee nije "živeo život",ustvari je sve suprotno od toga.Zabranom abortusa se samo više života dovodi u opasnost jer će se povećati broj očajnih žena koje će se odlučiti za abortus na divlje,što može da podrazumeva sve i svašta od toga da same pokušaju sebi da izazovu pobačaj nanernim povređivanjem ili trovanjem do okretanjem nadrlekarima koji tvrde da znaju šta rade a dobra većina njih nemaju pojma a neki čak nemaju ni dovoljno strilne uslove za rad što se retko kad završava dobro.
Da ne pričam o tome da one koje su ozbiljno,stvarno očajne mogu da potraže izlaz iz neželjene trudnoće/materinstva u suicidu ili čak čedomorstvu...znaš pravo čedomorstvo je ubistvo živog,potpuno formiranog i rođenog deteta ne grudvice ćelija koje tek trebaju da se razviju u nešto što će za nekoliko meseci možda postati živo ako se nešto ne zakomplikuje u međuvremenu.Znači kao u ona "dobra,stara vremena" kad abortus nije postojao kao opcija kad su se otarasivali neželjene dece bacanjem u septičke jame,ostavljanejm negde napolje da umru od gladi i/ili hladnoće,ili da ih pojede neka životinja...ili da ih jednostavno uguše odmah po rođenju...U ta "stara,dobra vremena" te stvari su bile sasvim uobvičajen deo života za mnoge.Znaš kao na početku Ivice i Marice,ili to kako je Mojsije stavljen u pletenu korpu i poslat na krstarenje nilom XD
 
inače ta zabrana abortusa je ono što se desi kad se pušta na volju bandoglavim,zatucanim ljudima koji nisu dovoljno sposobni da promisle stvari malo dublje.Konzervativcima smeta sekualno obrazovanje za decu i tinejdžere,smeta im i da zdravstveno osiguranje pokriva sredctva za kontracepciju i smeta im abortus,smeta im i finaniska podrška(socijalna pomoć) samohranim i nezapošljenim roditeljima...Sve pod parolom "think of the children"...
Ali neko ko je dovoljno promišljen pogledaće to i rećiće "stani malo,ovo ti nema smisla".Ako je nekom stvarno stalo do dece zašto ona ima problem da samohrani i nezapošljeni roditelji dobijaju finansisku pomoć? A sekualno obrazovanje i dostupnost kontracepcije je ono što sprečava nege 80% neželjenih trudnoća...to je 80% manje abortusa na godišnjem nivou...neko ko stvarno želi da smanji broj abortusa će po svaku cenu zahtevati da sekualno obrazovanje i kontracepcija budu dostupni svima.
 
Ratovi u istoriji su se vodili zbog zena i za zene. Oni tacno zele da isprovociraju juzne drzave i naprave pizdariju.

Dok se njihove trupe budu zamajavale na Istocnom frontu; demokrate im spremaju iskrcavanje kineske pesadije u Kaliforniji.
1000 kontejnerskih brodova se prepravlja u nosace pesadije i borbenih vozila.
 
Hocemo zabranu!
Hocemo zabranu!

Trolajmo demokrate!
Trolajmo demoktate!

IMG_20220715_201306.jpg
 
pa nije baš zabranjen, na sledećim izborima u svakoj državi mogu da izaberu šta preferiraju.
I tu nebulozu o zabrani liberali uporno guraju, ali meni je vec dojadilo objasnjavati pa poguram jos trolez u petu i pisem da je ovo tek pocetak sta ce se jos izdogadjati.

Bijela, muska, heteroseksualna cizma opet ce koracati ovim svijetom, trntrntrn...
 

Back
Top