Zašto istina boli?

Ja razmišljam da dam savet dragoj osobi, ali se plašim da će se uvrediti jer ne bih bila jedina sa tim savetom. Uvredi se kada joj se da savet.
Сујетни људи савет прихватају клиначки...

Треба бирати само зреле особе у свом окружењу, а незреле овлаш "удостојити" пажње...

Pogledajte prilog 1586492
Kada nas neka od bliskih osoba pita za neki savet, trudimo se da damo najdobronamerniji savet.

Taj najdobronamerniji savet bliska osoba može da doživi kao kritiku na svoj račun. Ponekad razmišljamo da li smo mogli da izbegnemo davanje saveta jer se bliska osoba naljuti na nas.

Pitamo se da li bi bilo lakše da smo lagali, ili iskoristili neku "belu laž" kako ne bismo povredili dragu osobu. Samo smo bili iskreni za dobrobit bliske osobe.

Zašto istina boli?
Eh Džudi.. šta je surova i gorka istina naspram blistavih čari laži. :mrgreen:

Kada nas neka od bliskih osoba pita za neki savet, trudimo se da damo najdobronamerniji savet.

Taj najdobronamerniji savet bliska osoba može da doživi kao kritiku na svoj račun. Ponekad razmišljamo da li smo mogli da izbegnemo davanje saveta jer se bliska osoba naljuti na nas.

Pitamo se da li bi bilo lakše da smo lagali, ili iskoristili neku "belu laž" kako ne bismo povredili dragu osobu. Samo smo bili iskreni za dobrobit bliske osobe.

Zašto istina boli?
Boli kratko vreme dok ne razmislis i dodjes sebi i uvidis da je u redu.To vazi za oni koji hoce da sagledaju istinu.

Zašto istina boli?
To su sve polupismene osobe, pitaju za savet pa urade po svome, posle ti prebacuju što su se zajebali. Odavno se pravim blesav i samo prebacim loptu.
U poslu je ta ljudska glupost nesnosna.

Iza ljudi koji kažu da oni sve svima direktno kažu i da istina boli, jbg, obično se kriju samoživi bahati kreteni i ovo kažem ja koja imam deficit empatije, pa sad zamisli kakvi su ti likovi.
Istinu treba reći, ali ono to nas čini ljudima je način na koji tu istinu saopštavamo.
Ne treba čak ni ove bahate tako "otrežnjavati", ali ja nisam dovoljno dobar čovek za to.

Iza ljudi koji kažu da oni sve svima direktno kažu i da istina boli, jbg, obično se kriju samoživi bahati kreteni i ovo kažem ja koja imam deficit empatije, pa sad zamisli kakvi su ti likovi.
Istinu treba reći, ali ono to nas čini ljudima je način na koji tu istinu saopštavamo.
Ne treba čak ni ove bahate tako "otrežnjavati", ali ja nisam dovoljno dobar čovek za to.

Normalno je da se istina saopštava na lep način. Zašto bi neko bio bahat prema bliskim i dragim ljudima?

Valjda zato što ljudi uvek vole da vide lepotu, makar bila lažna. A istina je ružna.

Istina je da neka žena ima prirodno male i ružne grudi a laž je da ima velike kao balone nakon što je stavila silikone.
Истина је неулепшана (ненашминскана), скроз природна и пуна мудрости... Страно јој је ласкање, којим се сујета и лажна величина хране...

...Зато је људи не воле, јер не кокетира комплиментима са њиховим паралелни универзумом... Углавном

Сујетни људи савет прихватају клиначки...
I polude načisto, shvate savet kao napad (na ego).
Треба бирати само зреле особе у свом окружењу, а незреле овлаш "удостојити" пажње...
Opet si, nažalost u pravu.
Zrelim osobama, onima koji umeju savet da prihvate, savet ni ne treba.

Nezrelim osobama daj savet, primer baš ovde na Krstarici, i dobićeš samo uvrede.

Na kraju digne čovek ruke.

Pustiš ih sve, jednostavno i gledaš svoja posla.

Pratim temu, čekala sam trenutak da se priključim temi, to, svakako, nije ovaj trenutak.
Na kraju digne čovek ruke.

Pustiš ih sve, jednostavno i gledaš svoja posla.
Pusti Krstaricu, pisanja se odnose na realan život.

Imam dobru prijateljicu koja uvek traži savet ali ipak radi po svom, i uvek je neko drugi kriv za njeno nezadovoljstvo.

Lično, nikada ne tražim savete pa kako mi bude.

Pratim temu, čekala sam trenutak da se priključim temi, to, svakako, nije ovaj trenutak.

Pusti Krstaricu, pisanja se odnose na realan život.
Pa o RL sam i pisao. Samo sam dodao kao najočigledniji primer - evo, vidite na Krstarici na primer...takvih koliko hoćeš.
Imam dobru prijateljicu koja uvek traži savet ali ipak radi po svom, i uvek je neko drugi kriv za njeno nezadovoljstvo.
I šta ti onda uradiš? Ozbiljno pitam. Msm, kad unapred znaš da te neće poslušati?
Lično, nikada ne tražim savete pa kako mi bude.
Ja tražim ako su u pitanju tehničke stvari :lol:
Kako podesiti nešto negde na compu i slično :lol:
Inače ni za šta drugo. Pa kako mi bude ;)

Pa o RL sam i pisao. Samo sam dodao kao najočigledniji primer - evo, vidite na Krstarici na primer...takvih koliko hoćeš.

I šta ti onda uradiš? Ozbiljno pitam. Msm, kad unapred znaš da te neće poslušati?

Ja tražim ako su u pitanju tehničke stvari :lol:
Kako podesiti nešto negde na compu i slično :lol:
Inače ni za šta drugo. Pa kako mi bude ;)
Ništa ne radim, kažem da mora sama da oduči i završimo tu temu.

Ideš u krajnost. Ne misliš da sama popravljam veš mašinu ili menjam grejače u rerni?! :lol:
Ne vidim povezanost teme sa podešavanjem kompa, zamenom grejača sa bolnom istinom i savetima. 🤨

Zašto istina boli?
ne boli vec zbunjuje , i to je period presabiranja u glavi i, kad-tad ce ti se zahvaliti za savet.

Istina ne boli.
Boli ego, kada se pogleda u ogledalo i shvati da nije ono što misli da jeste.

Slažem se. Neko ima i kompleks više vrednosti. Uglavnom..umetnici..Ja sam se na vreme probudila i ego sada miruje.

ne boli vec zbunjuje , i to je period presabiranja u glavi i, kad-tad ce ti se zahvaliti za savet.

Da. Moju blisku i voljenu osobu zbunjuju svi koji joj daju savete.

Back