Zašto i mala vlast kvari ljude ili su oni oduvijek kvarni

po meni je covek kvaran odavno . i sve ovo oko istine , casti , dobrote , humanosti je neka utopija .
ne kazem da nema toga ... ima ali veoma malo
imaces cast i istina ce biti na tvojoj strani ako imas novca .
i dan danas ga zanimaju rat , razvijanje oruzja , razvijanje virusa sve to vodi ka novcu . znaci ne bira nacin da bi dosao do novca .
kada bi koristio novac za razvijanje medicine , nauke i smanjivanje siromastva tad bih mislio drugacije ovako ne :)

po meni je covek kvaran odavno . i sve ovo oko istine , casti , dobrote , humanosti je neka utopija .
ne kazem da nema toga ... ima ali veoma malo
imaces cast i istina ce biti na tvojoj strani ako imas novca .
i dan danas ga zanimaju rat , razvijanje oruzja , razvijanje virusa sve to vodi ka novcu . znaci ne bira nacin da bi dosao do novca .
kada bi koristio novac za razvijanje medicine , nauke i smanjivanje siromastva tad bih mislio drugacije ovako ne :)

I meni je bliže da je bio kvaran i ranije.
Obrati pažnju da nije važno kolika je moć ili vlast, može biti najmanja moguća razvodnik u vojsci, šalterski radnik, običan redar, važno je samo da on preko i minorne vlasti (moći) može ispoljiti šikaniranje npr. rigidno treniranje strogoće, traženja dlake u jajima i još mnoge gadosti. Dakle i od velikih a i od ovih malih kod kojih je sve uočljivije jer su veliki moćnici daleko od nas.

Back