Zasto hriscanstvo vekovima laze

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znali neko mozda koliko ima grsaka i bibliji
evo jedne.
24 ili 25 decembar rodi se isus (Isa a.s.) u tihu noc dok su cobani oce napasali itd......
....U palestini se rodio jeli tako druze
ali i u palestini je 25 decembra snijeg pa kako moze da pasu ovce hehehehheeheh
sade ce te vi meni dati neko logicni odgovor
ali ja vam kaze vi ste (vasi preci)promenuli bibliju
isus(isa a.s. ) je rodjen u avgustu za to imaju dokazi hehehehehe

mangas:
Kad ste god bili uz veru propali ste
kad ste se odvojili od vere uspeli ste
pogledajte istoriju svoju
nesto je tu cudno

Ништа ту није чудно. Хришћанство подразумева страдање на земљи зарад постизања вечног живота. Писано је:

(Марко 8,35) Јер ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради и јеванђеља онај ће га сачувати.

Наравно, реч је о онима који покушавају да сачувају живот свој овоземаљски. Они неминовно губе живот вечни. А они који пострадају за Христа и јеванђеље, добијају живот вечни.

Ово је само један од примера... има их тона у Новом Завету. :wink:

mangas:
znali neko mozda koliko ima grsaka i bibliji
evo jedne.
24 ili 25 decembar rodi se isus (Isa a.s.) u tihu noc dok su cobani oce napasali itd......
....U palestini se rodio jeli tako druze
ali i u palestini je 25 decembra snijeg pa kako moze da pasu ovce hehehehheeheh
sade ce te vi meni dati neko logicni odgovor
ali ja vam kaze vi ste (vasi preci)promenuli bibliju
isus(isa a.s. ) je rodjen u avgustu za to imaju dokazi hehehehehe
Znas li ti koliko u Kuranu ima budalastina! Doduse, ima i pametnih stvari-naucio vas je da perete ruke prije jela, posto ste predhodno oprali d#pe!
Vjerovatno Muhamed a.s. nije znao SRPSKI jezik, jer bi poneku suru posvetio i problemu pravopisa, koji tebi ocigledno nije jaca strana.
U vitlejemskoj pecini je bilo hladno, gorila je vatra!A za tvoju informaciju Palestincima je hladno i na 10 celziusa!

Zna li se ( znate li) poreklo o rukopiscima biblije
njih 4 jesu li videli isusa jesu li bili iskreni da nije neko od njih vec tada nesto pogresno razumeio ( slago). Prva biblija je na armejskom jeziku napisana pa je prevedena na staro grcki pa tek onda na latinski
ko je tu sve mogao da se se prilagodi vremenu i licnim potrebama
I da baci koju pogresnu zagonetku a zna se da jedno slovo ima velikog uticaja

mangas:
Rodjeni ste SLEPI i umrecete SLEPI

Ako su oci kojima trebamo nesto da gledamo takve kao tvoje, onda je mnogo bolje biti SLEP.

Inace, o ovoj temi nemam komentara. Samo nastavite vi verski fanatici da se prepucavate jedni sa drugim.
Bog je ljubav.
Mislim da se i islam i hriscanstvo slazu u ovoj konstataciji. A koliko ste vi spremni da volite? Koliko se ovim prepucavanjima priblizavate Bogu, a koliko se udaljavate od Njega. Razmislite sami.

ne laze hriscanstvo vekovima, ne verujem da ijedna religija laze. lazu crkve i sebichni idioti koji ih koriste i koji su ih koristili za neke sveje tripove i lichne interese.

uzgred, mangase i marane, nemojte da me terate da povracam kolike ste boodale ......

Нисам сигуран у то Рдеки, да мухамеданци тако схватају Бога... можда, али на потпуно погрешан начин. Ако знамо да њихов "бог" обећава мушкарцима у "рају" оргије са девицама, онда је стварно питање какво је њихово разумевање...

ПС: Нећу ни питати шта је обећано женама. 8)

mangas:
Zna li se ( znate li) poreklo o rukopiscima biblije
njih 4 jesu li videli isusa jesu li bili iskreni da nije neko od njih vec tada nesto pogresno razumeio ( slago). Prva biblija je na armejskom jeziku napisana pa je prevedena na staro grcki pa tek onda na latinski
ko je tu sve mogao da se se prilagodi vremenu i licnim potrebama
I da baci koju pogresnu zagonetku a zna se da jedno slovo ima velikog uticaja
Naravno, a Kuran je prepun istina jer ga je napisao jedan covjek koji za sebe tvrdi da je prorok, a otkrivenja je dobijao u casovima napada epilepsije.On, jedan jedini, je Bogom dan da nam protumaci sve i ukaze na greske!Vjerovatno je tekstologiju bolje poznavao od pravopisa SRPSKOG JEZIKA!

MaranAta:
Ма пусти га брате... најобичнији провокатор. :?
Kako niste citali istoriju,secate se da smo ucili da je Muhammed a.s. bio nepismen(ali ste taj deo izgleda preskocili,posto je bio o Muhammedu).A kako je nepismen covek mogao da pise!?Nemojte sami sebe zavlaciti.I muskarcima nisu obecavane nikakve orgije,to su obicne izmisljotine i prestanite vise sa tim vasim lazima.

mangas:
kako vi ono verujete u trojstvo jeli?????????????
madjionicar neki???????????????
a sta ono sa krstom plasite vampire ??????????
sta ako pop nije opro ruke posle nuzde (male) sta ste vi ono poljubili ja znam a vi?????????
Idi na neki turski forum posto ocigledno ne znas SRPSKI jezik!
Rado bih ti odgovorio kada bi ti bio u stanju da preciznije formulises pitanje, sluzeci se pri tom bar osnovnim pravilima SRPSKOG pravopisa.

sara81:
MaranAta:
Ма пусти га брате... најобичнији провокатор. :?
Kako niste citali istoriju,secate se da smo ucili da je Muhammed a.s. bio nepismen(ali ste taj deo izgleda preskocili,posto je bio o Muhammedu).A kako je nepismen covek mogao da pise!?Nemojte sami sebe zavlaciti.I muskarcima nisu obecavane nikakve orgije,to su obicne izmisljotine i prestanite vise sa tim vasim lazima.
Lijepo bi bilo kada bi nam ti objasnila gdje grijesimo!
Kako je Kuran napisan? Kako se dokazuje autenticnost? Kakva je vizija raja za muslimane? Sta je sa zenama?

Neka je hvala Allahu Uzvisenom Koji nije Sebi uzeo dijete, neka je selam na posljednjeg Allahova Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we selem, kaoi na njegovu casnu porodicu i na njegove casne drugove, a zatim vas selamim islamskim,dzennetskim vjernickim pozdravom Esselamu alejkum _ Mir sa vama _ ili ko nije musliman_dobar da/vece/jutro.

Mislim da bi na ovoj temi poceli ozbiljno da se pozabavimo pricom o istini i laziMa, i to sa dokazima, jer ne treba da jedni druge vrijedjamo, ako bas ne znamo da se ponasamo bolje je i ostaviti ovaj forum

Musliman svaki vjeruje u Nebeske Knjige koje su objavljene prije Kur'ana a to su Tewrat (tora) objavljena Bozijem Poslaniku Musau allejhi selam-u, Zebur - objavljena Bozijem Poslaniku Davudu a.s, Indzil - biblija objavljena Bozijem Poslaniku Isau a.s , i posljednja Objava od Boga-Allaha je poslata svim narodima bez obzira na nacionalnost, rasu, porijeklo, jezik govora, boju koze itd, a to je Knjiga Sveta Bozija Kur'an - objavljena posljednjem pecetu svim poslanicima Muhammedu sallallahu alejhi we selam. Mi vjerujemo(muslimani) u sve ove Knjige, ali i vjerujemo u ono sto kaze Allah-Bog u Kur'anu da su ljudi izmjenili ove predhodne Knjige tako da danas ne mozemo ih drzati Svetim npr Biblija Toras itd, jer su izmjenjen i zamjenjene Bozije rijeci za ono sto malo vrijedi. Ove prijasnje Objave su poslate odredjenim ljudima, znaci ne svima, i njima je odredjen rok do kojeg su bile upotrebljive jer te Knjige Svete nisu za vrijeme do Sudnjeg dana, medjutim Kur'an je objavljen da bude do Sudnjeg dana i Kur'an potvrdjuje prijasnje objavljene Knjige, i u Kur'anu kaze Allah da su izmjenjene ostale objave. Znaci Islam je vjera za sve ljude bez obzira ...na ono sto sam vec gore naveo. Allah Subhanehu we te'ala kaze u Kur'anu: Innde dine indellahi-l-islam--Kod Allaha je samo vjera Islam priznata, sura Ali Imran, 9 ajet--Kur'an.
Toliko za sad, neka je hvala Allahu Uzvisenom i nekaj e selam-mir na Muhammeda saws, kao i ostale poslanike , Isaa(isusa), Musu(mojsija), Sulejmana(Shalomona), Ibrahima(abrahima) Adema....
Esselamu alejkum- mir sa vama, mir sa onima koji slijede pravi put i do sledeceg pisanja.

Pa Allah vas uputio ka dobru, nemojte tako, to je velika uvreda, Muhammed Allahov Poslanika nije to sto neki govore, zast ne uzmete vjerodostojne knjige i pogledate koje on i sta je on radio, kako je postovao krscane, Jevreje i druge musrike, mnogobosce, vatropoklonike... Zaista ne treba pricati ono sto ne znamo, jer kaze Uzviseni Bog u Kur'anu da pazimo sta pricamo jer ce i sluh i vid, i dijelovi nasih tijela odgovarati i svjedociti protiv nas i govoriti istinu samo. Zato pazimo se jer je istina samo JEDNA, ne moze biti vise istina, a trazimo je, a to je ISLAM ja kazem, a ko ne vjeruje nemora da vrijedja vec nek trazi istinu i neka istrazuje Kur'an, da vidi istinu i kad je sazna tak mi Allaha, Boga Jednog isplakat ce se ko niko, za ono sto je radio i prica prije, ali ne samo za to, vec najvise zbog pronadjene srece, istine koju Allah daje onome kome On hoce...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back