Zasto Greta Thunberg ne ide u skolu?

Cao drugari.. vjerovatno je bila tema pa se izvinjavam.. ali imam jedno nedoumicu

Sigurno ste culi za ovo ime iz naslova... Cuvena djevojcica iz Svedske koja se brine o klimatskim promjenama, koju prati 12 miliona ljudu na instagramu... Sve novine pisu o njoj, svi pricaju o njoj, maloj, jezivoj Greti iz Svedske..
Moje pitanje je zasto ona ne ide u skolu? Ko njoj pravda casove? .. Da li je ona nova Hilari Klinton i neki novi jezivi projekat a sve pod plastom eko borbe? Da li se nekad pitate kako se vi niste sjetili toga da se tope gleceri na Grenlandu kad vas pitaju roditelji zasto necete u skoli danas ili zasto imate toliko neopravdanih?
Srednja škola nije obavezna, a i ona ima Aspergerov sindrom tako da i nije u stanju da prati standardnu nastavu

Ona je valjda završila neku "nižu" srednju, pošto je kod njih to drugačije nego kod nas, koliko znam... I to neku muzičku.

Ma ta devojčica je toliko veštački popularizovana, njoj su i roditelji neki veliki akademci ili nešto slično, uglavnom nije njoj data šansa niti je išta posebno nadarenija ili posebna, samo je izlobirana maksimalno.

A najtužnije od svega, njene ideje su tolike fantazije i nerealni stavovi da se tačno vidi da priča dete koje je suštinski needukovano o toj materiji, ali svi ti političari i svet moraju da je čuju jer je ona tako uložena u to...
Mala je eksploatisana i ništa drugo.

Ona je valjda završila neku "nižu" srednju, pošto je kod njih to drugačije nego kod nas, koliko znam... I to neku muzičku.

Ma ta devojčica je toliko veštački popularizovana, njoj su i roditelji neki veliki akademci ili nešto slično, uglavnom nije njoj data šansa niti je išta posebno nadarenija ili posebna, samo je izlobirana maksimalno.

A najtužnije od svega, njene ideje su tolike fantazije i nerealni stavovi da se tačno vidi da priča dete koje je suštinski needukovano o toj materiji, ali svi ti političari i svet moraju da je čuju jer je ona tako uložena u to...
Ali ja tu ne vidim nešto što je za osudu, devojka promoviše zaštitu životne sredine, deca su naša budućnost i jedino ona mogu da urazume učesnike tih skupova da se koliko toliko ekološki osveste

Ali ja tu ne vidim nešto što je za osudu, devojka promoviše zaštitu životne sredine, deca su naša budućnost i jedino ona mogu da urazume učesnike tih skupova da se koliko toliko ekološki osveste
Toliko je promovise da je zaboravila da njena jedrilica kojom putuje svetom ima dizel motore. Mora da je to neki bas ekoloski dizel za koji ja nikada nisam cuo i ne zagadjuje okolinu. Verovatno ne zagadjuje okolinu kada joj je njena vlada placa avion da ide i drzi psihohistericne govore po nekim zabitima i nervira lokalno stanovnistvo. Sve je to ekoloski prihvatljivo. Bolje bi bilo da ide u skolu, da uci i da jednog dana svojim znanjem razvije neku tehnologiju koja ce pomoci ciscenju zivotne sredine, koju je upravo njena zemlja itekako zagadila. A sada glume neke cistunce pricajuci o zastiti zivotne sredine. Njena drzava zagadjuje okolinu vise nego neke vece drzave. Apsurd. Da ne prican o hiljadama tona nuklearnog otpada koje generisu svake godine proizvodnjom struje.

Nije za osudu naravno... Ali te ciljeve koje ona promovise i "zahteva" su iz redova Kako mali Perica zeli da spasi planetu Zemlju...

Dakle, gotovo je satiricno da se ona pred ocima sveta ulaze u neke ideje pred najvecim svetskim mocnicima dok ce ostali da se smeju i pitaju sta je ovo dete umislilo ili sta fantazira.

Ali kao sto rekoh, nije ona kriva, ne svodi se zastita zivotne sredine na znanje o tome da bi smece trebalo bacati u kante, to je ozbiljna materija koja se uci kao i svaka druga, kako, sta i koliko je moguce, a ona s obzirom da mantra ideale, to vise deluje apsurdno nego sto deluje kao neka vodilja ili mali revolucionar.

Toliko je promovise da je zaboravila da njena jedrilica kojom putuje svetom ima dizel motore. Mora da je to neki bas ekoloski dizel za koji ja nikada nisam cuo i ne zagadjuje okolinu. Verovatno ne zagadjuje okolinu kada joj je njena vlada placa avion da ide i drzi psihohistericne govore po nekim zabitima i nervira lokalno stanovnistvo. Sve je to ekoloski prihvatljivo. Bolje bi bilo da ide u skolu, da uci i da jednog dana svojim znanjem razvije neku tehnologiju koja ce pomoci ciscenju zivotne sredine, koju je upravo njena zemlja itekako zagadila. A sada glume neke cistunce pricajuci o zastiti zivotne sredine. Njena drzava zagadjuje okolinu vise nego neke vece drzave. Apsurd. Da ne prican o hiljadama tona nuklearnog otpada koje generisu svake godine proizvodnjom struje.
Možda je bolje rešenje da devojka ostane u svojoj zemlji i da ćuti, tako bi zagađenje bilo mnogo veće ali je bar niko ne bi kritikovao. Ljudi koji imaju aspergerov sindrom ne mogu da pohađaju takve škole. Za njih postoje specijalne škole gde se to ne uči.

Zasto ona drzi nastavu Trampu kad je ona projekat Hilari Klinton? I zasto djevojcica iz Svedske ima veca prava nego neka djeca iz Sirije ili Iraka?
zato sto je dobila taj zadatak...........vidi se iz svemira.
Inace, dete nema pojma ni ocemu. Pred nastup tutnu joj u ruke tekst ona to nabuba .....a onda se aktiviraju mediji koji od nje naprave majku koja je rodila samog Jehovu.
A u skolu ne ide jer je zaostala u razvoju, nema minimalni nivo inteligencije za skolu, a ima i prihicke smetnje. Verovatno su je izvadili iz nekog svedskog Laze Lazarevica.

Al za globalni teatar je dovoljna. To sa 12 miliona osoba na instagramu................stavi 15 miliona.........il bolje, zaokruzi na 100 miliona.
Ko ne veruje neka prokontrolise autenticnost za tih 100 miliona..................(a da stavimo pola milijarde.....?..........delovace upecatljivije)
Sacu nazovem Rotschilda da on sredi da se u svim medijima plasira informacija od pola milijarde posetilaca na njen profil u instagram.

Nije za osudu naravno... Ali te ciljeve koje ona promovise i "zahteva" su iz redova Kako mali Perica zeli da spasi planetu Zemlju...

Dakle, gotovo je satiricno da se ona pred ocima sveta ulaze u neke ideje pred najvecim svetskim mocnicima dok ce ostali da se smeju i pitaju sta je ovo dete umislilo ili sta fantazira.

Ali kao sto rekoh, nije ona kriva, ne svodi se zastita zivotne sredine na znanje o tome da bi smece trebalo bacati u kante, to je ozbiljna materija koja se uci kao i svaka druga, kako, sta i koliko je moguce, a ona s obzirom da mantra ideale, to vise deluje apsurdno nego sto deluje kao neka vodilja ili mali revolucionar.
devojcica je hiper inteligentna......................JESTEL VIDELI KAKO JE ONA OSTRUMNO PRIMETILA DA SU GRADOVI ZAGADJENI ?..................toga se niko na ovom svetu ne bi setio.

Mislim da je ona vanzemaljka zapravo. Njen oblik je reptilijanski i došla je ovde na našu ravnu Zemlju sa Saturnovog meseca Titana na kome su pronađeni monoliti ispisani na čisto Srbskom jeziku, koji potiču odatle kada su Srbi sagradili Atlantidu koja je bila stara Srbska kolinija u vreme Srbskog cara Nina Beloga, koji je izmislio Srbski jezik od koga su se kasnije razvili svi jezici sveta. Mislim da je to u pitanju sa Gretom Thunberg. Pozdrav.
E svaka ti cast al ga objasni 😂😂😂😂

Cao drugari.. vjerovatno je bila tema pa se izvinjavam.. ali imam jedno nedoumicu

Sigurno ste culi za ovo ime iz naslova... Cuvena djevojcica iz Svedske koja se brine o klimatskim promjenama, koju prati 12 miliona ljudu na instagramu... Sve novine pisu o njoj, svi pricaju o njoj, maloj, jezivoj Greti iz Svedske..
Moje pitanje je zasto ona ne ide u skolu? Ko njoj pravda casove? .. Da li je ona nova Hilari Klinton i neki novi jezivi projekat a sve pod plastom eko borbe? Da li se nekad pitate kako se vi niste sjetili toga da se tope gleceri na Grenlandu kad vas pitaju roditelji zasto necete u skoli danas ili zasto imate toliko neopravdanih?
Oslobodjena je skole,jer se bavi humanitarnim radom!Na kraju, njena pojava na tv utice na zdrav razum,valjda zato od 7+milijardi ljudi na planeti nju navodno prati samo 12miliona budala.

a zasto bi isla? ima pametnijeg posla od skole.

njena pojava na tv utice na zdrav razum,valjda zato od 7+milijardi ljudi na planeti nju navodno prati samo 12miliona budala.

Njena pojava na TV je ako cemo iskreno krajnje iritantna i vecina ljudi sa zdravim razumom ce upravo prokomentarisati zasto ova mala nije u skoli a ne u sedistu UN-a prica kako bi trebalo svi da vozimo bicikle.

Za to vreme hiljade ekologa i ljudi iz drugih srodnih nauka koji su decenije svog zivota posvetili ideji da se oni pravi centri moci angazuju i konacno pozabave planetarnom potrebom za ocuvanjem planete Zemlje dozivljavaju transfer blama,

Svetska medijska scena je u tom trenutku iziskivala jedno mlado lice koje ce posluziti kao simbol oko kojeg ce se stvoriti sloga neka kao i zajednicka empatija i nista vise od toga...

Ko se seca, slicno je bilo i sa avganistanskom devojcicom, koja je isto tako zavredila svetsko oko i empatiju oko napacenosti i tezine zivota na Bliskom istoku.

Sharbat_Gula.jpg

Као она дјевојчица из Сирије?

Dobro, to je ipak neka popularizacija sa teskom politickom pozadinom.

Iskreno, sto se tice Grete, ja sam bio siguran da je ideja iza nje bila da bude dobitnica Nobelove nagrade... Bio sam siguran da je fora bila da je ceo svet prepozna kao neki simbol pa da se onda vrati popularizacija Nobelove nagrade dodeljivanjem njoj...
Medjutim 3 nominacije je za sada imala zaredom ali bezuspesno. 😁

Mislio sam da ce joj ove godine biti treca sreca ali jok... Kapiram da je lobi koji je u pocetku stajao iza nje posustao na kraju.

Pa šta fali šta ne ide u školu?
Ni Toma nije išao u školu, pa je bio PreCednik Srbije.

Back