Zašto gledaoci domaćih tv serija misle da mladi glumci ne znaju da glume

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.734
Postoji nekoliko razloga zašto neki gledaoci domaćih TV serija misle da mladi glumci ne znaju da glume...
Hajde da probamo da osvetlimo ovo uverenje publike...

Nedostatak iskustva

Kako stvari stoje, normalno je da mladi glumci nemaju toliko iskustva kao njihove starije kolege. Ovo može
uticati na njihovu sposobnost da uverljivo prenesu emocije i kompleksne karaktere. Iskustvo koje dolazi sa
godinama rada na sceni i pred kamerama često doprinosi kvalitetu glume

Očekivanje publike

Publika koja je odrasla gledajući starije generacije glumaca može imati visoka očekivanja i teško prihvatiti
nove talente. Nostalgija za starijim serijama i filmovima može doprineti osećaju da mladi glumci ne dostižu
isti nivo, mada - nivo svakako ne može biti isti...

Produkcijski uslovi

Neki kritičari ističu da produkcijski uslovi u kojima se snimaju moderne serije mogu uticati na kvalitet glume.
Brzi tempo snimanja i manjak vremena za pripremu mogu otežati mladim glumcima da pruže najbolje
performanse... U isto vreme, ni režiseri ne traže kvalitet rada, čitaj glume, nego odrađuju kvantitet rada...

Stil glume

Stil glume se menja s vremenom. Mlađi glumci često koriste savremene pristupe izražavanja, koji se mogu
razlikovati od tradicionalnih metoda koje su koristili stariji glumci. Ovo može izazvati osećaj da je njihova
gluma manje autentična ili manje uverljiva za publiku koja je navikla na drugačiji stil.

Medijska percepcija

Mediji i društvene mreže mogu takođe uticati na to kako doživljavamo rad mladih glumaca. Negativne kritike
ili komentari mogu brzo postati viralni, što može oblikovati mišljenje šire publike

Iako postoji "dokazni materijal" da ne umeju da glume, mnogi mladi glumci pokazuju talenat koji treba razviti
pa bi sa vremenom verovatno stiglo i priznanje kome se nadaju.

Screenshot_80.png

:cool::cool::cool:

to je jednostavno upoređivanje, i sada među mlađim generacijama ima ozbiljnih glumaca, kad god se pomene mladi glumac ja pomislim na Nikolu Rakočevića, a takođe, i od starije garde ima krševa koji su poznati, odmah se setim Katarine Radivojević, možemo tako i dalje da idemo na još starije generacije gde ima i krša i doktora glumišta

to je jednostavno upoređivanje, i sada među mlađim generacijama ima ozbiljnih glumaca, kad god se pomene mladi glumac ja pomislim na Nikolu Rakočevića, a takođe, i od starije garde ima krševa koji su poznati, odmah se setim Katarine Radivojević, možemo tako i dalje da idemo na još starije generacije gde ima i krša i doktora glumišta

Gde od svih glumčina nađe Katarinu?

Zato što ne znaju, svi glume isto, robotski, ne daju nikakvu ličnost svojoj ulozi,
Vidi se da i režiseri nisu kvalitetni... zadovoljavaju se velikom gomilom ničega... ovde mislim na glumu...
Ne umeju da iscede iz glumca bolje... tako je uglavnom u domaćim serijama, naročito na onim koje se prikazuju
na nakaznim tv stanicama kao što je Pink

Kad ce da steknu iskustvo?

Ja skoro i ne gledam novije domace filmove i serije zbog talenatovanih mladih bikovica.
ne može da se gleda...
Čak je i Sloboda Mićalović prošle godine za sebe izjavila da je "negledljiva" u svojim prošlim
ulogama ...
Nznm... šta hoće da kaže - da je sada gledljiva?

Poslednja izmena:
Tema nije loš scenario, nego loša gluma čak i kad je scenario dobar
To je i pitanje ukusa, mada iskreno mislim da su ti dobri scenariji u deficitu. Televizijska serija je kolektivni posao i tu je sve bitno, sa finansijske strane producent, a sa kreativne reditelj. Bitan je i njegov rad sa glumcima, a pre toga izbor glumaca ili kasting. Ako neki gledaoci misle da neki mladi glumci ne znaju da glume, onda je pitanje zašto je reditelj izabrao te mlade glumce.

Po ovoj slici iz uvodnog posta, vidim o kojoj se seriji radi i mislim da nju ne bi mogli da "spasu" ni najbolji mladi glumci.

Back