Зашто форуми у Србији одумиру?

bernardo

Poznat
Moderator
Poruka
8.459

Када поредимо форуме са осталим типовима друштвених мрежа, форуми су дефинитивно најнапреднији и највише нуде могућности.

Преко форума можеш да научиш доста паметних ствари, научиш да износиш и аргументујеш своје ставове. Дискутује се о свим темама, а можеш да поставиш и коју фоткицу.

Од спорта, музике, политике, друштва, за људе од 13 до 83 године.

А ипак, форуми одумиру. Људи, а поготово млади, ретки су посетиоци оваквих сајтова.

Зашто? Шта има занимљивије у провођењу празних сати нерадећи апсолутно ништа на Инстаграму, него отворити лепо форум на ком свако ммало нека нова тема за дискусију, размишљање, причу, зезање...живи

Зашто?

Када поредимо форуме са осталим типовима друштвених мрежа, форуми су дефинитивно најнапреднији и највише нуде могућности.

Преко форума можеш да научиш доста паметних ствари, научиш да износиш и аргументујеш своје ставове. Дискутује се о свим темама, а можеш да поставиш и коју фоткицу.

Од спорта, музике, политике, друштва, за људе од 13 до 83 године.

А ипак, форуми одумиру. Људи, а поготово млади, ретки су посетиоци оваквих сајтова.

Зашто? Шта има занимљивије у провођењу празних сати нерадећи апсолутно ништа на Инстаграму, него отворити лепо форум на ком свако ммало нека нова тема за дискусију, размишљање, причу, зезање...живи

Зашто?
Форуми су били популарни пре него су кренули разни сервиси на телефонима.
Конкретно, када се појавила крстарица, скупи СМС био је плафон на телефонима. Развојем ГСМ мреже и интернета, телефони и разни сервиси одвлаче младеж на другу страну.
Раније су форуми били место размене информација и дебатам. Онда долази заглупљивање Србије разним ријалити ђубретом и такав менталите преноси се и на форуме а то за последицу има одлазак квалитених форумаша.
И шта онда добијамо? Добијамо теме које су тотално бесмислене, рекох, копија ријалитија.

Ja baš imam suprotno mišljenje, bar što se ovoga tiče.
Мислиш да не одумиру?

Сад немам баш увид у тачан број корисника, аал то је нека моја оквирна претпоставка.

Видим да су овде већином старији форумаши. Сећам се многих форума од раније који су функционисали па су временом одумрли. Например, крајина форс форум.

Богте', сваки сервер и CS је имао свој форум некада...😆👊

Форуми су били популарни пре него су кренули разни сервиси на телефонима.
Конкретно, када се појавила крстарица, скупи СМС био је плафон на телефонима. Развојем ГСМ мреже и интернета, телефони и разни сервиси одвлаче младеж на другу страну.
Раније су форуми били место размене информација и дебатам. Онда долази заглупљивање Србије разним ријалити ђубретом и такав менталите преноси се и на форуме а то за последицу има одлазак квалитених форумаша.
И шта онда добијамо? Добијамо теме које су тотално бесмислене, рекох, копија ријалитија.
Ја сам става да бесмислене теме на форуму нису ништа џа-бу. Појави се нешто бесмислено по теби, угасиш то аргументима и то је то🤣

Ја сам става да бесмислене теме на форуму нису ништа џа-бу. Појави се нешто бесмислено по теби, угасиш то аргументима и то је то🤣
Којим аргументима ако је тема просто бесмислена?

Добро, ти си OG форумаш, сигурно боље знаш. Ја се сећам последњих 10так година, исто сам уочио пад...
У време почетка овог форума, интрнет је у Србији био још у повоју. DialUp је био максимум понуде па о неком сурфовању или скидању материјала није било ни речи.
Сећам се, један лик је тражио решење за један уређај, електроника, а ја сам то имао као сувишан део. Договорили смо се на форуму где да се нађемо и ја сам му то дао. Значи, били потпуно другачији односи, више људкости.
Сада је већина отуђена. Све више се понашамо као зомби, матрикс...

У време почетка овог форума, интрнет је у Србији био још у повоју. DialUp је био максимум понуде па о неком сурфовању или скидању материјала није било ни речи.
Сећам се, један лик је тражио решење за један уређај, електроника, а ја сам то имао као сувишан део. Договорили смо се на форуму где да се нађемо и ја сам му то дао. Значи, били потпуно другачији односи, више људкости.
Сада је већина отуђена. Све више се понашамо као зомби, матрикс...
Слажем се са људскости... Да се надовежем на нет... До пре 10так година је брзина од 75мбпс била вау

А јуче гледам рекламу, ЕОН4 ако се не варам, 1000мбпс бајо мој.

Некад држиш комп целу ноћ упаљен да се скида игрица до ујутру. А сада скинеш игрицу од 50г за пар минута.

Јесте, то и ја видим. И много ми је драго. Само , немам увид у просечну старост корисника. А волео бих да није преко 40
Погледај наслове тема и посећеност.
Квантитет није и квалитет.
ја више волим техничке форуме, тачније, форуме где се да нешто научити, односно, остати у тренду.
Срећом, у Русији је таквих форума много и на њима и даље прикупљам многе корисне информације које су ми битне за посао, читај живот.
Овде тога нема. Овај форум ми служи да не заборавим матерњи језик.

Слажем се са људскости... Да се надовежем на нет... До пре 10так година је брзина од 75мбпс била вау

А јуче гледам рекламу, ЕОН4 ако се не варам, 1000мбпс бајо мој.

Некад држиш комп целу ноћ упаљен да се скида игрица до ујутру. А сада скинеш игрицу од 50г за пар минута.
Да али су цене у Србији ненормалне.

Погледај наслове тема и посећеност.
Квантитет није и квалитет.
ја више волим техничке форуме, тачније, форуме где се да нешто научити, односно, остати у тренду.
Срећом, у Русији је таквих форума много и на њима и даље прикупљам многе корисне информације које су ми битне за посао, читај живот.
Овде тога нема. Овај форум ми служи да не заборавим матерњи језик.
Ма...сви ми пасош и у Русију😆

Шалу на страну, жао ми је што се те неке ствари нису очувале и код нас

Да не будем лицемер, што се тема тиче, отварам и ја свашта али стварно кад отворим неку тему имам жељу да расправим о томе, или макар да изнесем свој став.

Ваљда је бар мотив добар, у мом случају🤣

Слажем се, али, зашто је то тако...? :/
u silikonskoj dolini u americi gde rade najveci IT umovi u njihovim skolama deca ne rade na laptopovima i tabletima nego u svesci, olovci, papiru, tabla i kreda ili bela tabla i flomaster.

otkrioveno je da rad na tabletima/kompjuterima smanjuje kreativnost..

slusam roditelje kad ponosno kazu kako im dete razbija telefon ili tablet a oni kao nemaju pojma a onda prosto mi zao da im pokazem klip na YT-u gde majmun vrti mobilni, nadje galeriju, vrti slike i kad naleti na sliku majmuna uveca je preko celog ekrana, pa je opet minimizira, vrti do sledece slike majmuna i tako.

nove generacije su zaglupljene.. jure samopromociju, njima je neshvatljivo da su ljudi na internetu anonimni..oni zude za popularnoscu...

Да али су цене у Србији ненормалне.
Човече, ево оставио сам на другој теми коментар... Знаш ли ти, банане некад 35дин, а данас оне зелене, незреле 200 па навише. Код мене. А замис тек у БГ или НС....

Ал за овај Еон4 мсм да рекоше 1 динар 12 месеци🤣

u silikonskoj dolini u americi gde rade najveci IT umovi u njihovim skolama deca ne rade na laptopovima i tabletima nego u svesci, olovci, papiru, tabla i kreda ili bela tabla i flomaster.

otkrioveno je da rad na tabletima/kompjuterima smanjuje kreativnost..

slusam roditelje kad ponosno kazu kako im dete razbija telefon ili tablet a oni kao nemaju pojma a onda prosto mi zao da im pokazem klip na YT-u gde majmun vrti mobilni, nadje galeriju, vrti slike i kad naleti na sliku majmuna uveca je preko celog ekrana, pa je opet minimizira, vrti do sledece slike majmuna i tako.

nove generacije su zaglupljene.. jure samopromociju, njima je neshvatljivo da su ljudi na internetu anonimni..oni zude za popularnoscu...
Знаш шта је најгоре брт...ти на инстаграму чак не можеш ни контакт да оствариш ко ође. Многи дигну нос, па ни не отбарају твоје поруке...

Шта, глуме Шакире, не разумем???

samo nemas dobar marketing..fotkaj se u G klasi i sibni neku fotku iz dubaija i da vidis kako ce ti odgovarati :D
Окле ми Г класа, то једино да бацим неки фотошоп🤣🤣🤣

Е ал и то би успело ако бих га одрадио добро. Има и фотошопа на ИГ колко ош🤣

Окле ми Г класа, то једино да бацим неки фотошоп🤣🤣🤣

Е ал и то би успело ако бих га одрадио добро. Има и фотошопа на ИГ колко ош🤣
Ево пази сад овај апсурд, мада можда и ваља отворит посебну тему о томе...

Но да се форумашице не увреде, нешто се дансд превише политизују полови.

Ја најбољој другарици кажем "ајде мајке ти сликај се, постави стори и стави оно за дм/трен"....ваљда знаш шта је то. То масовно стављају моји, као, ко кликне за дм ти му искачеш и пишеш, ко за трен ти као шаљеш тренутне да њим...глупости неке, ал нмвз

И она стави дм, кликне јој за 10 мин 20 момака... И она може да бира, овом оћу, овај ми је леп, овај није, овај је популаран, овај није...

А момци кад то ставе слаб одзив девојака буде. Сем ако ниси неки ултра популаран шмеле у граду.

У принципу, на инстаграму на једну жену дође 20 мушкараца најмање.

Back