Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.596
Milisav Samardzic po struci ekonomista, koji se predsavlja kao istoricar, a u stvari je teoreticar zavere, snima svoj drugi film Djeneral. Prvi film koji se bavi cetnickom tematikom Opkoljeni, prosao je vrlo zapazeno na cuvenom filmskom festivalu u Goroci, Papua Nova Gvineja.
Za drugi film koji se bavi temom Drugog svetskog rata Drazom i cetnicima, film nije prosao na konkursu Filmskog centra Srbije i ministarsva kulture.
Zasto ovaj film koji se bavi ovakvom vrlo vaznom temom nije dobio podrsku ?
Milisav Samardzic je do sada otkrio brojne istine, koji su komunisti zabranili, kako sam kaze.
Njegova epohalna otkrica su bila da je Draza bio prvi gerilac na svetu, da su cetnici pobedili na Neretvi, da su ustvari cetnici oslobodili Beograd, a partizani i Crvena Armija samo usetali posle....
Milisav Samardzic je otkrio brojne istine. koje je objavio u svojim knjigama, ali biblioteka nece da otkupljuju njegove knjige, i tu neko stoji i koci ?
Postavlja se pitanje koje je Samardzic javno uputio medijima zasto sem njegov rad koci i sabotira sa svih strana, ko nece da se sazna prava istina ?
Samardzic optuzuje ''crvenu ložu,, kao jedan resur vlada iz senke ?

Samardzic je otkrio da su skoro sve partizanske ustvari obrade, i prepevane cetnicke pesme..
Kozaracko kolo je u stvari cetnicko
Širi kolo, joj širi kolo, ravnogorska lolo,
širi veće, joj širi veće na šubari cveće.
Koliko je, joj, koliko je , ravnogorskih lica,
još je više, joj, još je više mladih po - četnica.
Pesma Crne trojke , koju je posle obradio Cune Gojkovic, koji je umesto gibanice, ubacio kafu ( sto i nema neke logike ) - M Samardzic
Gibanicu mi draga ispeci
bas kao da je zeljanica za tebe, bre
aaaaaj, ja cu doci , oko pola noci sa
crnom trojkom, bre.
Cak i da je pesma od Balasevica triput sam video Tita Marsala, da u originalu idu Triput sam video Cicu djenerala
Tri put sam video Čiču djenerala
legendu tu, tog ravnogorca
čoveka tog, brata i borca,
Cecu i mir,
video Čiču treći put
Kragujevac – Zlatibor, krajem leta 1943. Nekoliko padobranaca u britanskim uniformama uspešno se prizemljuju. Glavni među njima je Čarls Armstrong, novi šef savezničkih vojnih misija pri Vrhovnoj komandi Jugoslovenske vojske u otadžbini. Njihov dolazak najavljuje dobre vesti: skoru kapitulaciju Italije i iskrcavanje saveznika na jadransku obalu. Četnici Dragoljuba Draže Mihailovića pokreću veliku ofanzivu protiv Nemaca i ustaša. Oslobađaju Prijepolje, Bijelo Polje, Višegrad, Goražde, Rogaticu... Njihov glavni cilj je Sarajevo, kao najveća nemačka baza u zaleđu Jadrana. Međutim, saveznici se ne iskrcavaju...
Ukratko, ovo je sinopsis filma „Đeneral” u produkciji preduzeća „Pogledi” i Miloslava Samardžića, urednika nekadašnjih „Pogleda”, svojevremeno najtiražnijeg opozicionog časopisa u zemlji. Samardžić je ujedno i scenarista i režiser „Đenerala”, filma o najvećoj pobedi srpskih četnika u Drugom svetskom ratu. Paradoksalno, taj uspeh je označio i početak sloma Jugoslovenske vojske u otadžbini, samim tim i Kraljevine Jugoslavije.
Dragoljub Draža Mihailović i četnički pokret više nisu tabu tema. O njima se snimaju filmovi, a istoričari potpunije govore o razlozima raspada Kraljevine Jugoslavije, ulozi Josipa Broza u Drugom svetskom ratu, ali i potonjem stradanju pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini. Uloge ključnih aktera tog vremena tumače neki od naših najpoznatijih glumaca, sa svešću da istina ne pripada samo pobedničkoj strani.
Uprkos nešto povoljnijim okolnostima u našem političkom diskursu, film „Đeneral” nije prošao na konkursu Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture.
https://www.politika.rs/sr/clanak/557259/Snima-se-Deneral)))
Bio je tv-duel Samardzic - Djenic na Balkan - Info
Samo neki epohalne istine koje je izneo ekonomista Samardzic
- 3.44 Velike sile su pitale Srbiju posle Prvog Svetskog rata da li zelite da ostane Austro - Ugarska i Kraljevina Srbija ili da bude samo Kraljevina SHS...
-7.50 Ideja Jugoslovenstva je projekt Beca koja je lansirana preko Strosmajera
-39 KPJ je bio za Hitlera i nisu podrzavali 27.mart
- 51.Kragujevac najveci radnicki grad na Balkanu
- 54.00 Da je ostvaren Drazin plan za odbranu Kraljevine Jugoslavije, Englezi bi poslali jos divizija i Kraljevina Jugoslavije bi se odbranila u aprilskom ratu
- 55 Pirc je licno predao Hitleru sve planove o avijaciji Kraljevine Jugoslavije
- 1.24 Samardzic kaze da su cetnici imali 1943 brojno stanje 100 000, a partizana je bilo samo 2000
-1.36.08 Samardzic - Ja sam po zanimanju istoricar... sagovornik - Kako ste istoricar kada ste zavrsili marketing
-1.38 Cercil je kralju Petru stavljao pistolj na celo
-1.43 Nijedan grad partizani nisu oslobodili u Jugoslaviji
-1.49 U Teheranskoj dekleraciji po Samardzicu pise borci protiv okupatrora, a ne partizani
-1,56 Partizani nijednu ofanzivu nisu izveli protiv Nemaca
-1.58 Italijani i Cetnici su napravili pakt protiv Nemaca i Hrvata
- 1,59 Okupator ima prava na odmazde
- 2.03 Partizani ne oslobadjaju Jasenovac, jer Tito i Pavelic saradjuju
- 2,06 Cetnici nisu bili na Blajburgu
- 2.08 Ako bi neki profesor sa fakulteta citirao Samardzica dobio bi otkaz
Za drugi film koji se bavi temom Drugog svetskog rata Drazom i cetnicima, film nije prosao na konkursu Filmskog centra Srbije i ministarsva kulture.
Zasto ovaj film koji se bavi ovakvom vrlo vaznom temom nije dobio podrsku ?
Milisav Samardzic je do sada otkrio brojne istine, koji su komunisti zabranili, kako sam kaze.
Njegova epohalna otkrica su bila da je Draza bio prvi gerilac na svetu, da su cetnici pobedili na Neretvi, da su ustvari cetnici oslobodili Beograd, a partizani i Crvena Armija samo usetali posle....
Milisav Samardzic je otkrio brojne istine. koje je objavio u svojim knjigama, ali biblioteka nece da otkupljuju njegove knjige, i tu neko stoji i koci ?
Postavlja se pitanje koje je Samardzic javno uputio medijima zasto sem njegov rad koci i sabotira sa svih strana, ko nece da se sazna prava istina ?
Samardzic optuzuje ''crvenu ložu,, kao jedan resur vlada iz senke ?

Samardzic je otkrio da su skoro sve partizanske ustvari obrade, i prepevane cetnicke pesme..
Kozaracko kolo je u stvari cetnicko
Širi kolo, joj širi kolo, ravnogorska lolo,
širi veće, joj širi veće na šubari cveće.
Koliko je, joj, koliko je , ravnogorskih lica,
još je više, joj, još je više mladih po - četnica.
Pesma Crne trojke , koju je posle obradio Cune Gojkovic, koji je umesto gibanice, ubacio kafu ( sto i nema neke logike ) - M Samardzic
Gibanicu mi draga ispeci
bas kao da je zeljanica za tebe, bre
aaaaaj, ja cu doci , oko pola noci sa
crnom trojkom, bre.
Cak i da je pesma od Balasevica triput sam video Tita Marsala, da u originalu idu Triput sam video Cicu djenerala
Tri put sam video Čiču djenerala
legendu tu, tog ravnogorca
čoveka tog, brata i borca,
Cecu i mir,
video Čiču treći put
Snima se „Đeneral”
Producent, scenarista i režiser je Miloslav Samardžić, urednik nekadašnjih „Pogleda”, a lik Dragoljuba Draže Mihailovića tumači Nikola RakočevićKragujevac – Zlatibor, krajem leta 1943. Nekoliko padobranaca u britanskim uniformama uspešno se prizemljuju. Glavni među njima je Čarls Armstrong, novi šef savezničkih vojnih misija pri Vrhovnoj komandi Jugoslovenske vojske u otadžbini. Njihov dolazak najavljuje dobre vesti: skoru kapitulaciju Italije i iskrcavanje saveznika na jadransku obalu. Četnici Dragoljuba Draže Mihailovića pokreću veliku ofanzivu protiv Nemaca i ustaša. Oslobađaju Prijepolje, Bijelo Polje, Višegrad, Goražde, Rogaticu... Njihov glavni cilj je Sarajevo, kao najveća nemačka baza u zaleđu Jadrana. Međutim, saveznici se ne iskrcavaju...
Ukratko, ovo je sinopsis filma „Đeneral” u produkciji preduzeća „Pogledi” i Miloslava Samardžića, urednika nekadašnjih „Pogleda”, svojevremeno najtiražnijeg opozicionog časopisa u zemlji. Samardžić je ujedno i scenarista i režiser „Đenerala”, filma o najvećoj pobedi srpskih četnika u Drugom svetskom ratu. Paradoksalno, taj uspeh je označio i početak sloma Jugoslovenske vojske u otadžbini, samim tim i Kraljevine Jugoslavije.
Dragoljub Draža Mihailović i četnički pokret više nisu tabu tema. O njima se snimaju filmovi, a istoričari potpunije govore o razlozima raspada Kraljevine Jugoslavije, ulozi Josipa Broza u Drugom svetskom ratu, ali i potonjem stradanju pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini. Uloge ključnih aktera tog vremena tumače neki od naših najpoznatijih glumaca, sa svešću da istina ne pripada samo pobedničkoj strani.
Uprkos nešto povoljnijim okolnostima u našem političkom diskursu, film „Đeneral” nije prošao na konkursu Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture.
https://www.politika.rs/sr/clanak/557259/Snima-se-Deneral)))
Bio je tv-duel Samardzic - Djenic na Balkan - Info
Samo neki epohalne istine koje je izneo ekonomista Samardzic
- 3.44 Velike sile su pitale Srbiju posle Prvog Svetskog rata da li zelite da ostane Austro - Ugarska i Kraljevina Srbija ili da bude samo Kraljevina SHS...
-7.50 Ideja Jugoslovenstva je projekt Beca koja je lansirana preko Strosmajera
-39 KPJ je bio za Hitlera i nisu podrzavali 27.mart
- 51.Kragujevac najveci radnicki grad na Balkanu
- 54.00 Da je ostvaren Drazin plan za odbranu Kraljevine Jugoslavije, Englezi bi poslali jos divizija i Kraljevina Jugoslavije bi se odbranila u aprilskom ratu
- 55 Pirc je licno predao Hitleru sve planove o avijaciji Kraljevine Jugoslavije
- 1.24 Samardzic kaze da su cetnici imali 1943 brojno stanje 100 000, a partizana je bilo samo 2000
-1.36.08 Samardzic - Ja sam po zanimanju istoricar... sagovornik - Kako ste istoricar kada ste zavrsili marketing
-1.38 Cercil je kralju Petru stavljao pistolj na celo
-1.43 Nijedan grad partizani nisu oslobodili u Jugoslaviji
-1.49 U Teheranskoj dekleraciji po Samardzicu pise borci protiv okupatrora, a ne partizani
-1,56 Partizani nijednu ofanzivu nisu izveli protiv Nemaca
-1.58 Italijani i Cetnici su napravili pakt protiv Nemaca i Hrvata
- 1,59 Okupator ima prava na odmazde
- 2.03 Partizani ne oslobadjaju Jasenovac, jer Tito i Pavelic saradjuju
- 2,06 Cetnici nisu bili na Blajburgu
- 2.08 Ako bi neki profesor sa fakulteta citirao Samardzica dobio bi otkaz