Zašto duša teži spajanju?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
U početku je Adam bio sam.
Bez obzira što je sve oko njega služilo samo njemu, nije bio srećan.
Inspiracija i kreativnost nastali su tek kada je dobio drugaricu spram
sebe.
Zašto je to tako?

Materijalistički pogled na svet objašnjava težnju čovekovu da ima
partnera, običnim instinktivnim nagonom za parenjem i održavanjem
vrste. Većina religija očigledno ima sličan pogled, čim smatra da se
seks treba upražnjavati samo za potrebe stvaranja potomstva.

Ima li nekog višeg smisla u jedinstvu kome čovek teži?
Odakle uopšte mit o srodnim dušama?

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
sebe.
Zašto je to tako?

Pre toga.
1. Mojsijeva 2,18I reče Gospod Bog: nije dobro da je čovjek sam; da mu načinim druga prema njemu.

Kreativan pre.
1. Mojsijeva 2,20I Adam nadjede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zvijeri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu.
1. Mojsijeva 2,21I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mjesto popuni mesom;
1. Mojsijeva 2,22I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.
1. Mojsijeva 2,23A Adam reče: sada eto kost od mojih kosti, i tijelo od mojega tijela. Neka joj bude ime čovječica, jer je uzeta od čovjeka.
1. Mojsijeva 2,24Za to će ostaviti čovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo.
Ali bez Eve je Adam nula.
Izgubljen.
Jos gore nego bez ruku i nogu.
Ona mu je u ruke i noge i oci i usi i pamet ...
Po hebrejskom tekstu pomocnica.
Ali u smisli kao deo njega.
Ne mozes na primer reci moje ruke su mi samo pomoc.
One su ti..
Ona je on i on je ona.
1. Mojsijeva 2,24Za to će ostaviti čovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo.

Naravno, ovaj svet je sve izopacio.
Danas su jedan drugome samo sex objekti.
Ali prvobitnost moze samo da se vrati kada se dvoje vrate Hristu.
DS ih opet vraca na reset.

Poslednja izmena:

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Mojsijeva 2,24Za to će ostaviti čovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo

Adam... nije iskonsko stvorenje, već laboratorijski stvoreni entitet, te ovo što piše u Bibliji, nije istina o nama već o tom entitetu.

Apropo uvodnog teksta:
Naša istina je da smo mi ispoljenja duše, a duša je ona koja mora da se pocijepa u dijelove kako bi nagonom sjedinjenja težila cjelini.

Odatle, nije istina da je Eva nastala od Adamovog rebra, istini je bliže da je njeno tijelo nastalo laboratorijskim eksperimentisanjem, pri čemu su geni tog prvog Adamovskog stvorenja iskorišteni kao izraz njegovog polariteta. Uistinu, taj Adam se takođe morao “prepraviti” kako bi postojanje “Eve” imalo smisla. Da se prvobitni Adam nije “prepravio”, da se od tog sebi samodovoljnog stvorenja nisu napravili polariteti (+-)... do seksa, čitaj spajanja, između Adama i Eve nikada ne bi došlo.

Dakle, U Bibliji se polazi od tijela a ne od duše, što je apsolutna manipulacija istinom, dezinformacija o našem porijeklu.

Duša je seksualna, tj. duša teži Jednoti, a do jednote dolazi sjedinjenjem muškog i ženskog stvaralačkog principa.

To se razumom prevodi u tjelesnost, te tjelesni izraz tog nagona jeste seks muškarca i žene. (Homoseksualci i lezbejke tad još nisu bili u planu “bogova”.)

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
Adam... nije iskonsko stvorenje, već laboratorijski stvoreni entitet, te ovo što piše u Bibliji, nije istina o nama već o tom entitetu.

Apropo uvodnog teksta:
Naša istina je da smo mi ispoljenja duše, a duša je ona koja mora da se pocijepa u dijelove kako bi nagonom sjedinjenja težila cjelini.

Odatle, nije istina da je Eva nastala od Adamovog rebra, istini je bliže da je njeno tijelo nastalo laboratorijskim eksperimentisanjem, pri čemu su geni tog prvog Adamovskog stvorenja iskorišteni kao izraz njegovog polariteta. Uistinu, taj Adam se takođe morao “prepraviti” kako bi postojanje “Eve” imalo smisla. Da se prvobitni Adam nije “prepravio”, da se od tog sebi samodovoljnog stvorenja nisu napravili polariteti (+-)... do seksa, čitaj spajanja, između Adama i Eve nikada ne bi došlo.

Dakle, U Bibliji se polazi od tijela a ne od duše, što je apsolutna manipulacija istinom, dezinformacija o našem porijeklu.

Duša je seksualna, tj. duša teži Jednoti, a do jednote dolazi sjedinjenjem muškog i ženskog stvaralačkog principa.

To se razumom prevodi u tjelesnost, te tjelesni izraz tog nagona jeste seks muškarca i žene. (Homoseksualci i lezbejke tad još nisu bili u planu “bogova”.)
Opet si citao Holivud. .

Ц

Цврц на куб

Gost
sebe.
Zašto je to tako?
Ух, па ово су озбиљне акузације. Где пише да није био срећан? Дај цитат?

Можда је Еви фалило(као што иначе и бива) јер су због њене "инспирације и креативности" и излетели из раја.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
Ух, па ово су озбиљне акузације. Где пише да није био срећан? Дај цитат?

Можда је Еви фалило(као што иначе и бива) јер су због њене "инспирације и креативности" и излетели из раја.
Ja da ti čitam Bibliju? Hoćeš i nalog da ti otvorim, da se ti ne mučiš?

Jel imaš ti ideju kako da popraviš Evinu grešku? Što je ne ispraviš
i lepo se vratiš u raj?

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Jel možeš da pojasniš ovo da je duša seksualna. U kom smislu?
Kog pola je duša?
Duša je bespolna a istovremeno je i oba pola u jednom.
Cijepanjem na muški i ženski stvaralački princip to Jedno se manifestuje kroz dualnost, kroz manifestaciju polariteta.

Nije čudo onda da ono što je uistinu, prvenstveno Jedno, teži svojoj prvobitnoj cjelovitosti.

Pošto se duša realizuje kroz više nivoa manifestacije, na duhovnom, mentalnom i tjelesnom nivou onda nije čudo da se i nagon sjedinjavanja manifestuje na svim nivoima. Naravno, u ovoj dimenziji, gdje nam je fokus na matetijalnosti naše percepcije, tjelesnost je očita te sjedinjenje stvaralačkih principa duše doživljavamo kao tjelesnu radnju.

Ali seks nije tjelesna radnja.
Tijelo uopšte ne vrši nikakve radnje; tijelo je manifestacija radnji našeg bića, te kao takvo jedino može biti instrument u rukama izvršioca. Seks kakvog doživljavamo na tjelesnom nivou nije ništa drugo do manifestacija generisane percepcije.

Uistinu, duša se pri tom aktu na duhovnom nivou spaja u sopstvenu jednotu a taj čin spajanja je uistinu povratak Jednoti, Bogu.

To je kada je duša osviješćena, dakle kada i jedan i drugi dio duše postanu svjesni sebe i prepuste se činu spajanja, Jednoti.

Ali... kao i u svim drugim manifestacijama, naš razum se upliće u proces, zarobljava impuls duše u sebi i svojim intelektom, na podsvjednom nivou stvara mentalnu interpretaciju tog impulsa.

Mentalna interpretacija impulsa sjedinjenja svoj centar ima u razumu te i seks koji je posledica sjedinjenja biva manifestacija interpretacije, a to je daleko daleko od seksa koji je čisto ispoljenje muškog i ženskog stvaralačkog principa duše.

Razumski seks je blijeda slika seksa kao ispoljenja duše. To je zato jer bilo šta što je razumsko nema izvor vitalne energije koja duši dolazi od Boga. Takve manifestacije ostaju uskraćene svog najvišeg potencijala.
Odatle i brzo zadovoljenje ili čak i nepovezanost partnera... i mnogo mnogo više od toga.

Ц

Цврц на куб

Gost
Ja da ti čitam Bibliju? Hoćeš i nalog da ti otvorim, da se ti ne mučiš?

Jel imaš ti ideju kako da popraviš Evinu grešku? Što je ne ispraviš
i lepo se vratiš u raj?
Па не мени,зашто? Што не би читала ако те интригира питање? А ја не могу да се сетим да је Адам био несрећан. Колика лујка неко треба да буде да би био несрећан у рају?

Све и да имам неку идеју, шта вреди када немам ту моћ?

Harsaphes

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
140
Adam i Eve ili Adana i Heaven, odnosno zemlja i nebo.
Ostalo je sve bajka.
U pitanju je stari sumerski mit o stvaranju, koji govori o zemlji i nebu.
Medjutim, to stvaranje ne odnosi se na planetu Zemlju, vec je moguce mit o nicanju civilizacije posle Velikog potopa.
Za teznju duse spajanju okrivljujem silu gravitacije.

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.023
А ја не могу да се сетим да је Адам био несрећан. Колика лујка неко треба да буде да би био несрећан у рају?
pa očito da bi bio bez eve, nije mu verovatno isto bilo kad praši evu ili ovcu. zato je i uzeo plod od eve znajući šta ga čeka. mada se posle pravdao šefu ali ništa mu to nije vredelo. šef mu ispunio želju.
a i šef tu nije baš bio ok, poturio to drvo pa još i zmiju.
ma haos.

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
sebe.
Zašto je to tako?

Ovaj naučni pristup je tačan, a religijski pristup je bajka i pričanje gluposti.

aeternum

Elita
Poruka
16.253
pa očito da bi bio bez eve, nije mu verovatno isto bilo kad praši evu ili ovcu. zato je i uzeo plod od eve znajući šta ga čeka. mada se posle pravdao šefu ali ništa mu to nije vredelo. šef mu ispunio želju.
a i šef tu nije baš bio ok, poturio to drvo pa još i zmiju.
ma haos.
Kazem ja lepo ti ne kapiras pocetak stvaranja kako bi ostalo
i hiljadu puta ti je objasnjeno
sta ti to znaci prasi ovcu?
gde je to u Bibliji
zasto izopacujes Bozju rec
Adam je stvoren savrsen i bio je bezgresan do Evinog stvaranja
tek je zbog nje zgresio uzevsi plod koji mu je dala