- Poruka
- 84.036
Zašto držiš mačku u stanu?
Naročito ako si na nekom višljem pratu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja ne držim mačku nego mačka i obično ga držim za repZašto držiš mačku u stanu?
Nemam ni ja mačkuja ne držim mačku nego mačka i obično ga držim za rep
isto pitanje i za postavljača teme zašto držiš mačku
znači i ti imaš mačka i ponekad ga držiš za repNemam ni ja mačku
Lakše stane nego stan u mačku. Šali se, osim ako nisi alergičan, smanjuje stres ili depresiju ako čovek živi sam.Zašto držiš mačku u stanu?
Prednji rep?ja ne držim mačku nego mačka i obično ga držim za rep
ja ne držim mačku nego mačka i obično ga držim za rep
Valjda radi lova na miševe?Zašto držiš mačku u stanu?
pa rep je jedan jedini, sve zavisi iz koje poze primišPrednji rep?
I ti ga zato vreme držišpa rep je jedan jedini, sve zavisi iz koje poze primiš
Ако ти није гадно, сад кад дође зима, можеш да их примиш (које су те заволеле, па се и мазе и сл.). Али за дивље маце стан је нова и негостољубива средина. Све им је ту ново, и тражи ново понашање и период прилагођавања. Зато.. новопридошлицу не можеш оставити да шећка слободно и без надзора и без транспортера. Мора у транспортер, и тако да остане неко време да се згреје кад дође зима. Тек кад видиш да је маца здрава (не мокри често и без временског правила, као и да има нормалну столицу, чврсту - оће на хладноћи да им се "редња" појави ко и човеку), онда смеш да је мало и пустиш, да се помазите. Мацу која није одрасла са људима у кући (има и таквих напољу - залутала кад су биле "луде журке фебруааарскееее" - па не зна да се врати кући (мачке не виде на далеко, зато и не иду далеко, сем у фебруару кад их љубав опије толико да су ко пијане)). Дивље маце и мале маце (до 5-6 месеци) не смеш остављати саме, у кући, да слободно шетају, лома ће ти направити. Ја кући могу да оставим само саму ту малу.. "Срећка" се зове. Она је кућна маца била - фебруарски случај. Зна реда, кратко речено. Научила код бившег газде. Код њега није излазила из куће и живот у полу-дивљини је плашио, па је страх прогонио и хтела је да идемо да тражимо где јој је кућа у селу, да је вратим одакле сам је узо по неком невремену. Не вреди. Ишли смо, нит се она сећа, нити сељани знају чија је. Има много људи и на селу, који чим му маца одлута каже: "Хеј, па добро, ова нам није дуго трајала. Ајмо хај, следећу". Пар пута смо тако ишли сваки викенд (да и газде буду кући).. и једном само кад сам је ставио на бајс у корпицу, негодовала, и кад сам почо да инсистирам побегла. Оће да остане још љута што мисли оћу да је отерам. Тад је већ стекла и пуно пријатеља међу мацама. Кад је дошла јесте била умиљата, али уплашена од других маца и врло, врло пргава. Сад се слаже са свима. То ми је маца причалица. Остале су ми ћутљиве. Неке од њих је (утицала на њих) навела да и оне мало причају.Nisam drzo u stanu,sad dodju same navadile se na hranu
Сећам се те своје фазе. Добро си крено. Одлично. Ал животиње не цене толико то штићење од елемената ко човек. Направио сам кучићима (већ формираним луталицама) код мене две кућице.. они кад је снег, из обе изађу, легну на снег и спавају. Спавају и кијају. Ниједан пас луталица није хтео да уђе у кућицу. Једини разлога да уђе у кућицу је на крају била казна, кад нешто згреши.Samo prodju kad osete hranu vec negde kuntaju,napravio sam veliku kucicu ali im nije po ukusu