Зашто дио Срба одбацује Србе из Црне Горе ?

:ok: :ok:
Срби из Београда, Крушевца, Подгорице, Новог Сада, Бања Луке, Кос. Митровице, Книна и Чикага су дио истог народа. Ионако нисмо многобројан народ, по разним основама смо подјељени, територијална подјела би нас додатно ослабила.

ne mozete vi imati samostalnu crnu goru, a racunati na zajednicku srbiju u kojoj vi komandujete.
pitanje je neumesno i nepristojno, pogotovu sto zivis u beogradu.
crnogorski kadrovi su uzeli/oteli u srbiji.....................................

Što se mene tiče, oni koji se u Crnoj Gori izjašnjavaju kao Srbi, isto kao i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, za mene su strani državljani... Ili prosto rečeno stranci..

Grešiš. Ne mešaj Srbe Crnogorce i Milogorce. ********* su govna,izrodi,poturice o kojima je Njegoš pisao. Srbi u Crnoj Gori su ponosan junački narod.
Srbi su i Crnogorci i Srbijanci i Ličani i Slavonci i Srbi iz Republike Srpske ! Kao što je Bog jedan a ima tri lica tako su Srbi jedan narod.

Zato što si ti od onih koji teže ujedinjenju Srbije i CG. Nije da vas ne volimo, ali ne moramo zbog toga da imamo isti novčanik i da opet slušamo kako je nas 8 miliona poreklom od 500 000 Crnogoraca, kako nas vi spašavate od .........pojma nemam čega, kako bismo propali da nije CG, kako su svi najuspešniji Srbi u stvari Crnogorci, kako............dosta je bilo...svako na svoju stranu, tako je odlučila većina Crnogoraca i svima dobro.;)
Заправо ја се залажем за федеративну или конфедеративну, а не унитарну државу Србије, Црне Горе и Српске.
И ја мислим да финансије буду одвојене али да (кон)федерација треба имати следеће заједничке надлежности

-јединствена царинска и монетарна политика
-сарадња на пољу образовања и културе
-дипломатија
-војска и безбједност

Чисто да не буде и забуне и да не помисле људи да се залажем за стапање ових држава...ја се залажем да останемо двије републике (или Краљевине) у једној федерацији...нешто попут Заједнице независних држава, коју предводе Русија, Бјелорусија и Казхстан.

Заправо ја се залажем за федеративну или конфедеративну, а не унитарну државу Србије, Црне Горе и Српске.
И ја мислим да финансије буду одвојене али да (кон)федерација треба имати следеће заједничке надлежности

-дипломатија
-војска и безбједност

Чисто да не буде и забуне и да не помисле људи да се залажем за стапање ових држава...ја се залажем да останемо двије републике (или Краљевине) у једној федерацији...нешто попут Заједнице независних држава, коју предводе Русија, Бјелорусија и Казхстан.
Немој да се залажеш за било какву заједницу са Црном Гором....
ПРЕ БИ ПРИСТАО НА ЗАЈЕДНИЦУ СА ХРВАТСКОМ....
КОД ЊИХ СЕ БАР ЗНА КО СУ И ШТА ХОЋЕ....
Са Црном Гором је било доста...и превише....
:per: :per: :per:

Примјетио сам да дио форумаша има некакво неповјерење према мени и да ми повремено пребацује због поријекла... и на другом, неполитичком форуму сам примјетио сличну појаву...зашто су у очима неких Срба, Срби из ЦГ исто што и тзв. "Дукљани", Албанци, Хрвати...лично сам молио неке људе да гласају за СЦГ када је био референдум, цимао их и да гласају на предсејдничким и парламентарним изборима за српске странке...а опет и мене и многе Србе родом из ЦГ, сматрају за Дукљане. Зашто, драге сестре Српкиње и браћо Срби ? :(
Shommy,pravi Srbin nikada nece anulirati svoga brata Srbina!:D
Ne uzbudjuj se,ti koji te na taj nacin provociraju,nisu to Srbi :)

Немој да се залажеш за било какву заједницу са Црном Гором....
ПРЕ БИ ПРИСТАО НА ЗАЈЕДНИЦУ СА ХРВАТСКОМ....
КОД ЊИХ СЕ БАР ЗНА КО СУ И ШТА ХОЋЕ....
Са Црном Гором је било доста...и превише....
Питала ме је, ја одговорио. Овај свој став не износим ни у Срб, ни у ЦГ, већ чувам за себе.

ne mozete vi imati samostalnu crnu goru, a racunati na zajednicku srbiju u kojoj vi komandujete.
pitanje je neumesno i nepristojno, pogotovu sto zivis u beogradu.
crnogorski kadrovi su uzeli/oteli u srbiji.....................................
Знаш како...5 % Црногораца се окористи, а 95 % нас других, нико не пита ништа.
Прошли пут нисам гласао ни за ДС, ни за Тадића...сви моји пријатељи из ЦГ који живе у БГД су поступили као ја...џаба, црногорски кадрови у ДС владају.
Мада, интересантно је нпр. Г17 је изразито анти-црногорска странка и на власти је.
Црногорац у овом посту узети као регионални појам, национално смо Срби.

Zato što kad mi neko kaže:"Ja sam Srbin iz Crne Gore" ja odmah pomislim da je došao da se prikači na budžet Srbije.

Ма...страшно ми је то...мало Србин...мало Црногорац...
Па по потреби.... У Србији једна прича а у ЦГ друга...Црногорац до коске...
И пошто виде, да им не пролазе оне племенске ствари,
као у времениу комуниста, ватају се оне народне...
УМИЉАТО ЈАГЊЕ ДВЕ ОВЦЕ СИСА....
Е па нема више.... ни оваца.... а и јагњад нису на цени...

Ма...страшно ми је то...мало Србин...мало Црногорац...
Па по потреби.... У Србији једна прича а у ЦГ друга...Црногорац до коске...
И пошто виде, да им не пролазе оне племенске ствари,
као у времениу комуниста, ватају се оне народне...
УМИЉАТО ЈАГЊЕ ДВЕ ОВЦЕ СИСА....
Е па нема више.... ни оваца.... а и јагњад нису на цени...

e, nemoj samo ti da sernjaš... I ti si došo iz, ebem li ga odakle... Neka bosna ili crna gora...

e, nemoj samo ti da sernjaš... I ti si došo iz, ebem li ga odakle... Neka bosna ili crna gora...
Видим...пажљиво читаш што пишем...
Нека, нека...само може да ти користи...
Па види овако....Неколико пута сам већ писао на Крсти...
Моји преци су Срби, пореклом из Црне Горе,
који нису хтели пусхити тамо неком бегу, него су га рокнули
и морали побећи у данашњу Крајину, где је иначе Аустроугарска
раширених руку дочекивала такве и сличне,
давала ин имања, само да би били граничари према Турцима...
А директаши моје лозе, се ни са тим нису задовољили
већ су отишли даље, у Војводину, у којој се налазило доста Срба
који су дошли у сепету са Чарнијевићем....
И како год погледаш, моји преци и ја увек смо живели на српским земљама...
Нисмо патили ко неке националне мањине, које су чекале
историјска дешавања, све у нади, да ће њихови земљаци заробити српске земље...
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Poslednja izmena:
Видим...пажљиво читаш што пишем...
Нека, нека...само може да ти користи...
Па види овако....Неколико пута сам већ писао на Крсти...
Моји преци су Срби, пореклом из Црне Горе,
који нису хтели пусхити тамо неком бегу, него су га рокнули
и морали побећи у данашњу Крајину, где је иначе Аустроугарска
раширених руку дочекивала такве и сличне,
давала ин имања, само да би били граничари према Турцима...
А директаши моје лозе, се ни са тим нису задовољили
већ су отишли даље, у Војводину, у којој се налазило доста Срба
који су дошли у сепету са Чарнијевићем....
И како год погледаш, моји преци и ја увек смо живели на српским земљама...
Нисмо патили ко неке националне мањине, које су чекале
историјска дешавања, све у нади, да ће њихови земљаци заробити српске земље...
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Mnogo lažeš bre.. Pa se još smeješ i raduješ...

A nije mi što lažeš, nego što misliš da ti neko veruje... :lol:

-дипломатија
-војска и безбједност

Bez uvrede i nemoj ovo da shvatiš lično, ali da nekim slučajem nekome padne na pamet da nas ponovo ujedinjuje s Crnogorcima, na bilo koji način pa i konfederalno, na referendumu ću sigurno glasati protiv ujedinjenja. Hteli su samostalno državu, dobili su samostalnu državu.... za sve uspehe i neuspehe zaslužni su sami. Drugo, nema potrebe da uvećavamo i ovako veliki državni aparat i da na grbaču srpskog naroda navalimo još jednu omanju vojsku državnih činovnika iz CG, a poznato je, opet bez uvrede, da su u najvećem broju slučajeva sposobni samo da političare, ali ne i da rade.

Od vas 500 000 bar 5000 bi radilo u državnoj upravi. Dosta nam je i preko glave i ovih naših, od kojih je opet jedan dobar deo vaš.

Tako da...hvala na ponudi, drugi put.;)

Не зезај Мачак - ОН ЈЕ И ЦРНОГОРАЦ И СРБИН - ТАКО ЈЕ ВАЗДА КРОЗ ИСТОРИЈУ БИЛО... и зашто би се данас они који су прави Црногорци одрицали СРПСТВА или ЦРНОГОРСТВА...

Je si li siguran sta si htio kazti?

Црна Гора и Србија то је једна фамилија!
:lol:

Због наше власти, због црногорске власти. Због опозиције која је тамо деценијама радила за Мила, а издавала се за (про)српску. Због теразијских црногораца. Због црвених црногораца. Због школства, због Косова. А опет искрени део српства у ЦГ и даље постоји и у сталном сам контакту са њима. Али они живе у ЦГ.

ниједан србин не одбацује друге србе, нарочито браћу из црне горе, знамо сви под каквим су притиском и да је њима тренутно уз србе на косову најтеже. они што по форуму просипају горчину и јед на рачун црногораца мисле на милогорце тј дукљане, ретко ко има разлога да се љути на србе из цг, тако да могао си другачије да насловиш тему, ал сад шта је - ту је.

ниједан србин не одбацује друге србе, нарочито браћу из црне горе, знамо сви под каквим су притиском и да је њима тренутно уз србе на косову најтеже. они што по форуму просипају горчину и јед на рачун црногораца мисле на милогорце тј дукљане, ретко ко има разлога да се љути на србе из цг, тако да могао си другачије да насловиш тему, ал сад шта је - ту је.

Šta im je tako teško u Crnoj Gori pa ih uspoređuješ sa Srbima na Kosovu?Možda im je teško to što nisu na budžetu Srbije pa moraju nešto i da rade.

Back