gost 150019
Elita
- Poruka
- 20.524
Što se mene tiče, oni koji se u Crnoj Gori izjašnjavaju kao Srbi, isto kao i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, za mene su strani državljani... Ili prosto rečeno stranci..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Срби из Београда, Крушевца, Подгорице, Новог Сада, Бања Луке, Кос. Митровице, Книна и Чикага су дио истог народа. Ионако нисмо многобројан народ, по разним основама смо подјељени, територијална подјела би нас додатно ослабила.
Što se mene tiče, oni koji se u Crnoj Gori izjašnjavaju kao Srbi, isto kao i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, za mene su strani državljani... Ili prosto rečeno stranci..
I ja se to stalno pitam. Zaboravljaju svi onih 45% ljudi koji su rekli NE....
U Crnoj Gori Srbi nisu starosjedeoci, nego su po političkim osnovama naseljavani po Crnoj Gori, isto kao i Albanci na Kosovu. Crnogorci nijesu Srbi ali bi Srbi voljeli da su Crnogorci.
Заправо ја се залажем за федеративну или конфедеративну, а не унитарну државу Србије, Црне Горе и Српске.Zato što si ti od onih koji teže ujedinjenju Srbije i CG. Nije da vas ne volimo, ali ne moramo zbog toga da imamo isti novčanik i da opet slušamo kako je nas 8 miliona poreklom od 500 000 Crnogoraca, kako nas vi spašavate od .........pojma nemam čega, kako bismo propali da nije CG, kako su svi najuspešniji Srbi u stvari Crnogorci, kako............dosta je bilo...svako na svoju stranu, tako je odlučila većina Crnogoraca i svima dobro.
Немој да се залажеш за било какву заједницу са Црном Гором....Заправо ја се залажем за федеративну или конфедеративну, а не унитарну државу Србије, Црне Горе и Српске.
И ја мислим да финансије буду одвојене али да (кон)федерација треба имати следеће заједничке надлежности
-јединствена царинска и монетарна политика
-сарадња на пољу образовања и културе
-дипломатија
-војска и безбједност
Чисто да не буде и забуне и да не помисле људи да се залажем за стапање ових држава...ја се залажем да останемо двије републике (или Краљевине) у једној федерацији...нешто попут Заједнице независних држава, коју предводе Русија, Бјелорусија и Казхстан.
Shommy,pravi Srbin nikada nece anulirati svoga brata Srbina!Примјетио сам да дио форумаша има некакво неповјерење према мени и да ми повремено пребацује због поријекла... и на другом, неполитичком форуму сам примјетио сличну појаву...зашто су у очима неких Срба, Срби из ЦГ исто што и тзв. "Дукљани", Албанци, Хрвати...лично сам молио неке људе да гласају за СЦГ када је био референдум, цимао их и да гласају на предсејдничким и парламентарним изборима за српске странке...а опет и мене и многе Србе родом из ЦГ, сматрају за Дукљане. Зашто, драге сестре Српкиње и браћо Срби ?
Питала ме је, ја одговорио. Овај свој став не износим ни у Срб, ни у ЦГ, већ чувам за себе.Немој да се залажеш за било какву заједницу са Црном Гором....
ПРЕ БИ ПРИСТАО НА ЗАЈЕДНИЦУ СА ХРВАТСКОМ....
КОД ЊИХ СЕ БАР ЗНА КО СУ И ШТА ХОЋЕ....
Са Црном Гором је било доста...и превише....
Знаш како...5 % Црногораца се окористи, а 95 % нас других, нико не пита ништа.ne mozete vi imati samostalnu crnu goru, a racunati na zajednicku srbiju u kojoj vi komandujete.
pitanje je neumesno i nepristojno, pogotovu sto zivis u beogradu.
crnogorski kadrovi su uzeli/oteli u srbiji.....................................
Ti si genije
Зато што их не познајеш довољно.Zato što kad mi neko kaže:"Ja sam Srbin iz Crne Gore" ja odmah pomislim da je došao da se prikači na budžet Srbije.
Zato što kad mi neko kaže:"Ja sam Srbin iz Crne Gore" ja odmah pomislim da je došao da se prikači na budžet Srbije.
Ма...страшно ми је то...мало Србин...мало Црногорац...
Па по потреби.... У Србији једна прича а у ЦГ друга...Црногорац до коске...
И пошто виде, да им не пролазе оне племенске ствари,
као у времениу комуниста, ватају се оне народне...
УМИЉАТО ЈАГЊЕ ДВЕ ОВЦЕ СИСА....
Е па нема више.... ни оваца.... а и јагњад нису на цени...
Видим...пажљиво читаш што пишем...e, nemoj samo ti da sernjaš... I ti si došo iz, ebem li ga odakle... Neka bosna ili crna gora...
Видим...пажљиво читаш што пишем...
Нека, нека...само може да ти користи...
Па види овако....Неколико пута сам већ писао на Крсти...
Моји преци су Срби, пореклом из Црне Горе,
који нису хтели пусхити тамо неком бегу, него су га рокнули
и морали побећи у данашњу Крајину, где је иначе Аустроугарска
раширених руку дочекивала такве и сличне,
давала ин имања, само да би били граничари према Турцима...
А директаши моје лозе, се ни са тим нису задовољили
већ су отишли даље, у Војводину, у којој се налазило доста Срба
који су дошли у сепету са Чарнијевићем....
И како год погледаш, моји преци и ја увек смо живели на српским земљама...
Нисмо патили ко неке националне мањине, које су чекале
историјска дешавања, све у нади, да ће њихови земљаци заробити српске земље...
Заправо ја се залажем за федеративну или конфедеративну, а не унитарну државу Србије, Црне Горе и Српске.
И ја мислим да финансије буду одвојене али да (кон)федерација треба имати следеће заједничке надлежности
-јединствена царинска и монетарна политика
-сарадња на пољу образовања и културе
-дипломатија
-војска и безбједност
Чисто да не буде и забуне и да не помисле људи да се залажем за стапање ових држава...ја се залажем да останемо двије републике (или Краљевине) у једној федерацији...нешто попут Заједнице независних држава, коју предводе Русија, Бјелорусија и Казхстан.
Не зезај Мачак - ОН ЈЕ И ЦРНОГОРАЦ И СРБИН - ТАКО ЈЕ ВАЗДА КРОЗ ИСТОРИЈУ БИЛО... и зашто би се данас они који су прави Црногорци одрицали СРПСТВА или ЦРНОГОРСТВА...
Извини Мито....а како човек може бити једно и друго...
Да ли постоји вино и вода... Треће је шприцер...
ниједан србин не одбацује друге србе, нарочито браћу из црне горе, знамо сви под каквим су притиском и да је њима тренутно уз србе на косову најтеже. они што по форуму просипају горчину и јед на рачун црногораца мисле на милогорце тј дукљане, ретко ко има разлога да се љути на србе из цг, тако да могао си другачије да насловиш тему, ал сад шта је - ту је.