Zasto Danci ne zele da prihvate realnost

Kako može biti unitalarno ako je Danska već prihvatila tu mogućnost ..Ti se sad bavis nekim drugim stvarima ..Ja ti govorim o njihovom ustavnom pravu na samoopredeljenje koje je doneo danski parlament ..Sprečiti mogu ali samo ako krenu da krše svoj ustav.
Ustavom propisana procedura nezavinosti Grenlanda se odvija u koracima. Svaki od njih je nužno ispuniti da bi se prešlo na sledeći.

Prvo ide politička odluka. Nju ne može donijeti udruženje ribolovaca već grenlandski parlament. To je prvi uslov. Zatim slijedi referendum. On mora biti sa prostom većinom ZA. To je drugi uslov. Zatim slijede pregovori o podjeli imovine i dugova, državljanstva, vojske, valute itd.
Kad se pregovori završe donosi se "Sporazum o nezavisnosti" između Grenlanda i Danske.
Taj sporazum, da bi bio valjan, mora prihvatiti danski parlament. Ne "može" nego "mora"

Znači jedini ustavni, time i legitimni, put nezavisnosti je putem sporazuma Danske i Grenlanda. Sve dok nema sporazuma i ratifikacije istog od strane danskog parlamenta nema nezavisnosti.
Znači ne može Grenland sam to da uradi.

Ustavom propisana procedura nezavinosti Grenlanda se odvija u koracima. Svaki od njih je nužno ispuniti da bi se prešlo na sledeći.

Prvo ide politička odluka. Nju ne može donijeti udruženje ribolovaca već grenlandski parlament. To je prvi uslov. Zatim slijedi referendum. On mora biti sa prostom većinom ZA. To je drugi uslov. Zatim slijede pregovori o podjeli imovine i dugova, državljanstva, vojske, valute itd.
Kad se pregovori završe donosi se "Sporazum o nezavisnosti" između Grenlanda i Danske.
Taj sporazum, da bi bio valjan, mora prihvatiti danski parlament. Ne "može" nego "mora"

Znači jedini ustavni, time i legitimni, put nezavisnosti je putem sporazuma Danske i Grenlanda. Sve dok nema sporazuma i ratifikacije istog od strane danskog parlamenta nema nezavisnosti.
Znači ne može Grenland sam to da uradi.
Pa dobro majku mu jesam li ti gore naveo ceo proces ..kakve sad ribare spominjes ..
Danska je unapred prihvatila mogućnost da se deo teritorije mirno odvoji, ako narod to demokratski odluči .To je razlika tj suština i to ne možeš porediti sa bilo kojom drugom zemljom

Pa dobro majku mu jesam li ti gore naveo ceo proces ..kakve sad ribare spominjes ..
Danska je unapred prihvatila mogućnost da se deo teritorije mirno odvoji, ako narod to demokratski odluči .To je razlika tj suština i to ne možeš porediti sa bilo kojom drugom zemljom
Nije tačno to što pišeš, bez sporazuma nema nezavisnosti.
Sporazum nije donešen.

Ti uopšte ne razumiješ ustavno pravo.

A zasto da ne bude drzava njenog stanovnistva
Nije to tako lako. Recimo u državnoj administraciji Srbije imaš 135 000 zaposlenih, u javnom sektoru 600 000 a na Grenlandu imaš ukupno 50 000 stanovnika, svih uzrasta. Neka je svaki četvrti punoljetan to ti dođe oko 12 000 ljudi.

Ti sada od tog broja da napraviš sudstvo, policiju, vojsku, doktore i univerzitete itd.
Nema šanse, razmislite malo.

To je kao jedna opština u BiH.

Nije tačno to što pišeš, bez sporazuma nema nezavisnosti.
Sporazum nije donešen.

Ti uopšte ne razumiješ ustavno pravo.
Mešaš postojanje prava sa njegovom realizacijom.
Kod Grenlanda pravo na nezavisnost je unapred priznato Zakonom o samoupravi iz 2009. godine.
Referendum aktivira obavezu pregovora sa Danskom.
Sporazum nije uslov za pravo, već tehnički akt razdruživanja nakon demokratske odluke naroda.
To što sporazum nije donesen znači samo da referendum nije održan,

Mešaš postojanje prava sa njegovom realizacijom.
Kod Grenlanda pravo na nezavisnost je unapred priznato Zakonom o samoupravi iz 2009. godine.
Referendum aktivira obavezu pregovora sa Danskom.
Sporazum nije uslov za pravo, već tehnički akt razdruživanja nakon demokratske odluke naroda.
To što sporazum nije donesen znači samo da referendum nije održan,
Ne, ne postoje paralelne institucije niti u jednoj takvoj državi. Inače ne bi bila država.
Fino ti piše, deset puta sam ti naveo da je sporazum jedini način secesije. Deset puta sam ti naveo ChatGPT i ti opet isto kao papagaj ponavljaš.

Neću više sa tobom da se zamaram, evo ti ChatGPT i ako ti to nije dovoljno onda nema smisla dalje diskotovati.

IMG_20260119_130125.jpg

Nije to tako lako. Recimo u državnoj administraciji Srbije imaš 135 000 zaposlenih, u javnom sektoru 600 000 a na Grenlandu imaš ukupno 50 000 stanovnika, svih uzrasta. Neka je svaki četvrti punoljetan to ti dođe oko 12 000 ljudi.

Ti sada od tog broja da napraviš sudstvo, policiju, vojsku, doktore i univerzitete itd.
Nema šanse, razmislite malo.

To je kao jedna opština u BiH.
Pa siguran sam da Greenland ima toliko resursa da moze da plati recimo indijce da vode te drzavne poslove a oni da uzivaju

Back