Пилипенда
Poznat
- Poruka
- 7.614
Додуше, одмах сутрадан сам због нечега „ћетник”, ал јбг, није лако бити Србин...Kako li bi mene nazivali ako tebe nazivaju ustasom? Voleo bih taj izraz da saznam, veruj, vise nego da "pogodim 3 fudbala"![]()

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Додуше, одмах сутрадан сам због нечега „ћетник”, ал јбг, није лако бити Србин...Kako li bi mene nazivali ako tebe nazivaju ustasom? Voleo bih taj izraz da saznam, veruj, vise nego da "pogodim 3 fudbala"![]()
Ja bih onda sutradan bio "partizan"Додуше, одмах сутрадан сам због нечега „ћетник”, ал јбг, није лако бити Србин...![]()
Само пази да те звездаши не наватају...Ja bih onda sutradan bio "partizan"![]()
Cuvam se. Ne izlazim. Samo preko krstarice!Само пази да те звездаши не наватају...![]()
Ne znam za abecedu,niti me interesuje,a srpsko pismo je reformisano odavno i cirilica i latinica.Nasa slova,masi znakovi.Zaboli me što zapadnjaci ne znaju da izgovore, Lj,Nj i Dž,pa i ĆDa li neko od vas zna kako se uređuju slova, reformiše abeceda i slično ? Znate li koje se sve procene uzimaju u obzir prilikom tog rada ?
Nije to srpska latinica, već hrvatska.
Ovo je odličan predlog, u duhu zaštite srpskog jezika, šta god ko mislio.
Samo ukinuti. Kuca zadnji cas za spasenje krstene Srbije od vatikansko-latinicne jeresi. Sve sto na latinici je, davolja je rabota.E vidis, u ovom tvom postu je sustina srpske propasti na svakom polju. Umesto da se jednostavno zivi zivot laksim putem, ti bi da biras put kojim ce komsiji crknuti krava, a ti od gladi usput. Narod koji bioloski nestaje, sve ga je manje, ce zabranom latinice uspesno zadati udarac svetu? Pa tako je bilo i za Apple App Store. Cekali da ih Apple licno pozove jerbo Srbija je lider ovog prostora, a medju zadnjima na svetu je dobila PayPal i Apple App Store. Da ne pominjem koja su plemena sve u Aftici imala to godinama pre Srbije, a nemaju ni za mrvu hleba. (Toliko o trzistu)
Najbolje bi bilo da i ovako ogranicen narod ne zna jos ni latinicu, pa komotno samo manastirske knjige da se citaju. To je prosperitet. Meni je neshvatljivo da ti, recimo, kao neko ko zna oba pisma, ides na to da se ovo drugo ukine za buduce generacije.![]()
Штавише, ја подржавам твој планĆirilica je zaštićena zakonom i dalje bi bila zaštićena. Prestani da paranoišeš i da me optužuješ da sam član neke romanske agenture.
Бранимир Џони Штулић је давно решио проблем српске латинице убацивањем ћириличних слова на места диграфа.@Lagerta
Ṅ Ň Ņ Ń Ñ
Ł, Ľ, Ļ Ĺ
Ď Ḍ ( D sa tačkom iznad)
To su raspoloživa rešenja koja se nalaze na tastaturi, a verovatno već postoje u drugim jezicima. Nije potrebno sad dizajnirati potpuno nova slova. Meni su ova koja sam predložio delovala najlogičnije.
Nema potrebe za ubacivanjem ćiriličnih slova u latinici jer bar meni lepo ne izgleda. Nekako jeneprirodno. Kao što si video u poruci iznad u latinici većБранимир Џони Штулић је давно решио проблем српске латинице убацивањем ћириличних слова на места диграфа.
Једино што је он то урадио из зајебанције без икаквих намера и промоције решења.
A tako i Lajner izda kњižicu pod naslovom Sve
bio je ritam, dakako Џonijev, jer ne samo da sam
forte tê grube i vulgarne bљuvotine, nego je i
doslovno moj ritam svirao, koji sam pronalazio
i њemu postavљao, mimo toga što sam sve plaćao
i zverovu opsednutom nezajaznim kompleksima
bitisaњe omogućavao, da ne spomiњem ime,
jer na teatarskim pozornicama svi primećuju
glasnika ili majmuna za razliku od kraљa. Tek
libido je srž tog uratka. Međutim, otkako znam
њegove domete, i premda je životiњa, ipak
moram reći da je sve to, barem što se mene tiče,
mornarska priča, pogotova zato što mu je život
prazna ploča, budući je bio i ostao nula.
A takva su mu i iskustva, koja nadoknađuje
lažima. Imenovaću tê nepostojeće zgode.
Ideja nije da se skrajne ćirilica na uštrb latinice, već da se srpski jezik zaštiti od upotrebe hrvatske latinice tako što bi se zamenom tri digrafa formirala srpska latinica kao drugo i sekundarno pismo u Srbiji. I mislim da ne bi došlo do latinizacije jezika jer je on već ionako latinizovan u velikoj meri.Штавише, ја подржавам твој планОдличан је. Променио сам мишљење у вези њега.
Ја сам за, али да ћирилица увек има неупиту предност, у меедијима, и свуда...Zašto da Srbi nemaju svoju verziju latiničkog pisma? Srpski jezik je fonetski jezik, što znači jedno slovo, jedan glas. U Srbiji se već naširoko koristi Gajica, koja sadrži 27 slova koja su sačinjena od jednog znaka i tri digrafa (dž, nj, lj). Zašto Srbi ne bi samo ta tri digrafa zamenili sa novim slovima koja bi se sastojala samo od jednog znaka? Nije dramatična promena, i vrlo lako bi ušla u upotrebu, odnosno mogla bi da počne odmah da se koristi. Evo ja već dajem predlog kako bi ta slova izgledala:
Lj - Ĺ
Nj - Ń
Dž - Ď
Mala promena ali dovoljna da bismo ovo latinično pismo mogli nazvati srpskom latinicom. Bilo bi savršeno, bolje od Gajice jer bi se sva 30 slova sastojala od samo jednog znaka. Plus bi odmah mogla ući u upotrebu.
![]()
Sve wto je latinsko, hrvatsko jeSamo ukinuti. Kuca zadnji cas za spasenje krstene Srbije od vatikansko-latinicne jeresi. Sve sto na latinici je, davolja je rabota.
To je sve Srbinu dusmaninSve wto je latinsko, hrvatsko je![]()
Nije baš tako, ali mi nemamo svoju verziju latinice, ova koju koristimo je gajica, a trebalo bi da je napravimo.Sve wto je latinsko, hrvatsko je![]()
Dva pisma nisu tri pisma.Ok i sad zamisli jadnu decu u školi koja uče tri pisma..
Pa nemamo, jer ovde je cirilica. Pismo nad pismomNije baš tako, ali mi nemamo svoju verziju latinice, ova koju koristimo je gajica, a trebalo bi da je napravimo.
Zasto bi trebalo? Zasto podvaljujes kukavicije jaje..tako to krene prvo latinica, pa unijacenje, pa odricanje od Rastka Nemanjica, svetitelja i svetosavske Crkve i stupanje na djavolju vatikansku stazu.Nije baš tako, ali mi nemamo svoju verziju latinice, ova koju koristimo je gajica, a trebalo bi da je napravimo.
Nije baš tako, ali mi nemamo svoju verziju latinice, ova koju koristimo je gajica, a trebalo bi da je napravimo.
Ali se dogovorio sa Ljudevitom Gajem, tako da je ovo hrvatska latinica, a ne srpska. Nije to ništa strašno da se promene tri slova. Čak bi srpska latinica bila savršenija od hrvatske, jer bi svaki fonem imao jedan znak.А уствари имамо. То што користиш јесте српска латиница. Гај ју је правио потпуно по узору на Вукову ћирилицу. А баш о овоме истом се расправљало у 19. веку када је стандардизована спрско-хрватска латиница. Ђуро Даничић се залагао да се замене сва четири диграфа, али је договорено само за dj.
Ajd, prekini više da lupetaš o rvatskoj latinici, ne blamiraj se.Ali se dogovorio sa Ljudevitom Gajem, tako da je ovo hrvatska latinica, a ne srpska.
Ajd, prekini više da lupetaš o rvatskoj latinici, ne blamiraj se.
Значи ако иједан Хрват учествује у неком процесу, онда је то аутоматски хрватски изумAli se dogovorio sa Ljudevitom Gajem, tako da je ovo hrvatska latinica