Zasto crkva ne stane uz narod?

Danas crkva u mom gradu puna! Čak se i mačke motaju oko ograde da nešto vide i čuju.
Pčele uleću unutra.
Kako očekujemo da crkva stane uz narod ako taj narod praktično ne zna za crkvu?
Mi smo sekularna država, zar ne?
Hajde, crkvo, na noge pa za ljudima!
Crkvena slava Sabor Arhangela Gavrila?
Bio sam jedne godine u Kanjizi .I njima je Crkvena Slava.

Zato sto Crkva staje tamo gde joj Sluzba kaze.

Подсетио си ме на једну причу.

Кредибилан извор ми је причао да је њему причао кредибилан извор да када је тај други (кредибилан извор) требао да добије место које му по знању и резултатима припада (давно је то било, још у оно време), да су га из Службе уценили да мора, ако хоће то место, да периодично (нпр. сваки уторак или тако нешто..) да долази у извесну зграду у близини Обреновићеве улице у Нишу (тада Победина улица) и да преноси шта се прича по колективу.

И, тако...он пристане на то. Рачуна, причаће неке небитне ствари (ионако се, вероватно, ништа битно не дешава), а добиће место које му по резултатима и знању припада.

И, каже, кад је ишао на те периодичне реферате у стан близу Обреновићеве улице, редовно се сударао са Владиком Нишким, Господином Иринејом (касније, Патријархом Иринејом).

Подсетио си ме на једну причу.

Кредибилан извор ми је причао да је њему причао кредибилан извор да када је тај други (кредибилан извор) требао да добије место које му по знању и резултатима припада (давно је то било, још у оно време), да су га из Службе уценили да мора, ако хоће то место, да периодично (нпр. сваки уторак или тако нешто..) да долази у извесну зграду у близини Обреновићеве улице у Нишу (тада Победина улица) и да преноси шта се прича по колективу.

И, тако...он пристане на то. Рачуна, причаће неке небитне ствари (ионако се, вероватно, ништа битно не дешава), а добиће место које му по резултатима и знању припада.

И, каже, кад је ишао на те периодичне реферате у стан близу Обреновићеве улице, редовно се сударао са Владиком Нишким, Господином Иринејом (касније, Патријархом Иринејом).

Tamo pricaju potpune gluposti, i kukaju na decu, zene i ljubavnice.

Cuj Crkva da se izjasni oko Ria Tinta i rudarenja.
Na sluzbu idite i Bogu se molite.
Ja cu u 18h na vecernju da se pomolim za spas duse meni drage osobe koja je preminula.
Pa izjašnjava se za svaki drugi k....
Ali i da se izjasni sumnjam da će biti na strani ekologije s obzirom da svaki dan gledam kako devastira šume Fruske Gore.

1722001210627.png

Back