Зашто Црква ћути?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ta kompanija nikada nece pridavati znacaj niti videti prioritet u tome da vernike nauci da oprastaju, da imaju empatiju, da pomazu nesrecnima, da ne mrze drugacije itd...To je ono osnovno hriscansko sto treba preneti vernicima...Medjutim tome se ne pridaje znacaj, jer ne donosi novac, tacnije ne cini "sabornost", ne doprinosi vecem broju pripadnika crkve ili njihovom cvrscem pripadanju... Dok ce recimo rukovodstvo kompanije na svim nivoima uvek pominjati ocuvanje porodice i braka, tradicije itd...To je ono sto donosi novac i moc....To je ono o cemu ona mora da govori neprestano, zarad njenog opstanka i mesta u drustvu... Gubitak toga znaci i gubitak finansija...Ne treba njoj naravno nikakva gradjanska uredjena porodica, vec ona koja se spaja u okviru kompanije..Gradjanska ce svakako biti prokazana..
Slicna stvar je i sa paganskim obicajima koje crkva ne zeli da oduzme svom narodu bez obzira sto nisu hriscanski...Nije ni ona hriscanska, vec ti paganski obicaji gode njoj... Nece ona reci "ne dajte pare u crkvu zato sto sujeverno mislite da se valja vec Hrista radi"....Svo to sujeverje vezano za kompanijsku zaradu oni neguju i ne diraju ga...Sve te obicaje i koji nisu konketno vezani za novac, paganski su, ali oni drze narod na okupu, drze ga pored crkve...I zato izmedju Hristosa i novca, kompanije bira novac.... Tu je i ta cuvena "sabornost" ili ti jednoumlje... Ne kazem ja, mora u tome biti dobrih stvari, kao sto ih svuda mora biti., ali sustina je ova koju sam naveo...Dobro obratite paznju na svaku odluku ove kompanije i na svako njeno saopstenje....Sve je predvidivo i svaki korak i svaka rec, svode se samo na ocuvanje sto vise clanova, ocuvanje tradicije koja na kraju rezultira placanjem.....

Crkva je i narod kad kazes Crkva cuti onda mislis i na narod, a sto vecina crkvenih velikodostojnika cuti to je njima na dusi, svako odgovara za sebe i svoje grehove ali razlika je u tome sto je duznost pastira mnogo veca u odnosu na nas laike.
Ne govorimo o narodu.
Vama je crkva ustanova.
Moze da radi sta hoce, nema kritike i opasnosti.
Da narod ne cuti, crkva bi pazila i popravljala se.
A i narod cuti.
To je crkvi dobro.

Ta kompanija nikada nece pridavati znacaj niti videti prioritet u tome da vernike nauci da oprastaju, da imaju empatiju, da pomazu nesrecnima, da ne mrze drugacije itd...To je ono osnovno hriscansko sto treba preneti vernicima...Medjutim tome se ne pridaje znacaj, jer ne donosi novac, tacnije ne cini "sabornost", ne doprinosi vecem broju pripadnika crkve ili njihovom cvrscem pripadanju... Dok ce recimo rukovodstvo kompanije na svim nivoima uvek pominjati ocuvanje porodice i braka, tradicije itd...To je ono sto donosi novac i moc....To je ono o cemu ona mora da govori neprestano, zarad njenog opstanka i mesta u drustvu... Gubitak toga znaci i gubitak finansija...Ne treba njoj naravno nikakva gradjanska uredjena porodica, vec ona koja se spaja u okviru kompanije..Gradjanska ce svakako biti prokazana..
Slicna stvar je i sa paganskim obicajima koje crkva ne zeli da oduzme svom narodu bez obzira sto nisu hriscanski...Nije ni ona hriscanska, vec ti paganski obicaji gode njoj... Nece ona reci "ne dajte pare u crkvu zato sto sujeverno mislite da se valja vec Hrista radi"....Svo to sujeverje vezano za kompanijsku zaradu oni neguju i ne diraju ga...Sve te obicaje i koji nisu konketno vezani za novac, paganski su, ali oni drze narod na okupu, drze ga pored crkve...I zato izmedju Hristosa i novca, kompanije bira novac.... Tu je i ta cuvena "sabornost" ili ti jednoumlje... Ne kazem ja, mora u tome biti dobrih stvari, kao sto ih svuda mora biti., ali sustina je ova koju sam naveo...Dobro obratite paznju na svaku odluku ove kompanije i na svako njeno saopstenje....Sve je predvidivo i svaki korak i svaka rec, svode se samo na ocuvanje sto vise clanova, ocuvanje tradicije koja na kraju rezultira placanjem.....
Kao i tvoje pisanje što je "kompanijski" predvidivo...

Pa nisam nego me ti optužuješ da nisam zadovoljan verom, ja ti odgovaram da jesam.

Vala kakve su ispičuture bolje da ih nikad ne vidim više u životu, a ne na slavu da im idem.

vidim da nisi :aha:
a kritikujes moju veru a kod nas nema toga
svi zivimo moralno
nema niti pijanstva niti nemorala
i ko je onda izmanipulisan?

svi zivimo moralno
А Тони Морис купује по 10 флајки вискија. Сви живите морално у јавности, а иза кулиса злостављање деце и адолесцената које чак читава заједница прикрива и то системски, с врха, а ако ико проговори, одмах га ућуткујете, најурујете и опањкавате на сва уста ако изађе у јавност и пожали се на нешто. Најморалнији на свету, нема шта.

vidim da nisi :aha:
svi zivimo moralno
Не тера Црква вернике да се опијају, то они раде на своју руку. Њихов избор
Не критикујем него су за вас до пре неке године причали да сте секта. Чак сте били мислим и забрањени овде. Сад сте колико видим уписани у регистар верских заједница. Како заиста не знам кад је ваше учење јерес и секташтво.

Ta kompanija nikada nece pridavati znacaj niti videti prioritet u tome da vernike nauci da oprastaju, da imaju empatiju, da pomazu nesrecnima, da ne mrze drugacije itd...
Нешто си побркао лончиће. Патријарх Павле је друге учио својим примером.
У време патријарха Павла је основан пастирско саветодавни центар који и данас постоји.
Десет година постоје народне кухиње које је основала Црква.
Више година постоје бесплатни прегледи као и бесплатне школе језика.
Да ли знаш да је СПЦ имала групе волонтера које је обучавала за посете болесницима, па чак и болесницима болесних од ХИВ-а ?
Не може неки свештеник да тера људе да дођу да се моле у цркву. То како ће и да ли ће неко доћи и зашто не долази то ми треба да се запитамо.
Јер и ми смо Црква, не може свештеник пред празном црквом да служи Литургију.

Нешто си побркао лончиће. Патријарх Павле је друге учио својим примером.
У време патријарха Павла је основан пастирско саветодавни центар који и данас постоји.
Десет година постоје народне кухиње које је основала Црква.
Више година постоје бесплатни прегледи као и бесплатне школе језика.
Да ли знаш да је СПЦ имала групе волонтера које је обучавала за посете болесницима, па чак и болесницима болесних од ХИВ-а ?
Не може неки свештеник да тера људе да дођу да се моле у цркву. То како ће и да ли ће неко доћи и зашто не долази то ми треба да се запитамо.
Јер и ми смо Црква, не може свештеник пред празном црквом да служи Литургију.
Ima toga sigurno....Masoni i iluminati se isto organizuju na slican nacin....Organizuju humanitarne akcije, doniraju itd.. Medjutim ne razumes ti sustinu onoga o cemu sam govorio...

Не тера Црква вернике да се опијају, то они раде на своју руку. Њихов избор
Kako ne tera dozvoljava kao sto dozvoljava i blud
Ko je pricao zli jezici? Sigurno ne neko ko je normalan.
Ovde ? hajde ne pricaj gluposti tj ne pisi lazi
Sada? upisani u registar vera sta je tebi
Uvek su Js bili registrovani jos 1920 god.
a ucenje tvoje crkve je jeres jer nema veze sa Biblijom
neces da se suocis sa tom istinom

Ima toga sigurno....Masoni i iluminati se isto organizuju na slican nacin....Organizuju humanitarne akcije, doniraju itd.. Medjutim ne razumes ti sustinu onoga o cemu sam govorio...
Промашио си па реченица, али небитно сад.
Немају то масони, помешао си, то што си ти гневан на неког не оправдава да пишеш овакве бесмислице.

Промашио си па реченица, али небитно сад.
Немају то масони, помешао си, то што си ти гневан на неког не оправдава да пишеш овакве бесмислице.
Ne mrzim nikoga u crkvi, razumem ljude,shvatam da je normalno da grese, pa ljudi su.Zao mi je, ali ne mrzim...Vodi ih ono ljudsko...Sad Hristos da ustane razapeli bi ga....

. Сви живите морално у јавности, а иза кулиса злостављање деце и адолесцената које чак читава заједница прикрива и то системски, с врха, а ако ико проговори, одмах га ућуткујете, најурујете и опањкавате на сва уста ако изађе у јавност и пожали се на нешто. Најморалнији на свету, нема шта.
tako je to crkva radi i prikriva te zlocine
takodje tolerise se blud i nemoral

ali ima pravih vernika koji zive moralno

tako je to crkva radi i prikriva te zlocine
takodje tolerise se blud i nemoral

ali ima pravih vernika koji zive moralno
А ово показује колика си ти заправо морална громада; радије би жртве силовања и злостављања игнорисала и скретала фокус на католичку цркву него признала да постоје извесни проблеми и у твојој верској заједници. 🤢🤮

Poslednja izmena od moderatora:
Коју год да спомињеш, поента је иста - бедни и јадни покушаји одвлачења пажње и негирања злочина унутар твоје верске организације.

Морални јад и чемер с дна каце. И онда се чудите што вас свет сматра секташима и сатанистичким култом. Фуј. 🤢🤮

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back