Kao član te stranke, mogu samo da potvrdim tvoj komentar. Baš sve je tačno.Nije me sramota što sam član DS-a, sramota me je što su neki drugi, mnogi, članovi.U moje vreme je vladao veliki entuzijazam i rad, ja to više ne prepoznajem kao prijateljsku sredinu koja odgovara mojim političkim potrebama.Korupcija je pojela sve.Više i ne odlazim na sastanke, mrzi me da ja i još par ljudi govorimo, da nas slušaoci pljuju i ogovaraju, a juče su se učlanili...nema više svrhe.Divlje meso na srpskoj šaci. Odstraniti.
- - - - - - - - - -
Mene je bilo sramota za njega.
- - - - - - - - - -
Ja nisam drug clan nijedne, ali u principu (nevezano samo za DS) bih bio jako besan na rukovodstvo koje je ocigledno pravilo ogromne greske i nakralo se da se coveku smuci. Najgore je sto su potpuno smeli sa uma da su na vlast dosli mahom kao antiteza rezimu Milosevica tj JUL-SPS, da bi zatim radili isto sto i oni.
Prvo bih zahtevao da se svi iz vrha stranke sklone, znaci SVI - nikakvi Djilasi i Pajtici ne bi tu imali sta da traze. Stranke kod nas su postale potpuno personalizovane, gde se predsednik i jos par likova prakticno potpuno identifikuju u javnosti, a ocigledno i u moci odlucivanja, sa celom strankom (time postajuci neka vrsta KP - komunisticke partije, gde je to tako funkcionisalo).
Ako to ne ide, onda bih pokusao prevrat, a ako i to ne ide (nema se s kim) - napolje. Ali ne verujem da bih presao u drugu stranku.
Ali, ja nisam tipican primer, tako da ovo cisto onako, kao komentar.
Pretpostavljam da napustaju iz par razloga:
- oni posteni, malobrojni, jer su razocarani a ne mogu da stvari promene
- veci deo su najobicniji pacovi koji napustaju brod koji tone jer vise nemaju koristi (nema love)
- preletaci-pacovi, koji uskacu na neki drugi brod u nadi da ce gusarenje imovine Srbije moci da se nastavi tamo
U svakom slucaju, DS se srozao cak i ispod nivoa na koji sam ocekivao da ce se srozati. A to govori o nekvalitetu clanstva iste.
Za kraj samo cu reci da sam 100% ubedjen da je u drugima strankama situacija sa clanstvom jos gora. Uz onaj idiotski zakon o imunitetu poslanika, jednako idiotski mi je i zakon (ili sta vec) da je clanstvo u strankama tajno. Umesto da bude cast biti clan neke stranke, i javno propagirati njene stavove (u koje, je li, drug ili drugarica clan cvrsto veruje) ispada da se clanovi kriju kao gore pomenuti pacovi. Valjda zato i postanu bas to - pacovi.