Zašto članstvo napušta Demokratsku stranku ?

Ona nije toliko stara kao gosn penzioner, ali isto ima problema s kičmom, ne može dugo da stoji, a i lekar joj rekao da ne sme da se umara... Znaš kako, baš je mnogo radila sedeći na tm neudobnim kancelarijskim stolicama za dobrobit naroda, narušila zdravlje,počelo joj okoštavanje kičme i sl... Pa red je valjda da i ona dobije neku foteljicu, da odmori malo - zar nije zaslužila ...?!
Takodje veoma tužna priča. Podseća pomalo na onu o nesrećnom, rasplakanom generalu penzioneru, moram priznati

Tužna priča!? Ne zavitlavaj se. Žena je fenomen.

Ma daj, nije tačno.Nije tako bilo bar deset godina od osnivanja. Mlad si, ti pamtiš najgoru postavu.
Činjenica je da se u DS učlanila većina članstva od momenta od kada je DS preuzela sve poluge vlasti u zemlji.U vreme kada je osnovana DS,članstvo je bilo malobrojno i sačinjeno od ljudi koji su idealizovali politiku stranke uz par moćnih lobista sa strane.Sada kada DS više nije nikakav faktor u zemlji,stranka se vraća na svoj početni broj pristalica.U slučaju da DS izgubi vlast u BGD-u i APV,broj pristalica DS-a bi bio sveden na oko 5-7 %.Pomiri se sa tim.

Činjenica je da se u DS učlanila većina članstva od momenta od kada je DS preuzela sve poluge vlasti u zemlji.U vreme kada je osnovana DS,članstvo je bilo malobrojno i sačinjeno od ljudi koji su idealizovali politiku stranke uz par moćnih lobista sa strane.Sada kada DS više nije nikakav faktor u zemlji,stranka se vraća na svoj početni broj pristalica.U slučaju da DS izgubi vlast u BGD-u i APV,broj pristalica DS-a bi bio sveden na oko 5-7 %.Pomiri se sa tim.

Ja da se pomirim!? Haha...mene više ne zanima politički angažman.

Videla si da od članstva nema 'leba?:D

- - - - - - - - - -

Naravno.Dala je reč da će biti u vlasti i drži se svoje reči..

Ja od članstva zamalo da izgubim 'leba, ali to je bilo nekada.

- - - - - - - - - -

Naravno, nisam mislio ozbiljno, ali kad malo bolje razmislim - Dogadjaji na našoj političkoj sceni bi zaista mogli da se precizno opišu baš tom jednom rečju - Tuga.

Potpuno se slažem, a možda je i gore.Depresija.To već znači bolest.

Nisam verovala da je toliko drska.Ipak.Ceo krug je optrčala.I ne znam u kojoj je stranci sada. Kao da je to važno.Sve stranke su jedna koja se zove vlast.To nije bilo nikada.A sindikati potpuno korumpirani. Ne znam kako se boriti u ovom trenutku.
Bila je vodeća u SRS u NS-u,kada je SRS bila vlast u gradu.Potom je prešla u URS,jer je videla da je Dinkić jedini političar koji je konstantno u vlasti od 2000.-te.Potom,kada je Mlađan izbačen iz vlade, je prešla u DS,jer je kao i mnogi,verovala da su Tadić i DS nepobedivi u Srbiji i da će činiti večnu vlast.Kada je DS izgubila izbore,prešla je u SNS...
Nije toliki problem što je ona politička prostituka,nego je zabrinjavajuća činjenica to što su svi spremni da plate njene usluge...

Bila je vodeća u SRS u NS-u,kada je SRS bila vlast u gradu.Potom je prešla u URS,jer je videla da je Dinkić jedini političar koji je konstantno u vlasti od 2000.-te.Potom,kada je Mlađan izbačen iz vlade, je prešla u DS,jer je kao i mnogi,verovala da su Tadić i DS nepobedivi u Srbiji i da će činiti večnu vlast.Kada je DS izgubila izbore,prešla je u SNS...
Nije toliki problem što je ona politička prostituka,nego je zabrinjavajuća činjenica to što su svi spremni da plate njene usluge...

Tačno, a ona ne vredi ništa. Pokazala je šta sve ne ume.Kakav ringišpil.

Demokratska stranka je isprdela svoje i red je da se otvori nova kako bi se opet praznim pričama varali građani koji nemaju gram zdravog razuma, nemaju pojma šta je juče bilo a tek pre par godina... Elem, to je fora kao što su se radikali premaskirali u Dveri. Banda kriminalna svi do jednog, sve sa onim naprednjacima i ostalim ološima koji pokradoše Srbiju. Odavde treba bežati ili se naoružavajte, ovde se isplati samo kriminal!

Zato što pacovi uvek prvi beže sa broda koji tone :)

Зато што су на свим бродовима (странкама) углавном пацови, а морнара скоро и да нема. И зато не беже, него се пребацују са брода на брод, а тонемо сви ми, заједно са њима :(

Kao član te stranke, mogu samo da potvrdim tvoj komentar. Baš sve je tačno.Nije me sramota što sam član DS-a, sramota me je što su neki drugi, mnogi, članovi.U moje vreme je vladao veliki entuzijazam i rad, ja to više ne prepoznajem kao prijateljsku sredinu koja odgovara mojim političkim potrebama.Korupcija je pojela sve.Više i ne odlazim na sastanke, mrzi me da ja i još par ljudi govorimo, da nas slušaoci pljuju i ogovaraju, a juče su se učlanili...nema više svrhe.Divlje meso na srpskoj šaci. Odstraniti.

- - - - - - - - - -

Mene je bilo sramota za njega.

- - - - - - - - - -

:think:

Ja nisam drug clan nijedne, ali u principu (nevezano samo za DS) bih bio jako besan na rukovodstvo koje je ocigledno pravilo ogromne greske i nakralo se da se coveku smuci. Najgore je sto su potpuno smeli sa uma da su na vlast dosli mahom kao antiteza rezimu Milosevica tj JUL-SPS, da bi zatim radili isto sto i oni.
Prvo bih zahtevao da se svi iz vrha stranke sklone, znaci SVI - nikakvi Djilasi i Pajtici ne bi tu imali sta da traze. Stranke kod nas su postale potpuno personalizovane, gde se predsednik i jos par likova prakticno potpuno identifikuju u javnosti, a ocigledno i u moci odlucivanja, sa celom strankom (time postajuci neka vrsta KP - komunisticke partije, gde je to tako funkcionisalo).
Ako to ne ide, onda bih pokusao prevrat, a ako i to ne ide (nema se s kim) - napolje. Ali ne verujem da bih presao u drugu stranku.

Ali, ja nisam tipican primer, tako da ovo cisto onako, kao komentar.

Pretpostavljam da napustaju iz par razloga:
- oni posteni, malobrojni, jer su razocarani a ne mogu da stvari promene
- veci deo su najobicniji pacovi koji napustaju brod koji tone jer vise nemaju koristi (nema love)
- preletaci-pacovi, koji uskacu na neki drugi brod u nadi da ce gusarenje imovine Srbije moci da se nastavi tamo

U svakom slucaju, DS se srozao cak i ispod nivoa na koji sam ocekivao da ce se srozati. A to govori o nekvalitetu clanstva iste.

Za kraj samo cu reci da sam 100% ubedjen da je u drugima strankama situacija sa clanstvom jos gora. Uz onaj idiotski zakon o imunitetu poslanika, jednako idiotski mi je i zakon (ili sta vec) da je clanstvo u strankama tajno. Umesto da bude cast biti clan neke stranke, i javno propagirati njene stavove (u koje, je li, drug ili drugarica clan cvrsto veruje) ispada da se clanovi kriju kao gore pomenuti pacovi. Valjda zato i postanu bas to - pacovi.

Back