Zasto ce Srbija ove godine biti bez ekonomskog rasta

Koliki ce biti ekonomski rast ove godine?

• Ukupno glasova
    8
Srbija ima 2 puta vise poljoprivrednog zemljista, i daleko vise šuma od Holandije, a imamo 40 puta manji izvoz poljoprivrednih proizvoda od njih.

Hrana je sve skuplja, dobra hrana tek!
Ljudi je sve vise i vise, dakle vise usta mora da se hrani. Zakon ponude i potraznje je apsolutan. A potraznja za hranom je sve veca i veca.

Bio piletina, hranjena iskljucivo kukuruzom, se u marketima razgrabi do 11 ujutru u Nemackoj. A 2-3 puta je skuplja od obicne piletine.
Seljak od kojeg ja kupujem piletinu i ćuretinu ima za godinu dana unapred prodatu svu proizvodnju.

Srbija ima strahovit potencijal u poljoprivredi, ali dzaba kad umobolnim narkomančinama i krimosima na vlasti nimalo nije stalo ni do Srbije ni do bilo kog coveka u njoj.
svi to govore, samo niko da kupi 10 krava i da bude poljoprivrednik. Plus holandsku poljoprivredu finansira mocna holandska industrija. znaci sa subvencijama

svi to govore, samo niko da kupi 10 krava i da bude poljoprivrednik. Plus holandsku poljoprivredu finansira mocna holandska industrija. znaci sa subvencijama

U Srbiji ti ne mozes da izvezes kilo jabuka bez da platis reket SNS kriminalcima.
I to takav reket da ti sa 30 hektara ostane manje nego da si priuceni junior programer.

Prvo mora da se kriminal izbaci iz jednacine.

Pazi ovako ako Vucic izvrsi uzimanje sve one zemlje oko Bataje, i pretvori je u stanove , finansiranjem iz budzeta Srbije, i ako treba i prenapunpanim cenama rada podizvodjaca, propere pare, opet ce imati dovoljno i angazovane radne snage, cak i ako mu svi budu nepalci i indijci , sto ce verovatno biti , ali ce biti i po 20 tak i mozda malo vise nasih ljudi u obezbedjenju , eto toliko i posle trgovaca i krimosa za nabavke....i prodaja stanova po paprenoj ceni koju hoce ljudi da plate...i tu ce da uzmu 200 milijardi , ako bude bas toliko kvadrature koliko kazu....
Nema sanse onda da ne bude privredni rast....
Kolika god bude inflacija, oni ce to iskoristiti da umanje neke troskove sebi , prevalice na budzet kao i sve, ali ce opet biti privrednog rasta i dobro malo vise zaduzenja za drzavu Srbiju ...ali ko jase dobro je...
Tako da ja ne verujem da nece biti privrednog rasta, posto i dalje vecina ljudi obozava korupciju i sta god pricali iznutra rade na tome da se nastavi privilegovani polozaj u kojem su trenutno....a korupcija je snazno zahvatila dobar deo Srpskog drustva, i ovo sto studenti rade ce morati ili dugo da traje ili ce ih pojesti jer njihovi roditelji uzivaju u plodovima korupcije....

A stoji da ako nastavi sa Litijumom da ucenjuje , moze da se desi i da mu ode glava, a ne zna to on , voli da se igra igrica sa sluzbom i Arkanom sto se igrao preko radikala.....sedeo na dve stolice i kod SPS i kod Radikala, doduse vecina radikala pa i Seselj su obozavali te dve stolice....i sve muftakis opcije....

To je malo glupo za Vucica da sve laganica stvari unovcava Mali , i onda nema pritisaka na Malog, a vruci Litijum hoce da unovci Vucic, a tu ima svega i pritisaka i opasnosti....ispada da mu je Mali nadredjeni i da ga rastura po bulji i odredjuje sta da radi...

Srbija ima 2 puta vise poljoprivrednog zemljista, i daleko vise šuma od Holandije, a imamo 40 puta manji izvoz poljoprivrednih proizvoda od njih.

Hrana je sve skuplja, dobra hrana tek!
Ljudi je sve vise i vise, dakle vise usta mora da se hrani. Zakon ponude i potraznje je apsolutan. A potraznja za hranom je sve veca i veca.

Bio piletina, hranjena iskljucivo kukuruzom, se u marketima razgrabi do 11 ujutru u Nemackoj. A 2-3 puta je skuplja od obicne piletine.
Seljak od kojeg ja kupujem piletinu i ćuretinu ima za godinu dana unapred prodatu svu proizvodnju.

Srbija ima strahovit potencijal u poljoprivredi, ali dzaba kad umobolnim narkomančinama i krimosima na vlasti nimalo nije stalo ni do Srbije ni do bilo kog coveka u njoj.
Gde ti vidis potencijal kad mora da se cuva prostor za velike profitere, ne moze da se pusti da svako obrce lovu , nije to socijalizam pa ako ti padne na pamet i imas ideju da mozes to i da radis...a ne ne ....to se tako kaze, ali ne ide to tako , dodju ti cike na vrata i pocne nasilje...

A i obrtna sredstva su dobar nacin da se ucenjuje svaka firma...dakle ne sme biti nikakvih zaduzenja prema bankama, nego cist kapital sa osiguranjem , to ti dodje 50% vise...dakle investiciono 150% ti treba u keshu da bi radio biznis...
Minimum..

A to je vec poprilicno manji potencijal nego nemacki gde mozes da uzmes kredit i da kreces sa 50% ekonomskog potencijala i da ti krece proizvodnja...razlika u kapitalu koji je potreban je 50% 150% , nesto mi se cini da je to poprilicna razlika u potencijalima...

Taj od koga kupujes piletinu to sigurno zna ako nije jugovic, tako da ce i sam posle tromesecnog izvestaja da udje u investiciju da poveca proizvodnju ako vec ima jednogodisnju i vidi da mu narudzbe zalaze u dvogodisnje unapred...Nemci nece da ulaze u investiciju ako je do 1 godine , ali hoce ako je preko 1 godine sigurica prodaja...

Srbi dileri i mesetari hoce i na 6 meseci ako imaju siguricu ulaze , bar kod piletine...ulaze sigurno...jer su navikli da brzo udju brzo izadju...

sreca pa smo kao svajcarci.
beograd svu kanalizaciju pusta u dunav, po popisu ima preko 18 000 divljih deponija, najzagadjeniji nam je vazduh u evropi .itd itd

greota bi bila narusiti takvu prirodu
И теби је то мало, хоћеш још загађења и хаварије. Ти онда први се пресели близу тог будућег рудника, таман и да радиш и да уживаш у чарима те природе.

И теби је то мало, хоћеш још загађења и хаварије. Ти онда први се пресели близу тог будућег рудника, таман и да радиш и да уживаш у чарима те природе.
malo otrova za profit je mnogo bolje nego deponija od cele Srbije za nista

malo otrova za profit je mnogo bolje nego deponija od cele Srbije za nista
Који профит? Коме? Србија ни од једне од тих инвестиција није профитирала, да јесте, не би се само задуживала и прала паре за СНС тајкуне и њима сличне. Просечан Србин нема икакву корист од тога.
Па кад је леп отров, пичи доле у Бор, пичи у фабрику гума, па профитирај. Па јави како је било.
Да је Србија пустиња, па и некако да се оправда копање литијума, јер ту можеш факторе да контролишеш, али ти да рудариш за интерес Немаца, за шаку евра, то је на нивоу да радиш у Аушвицу и да кажеш, мало рада не шкоди.
Глупост.
Питам опет који профит за Србију? И хоћеш ли лично да идеш да радиш тамо?

Који профит? Коме? Србија ни од једне од тих инвестиција није профитирала, да јесте, не би се само задуживала и прала паре за СНС тајкуне и њима сличне. Просечан Србин нема икакву корист од тога.
Па кад је леп отров, пичи доле у Бор, пичи у фабрику гума, па профитирај. Па јави како је било.
Да је Србија пустиња, па и некако да се оправда копање литијума, јер ту можеш факторе да контролишеш, али ти да рудариш за интерес Немаца, за шаку евра, то је на нивоу да радиш у Аушвицу и да кажеш, мало рада не шкоди.
Глупост.
Питам опет који профит за Србију? И хоћеш ли лично да идеш да радиш тамо?
:hahaha1:

i to sto kazes. daj da bojkotujemo sve. jebhes sansu sto nam je geografska pozicija dala. bacaj to u vodu. kome jos treba litijum? :cool:
Хоћеш да радиш у руднику?
Коју корист има Србија од литијума? Који профит, а који дефицит и колику штету? Одговори.
Јел идеш у Бор и фабрику гума да радиш?

Хоћеш да радиш у руднику?
Коју корист има Србија од литијума? Који профит, а који дефицит и колику штету? Одговори.
Јел идеш у Бор и фабрику гума да радиш?
za razliku od tebe, meni nije smrtno bitno moje LICNO BOGACENJE

bitno je da moja Srbija uzme neku lovu. dal od svabe ili od kineza

za razliku od tebe, meni nije smrtno bitno moje LICNO BOGACENJE

bitno je da moja Srbija uzme neku lovu. dal od svabe ili od kineza
Питам опет, који бенефит има Србија од рудника литијума? Ниси одговорио. Одговори.
Значи нек се уништи све, зарад неке сиће.
Хоћеш да ми изнајмиш твој стан/кућу да од њега направим свињац? Плаћам ти 10 евра месечно за услугу, јел може?

Zašto švabe ne eksploatišu svoj litijum, nego bi to da rade kod nas? Navukla te vlast i njihovi mediji da veruješ da je litijum šansa za uspeh
a tebe ubedili hejteri da je sve lose sto vucic uradi.
los litijum,pruge,putevi,fabrike.

da je kojim slucajem neko iz opozicije zaduzen za taj posao, isao bi da im bacas cvece pod noge.

i ranije smo vidjali tu felu, nista posebno :kafa:

a tebe ubedili hejteri da je sve lose sto vucic uradi.
los litijum,pruge,putevi,fabrike.

da je kojim slucajem neko iz opozicije zaduzen za taj posao, isao bi da im bacas cvece pod noge.

i ranije smo vidjali tu felu, nista posebno :kafa:
Gluposti pišeš. Kakva opozicija, kakvo cveće. Imamo li mi opoziciju uopšte. Ako se za 3% rudne rente valja potrovati - ja to ne bih. Čak i za veće pare ne bih. Zašto Nemci ne eksploatišu svoj litijum, nego hoće mi da kopamo za njih. Zaebi

Раст Србије је солидан није одлићан, али је солидан. У оквиру наших земаља се добро сналасимо.

Ко мисли да че опозиција урадити нешто боље верује у Деда Мраза.
Рекао си да је раст Србије солидан, ок, али не може само та бројка бити меродавна јер не гледаш структуру привреде и не гледаш шта суштински значи тај солидан раст и како се до њега дошло. Далеко је то од солидног.
Опозиција у овој земљи НЕ ПОСТОЈИ. Ово што медији називају опозицијом је само огранак СНС-а. Ту опозицију је изградио, одржава и контролише Вучић а они су ту да му прискоче у помоћ када му се уздрма трон.

Back