Zasto Bosnjaci toliko vole Tursku?

zbog ovakvih stavova i imamo stalno stvaranje novih identiteta od delova našeg naroda različitog po religiji, dijalektu ili regionalnoj pripadnosti...takvi kao ti koji ih osuđuju su ih i oterali iz našeg nacionalnog korpusa i napravili od njih naše neprijatelje... Švabe, Italijani, Francuzi, Španci, Britanci su napravile naciju od ljudi koji se nisu svi međusobno ni razumeli a mi se delimo i kad su razlike minimalne...dal je takvo razmišljanje spontani izraz narodnog duha ili je podsticano od austrougarske i zapada pitanje je...uglavnom to je glupo i dovešće nas da se u budućnosti podelimo na Šumadince, Beograđane, Banaćane, Sremce...koji će da ratuju međusobno...kad smo narod koji ne razmišlja racionalno...

Ti si skroz pomesao loncice. Nisam ja nikoga oterao, SAMI SU SE OPREDELILI KAO NEKI POSEBNI NAROD ILI STA VEC, a pod uticajem Vatikana, Austrougarske, Velike Britanije. Imas objasnjeno o stvaranju tih zona razdvajanja izmedju Nemacke i Rusije, kako se isti ne bi spojili, a sto je najveca nocna mora Malobritanaca. I onda sve rade vekovima da se to ne desi, a mi smo tu korisni idioti.

Naravno da ja necu nikoga da delim, ja sam lepo napisao - za mene su muslimani najvecim delom Srbi koji su promenili veru. Znaci da pojasnimo - NISAM VERU PROMENIO JA, i NISAM JA PROMENIO NACIJU, i NISAM JA ODBACIO NJIH KAO BRACU VEC ONI NAS, SRBE.
Zato ako hoces da pricas o tome ko stvara neprijatelje idi kod njih pa im to objasnjavaj sto hoces da objasnis meni.

I ne, necemo da im zaboravimo Jasenovac ni sve ostale pokolje sirom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jer uzasnih pokolja bilo je i u BiH i te pokolje cesto su sprovodili zajedno ustase katolicke i islamske veroispovesti.

NISAM CUO DA SE IKO OD NJIH IZVINIO ZA TE ZLOCINE NAD SRBIMA.

Tako da ako hoces nekome da se obracas - obracaj se BRACI. Ako hoce bratstvo-jedinstvo ovaj put ce morati ONI DA JEDU G....

Iz istog razloga iz kog Srbi vole Ruse. Kada neko smatra da je pod pretnjom, ugrožen, da su se neke sile urotile protiv njega onda ima tu potrebu da traži saveznika, nekog ''velikog brata'' koji će brinuti o njemu.
Srbi su baš 90ih počeli da gaje tu ogromnu rusofiliju, jer su verovali da Zapad ima neprijateljski stav prema njima, pa su tražili podršku i savezništvu na drugoj strani.
Četnici nisu bili rusofili, već amerofili, a današnji srpski nacionalisti koji glorifikuju četnike, pa i sami vole da se predstavljaju kao četnici preziru Ameriku, a obožavaju Rusiju i pokušavaju zdušno da opravdaju svaki zločin koji Ruse naprave i da svima objasne kako Rusi u stvari dobijaju rat, ali je svima zapadnjačko-ukrajinska propaganda pomutila razum, pa ne vide.
Mi smo ovde mali narodi navikli na diktaturu, navikli na kult ličnosti, da se jedan čovek sa gvozdenom pesnicom pita za sve.
Zato Bošnjaci balave za Erdoganom, a mi za Putinom.

Ni blizu. Probaj opet.

Ne pada mi na pamet. Već sam odmah na početku tvog posta video da ti živiš u nekom svom svetu i da nismo na istim talasnim dužinama.
Bilo kakav pokušaj razgovora sa tobom na ovu temu bi bilo čisto gubljenje vreme i vrtenje u krug. Imam previše iskustva sa takvima.

Tako je, nauci gde si supalj prvo pa se vrati na temu. Pametno od tebe.

Moze se primjetit da kad Turska ucini nesto uspjesno, da se zapali i Sarajevo i Novi Pazar te pored vatrometa su prisutne i turske zastave. Zbog cega toliko Bosnjaci vole Turska i sta ona znaci za njih.
Takav slucaj sa Albancima nije jer oni masu samo crnim dvoglavim orlom.
Zato sto su im oni muslimanska braca koja su em najrazvijenija ili najevropskija u islamskom svetu, em imaju jake istorijske veze sa Bosnjacima za razliku od drugih muslimana.

Uzrok moze da bude jaka polarizacija juznoslovenskih naroda zbog ratova 90-ih, i sto Srbi pravoslavci imaju svoju i slovensku i pravoslavnu bracu pa Bosnjaci onda moraju da imaju neku svoju bracu, bar po religiji ako ne moze po etnickom osnovu (Turci su turkijski a ne slovenski narod). Albanci su, s druge strane, jedan narod koji ne ratuje izmedju sebe, oni su i muslimani, i katolici, i pravoslavci, oni nemaju nijedan svoj etnicki bratski narod (kao sto npr. Srbi imaju Ruse) i tako nijedna religija kod njih nema nikog ko je istovremeno bratski i po etnickom poreklu i po religiji, i zato oni nisu nesto polarizovani pa albanski muslimani zato ne smatraju bas nesto puno Turke bracom onoliko koliko Bosnjaci, cak i ako se i sami Albanci razlicitih religija i iz razlicitih podrucja ponekad ne mirisu nesto puno izmedju sebe ali oni su jedan narod i uglavnom vole samo sebe (i to ne skroz) i pored sebe jos i Amerikance.

одкад Турци одоше Бошњаци су погубљена раја
као дјете које ћаћа и матер остави на путу

нема ту ништа ни погрдно али у некоме добром случају је тако
сигуран сам да би се боље слагали са Турцима него првим сусједима Јовом и Јозом

Moze se primjetit da kad Turska ucini nesto uspjesno, da se zapali i Sarajevo i Novi Pazar te pored vatrometa su prisutne i turske zastave. Zbog cega toliko Bosnjaci vole Turska i sta ona znaci za njih.
Арбанаси никад се нијесу одрекли свога идентитета
постали су муслимани али не и Турци

опет не кажем да су Бошњаци Срби и Хрвати али имају доста мјешавине са обе стране
они су специфичан народ настао ко и сви други стапањем и мијешањем и свим и свачим

Nije to bas isto.

Mi i Rusi smo jedan narod, imas gomilu ljudi koji pricaju o tome, istorijski mislim, a i imamo tu vezu da nismo ratovali i da su nas Rusi stitili (u svakom slucaju mnogo vise od drugih).
A Turci i Bosnjaci nisu nikakva braca, vec su Bosnjaci izdajnici svoje originalne vere (bilo da su bili pravoslavci, katolici, staroverci ili cak pagani), a i jezika jer su primili srpski (ako vec nece da su Srbi), tako da bih ipak rekao da su razlike izmedju nas poprilicne - oni su izdajice samih sebe.
Ja se izvinjavam, ali nasi preci SU ISLI NA KOLAC i GUBILI GLAVE u borbi protiv okupatora, dok su ti isti Bosnjaci bili saradnih istih okupatora, a zapravo su i sami bili okupirani buduci da, je li, NISU TURCI.
ово ти је скроз промашај
ми и Руси смо родбина ко и други Славјани и то је то
као народи ми имамо сасим други пут од њих и других словена
ми смо славјанска мјешавина са Балканом не заборави то

Бошњаци имају са Турцима осим језика многе друге сличности а са нама само језик

Iz istog razloga iz kog Srbi vole Ruse. Kada neko smatra da je pod pretnjom, ugrožen, da su se neke sile urotile protiv njega onda ima tu potrebu da traži saveznika, nekog ''velikog brata'' koji će brinuti o njemu.
Srbi su baš 90ih počeli da gaje tu ogromnu rusofiliju, jer su verovali da Zapad ima neprijateljski stav prema njima, pa su tražili podršku i savezništvu na drugoj strani.
Četnici nisu bili rusofili, već amerofili, a današnji srpski nacionalisti koji glorifikuju četnike, pa i sami vole da se predstavljaju kao četnici preziru Ameriku, a obožavaju Rusiju i pokušavaju zdušno da opravdaju svaki zločin koji Ruse naprave i da svima objasne kako Rusi u stvari dobijaju rat, ali je svima zapadnjačko-ukrajinska propaganda pomutila razum, pa ne vide.
Mi smo ovde mali narodi navikli na diktaturu, navikli na kult ličnosti, da se jedan čovek sa gvozdenom pesnicom pita za sve.
Zato Bošnjaci balave za Erdoganom, a mi za Putinom.
има ту истине вјероватно највише
за ме лично Руси и сви Славјани су родбина, па какви год да су моји су

и мислим што се тиче сукоба Руси и Укри прави Славјани се не би требали мјешати са ниједне стране (осим да замире)
како изабрати (и још мрзити!!) између свога и свога

Predlažem da naslov tvoje sljedeće teme bude "Zašto Askari stalno otvara nikome zanimljive teme?"

Jer su otomanofili. Jedino bosnjaci su se borili da ostanu u osmanskom carstvu. Čak i Albanci su sceli slobodu.

Nije to bas isto.

Mi i Rusi smo jedan narod, imas gomilu ljudi koji pricaju o tome, istorijski mislim, a i imamo tu vezu da nismo ratovali i da su nas Rusi stitili (u svakom slucaju mnogo vise od drugih).
A Turci i Bosnjaci nisu nikakva braca, vec su Bosnjaci izdajnici svoje originalne vere (bilo da su bili pravoslavci, katolici, staroverci ili cak pagani), a i jezika jer su primili srpski (ako vec nece da su Srbi), tako da bih ipak rekao da su razlike izmedju nas poprilicne - oni su izdajice samih sebe.
Ja se izvinjavam, ali nasi preci SU ISLI NA KOLAC i GUBILI GLAVE u borbi protiv okupatora, dok su ti isti Bosnjaci bili saradnih istih okupatora, a zapravo su i sami bili okupirani buduci da, je li, NISU TURCI.

Bukvalno su nam blizi po svemu Rumuni od Rusa. I jezički kulturoloski genetski i geografski.

ово ти је скроз промашај
ми и Руси смо родбина ко и други Славјани и то је то
као народи ми имамо сасим други пут од њих и других словена
ми смо славјанска мјешавина са Балканом не заборави то

Бошњаци имају са Турцима осим језика многе друге сличности а са нама само језик

Sta imaju zajednicko Bosnjaci i Turci osim vere? Zar nisu i njih Turci pokorili kao i sve ostale narode Jugoistocne Evrope? Da nije islam nastao ubosni? Oni tvrde da su bili bogumili - znaci kako god, bili pravoslavci, katolici ili bogumili NAPUSTILI SU/IZDALI SVOJU VERU i preuzeli veru okupatora.
Osim toga, imamo toliko dokaza o muslimanjenju naseg naroda, necu ni da raspravljam o tome. Sad svi kao za to ne znamo!

I kako to da imamo isti jezik? Sta, mi smo ih pokorili i naucili ih da pricaju jezik, a tamo skole nije bilo do pre 70 godina? Hajde ti nauci nekoga da prica strani jezik a da ne zna da pise - odmah da ti pomognem, nemoguc slucaj.

Zato je kreacija novih nacija i jezika i pocela kada je krenulo masovno skolovanje. Do tada su ljudi govorili MATERNJI jezik. Ako je taj jezik isti za nas, Bosnjake, Hrvate i Crnogorce dalje racunajte sami...

Sta imaju zajednicko Bosnjaci i Turci osim vere? Zar nisu i njih Turci pokorili kao i sve ostale narode Jugoistocne Evrope? Da nije islam nastao ubosni? Oni tvrde da su bili bogumili - znaci kako god, bili pravoslavci, katolici ili bogumili NAPUSTILI SU/IZDALI SVOJU VERU i preuzeli veru okupatora.
Osim toga, imamo toliko dokaza o muslimanjenju naseg naroda, necu ni da raspravljam o tome. Sad svi kao za to ne znamo!

I kako to da imamo isti jezik? Sta, mi smo ih pokorili i naucili ih da pricaju jezik, a tamo skole nije bilo do pre 70 godina? Hajde ti nauci nekoga da prica strani jezik a da ne zna da pise - odmah da ti pomognem, nemoguc slucaj.

Zato je kreacija novih nacija i jezika i pocela kada je krenulo masovno skolovanje. Do tada su ljudi govorili MATERNJI jezik. Ako je taj jezik isti za nas, Bosnjake, Hrvate i Crnogorce dalje racunajte sami...
имају доста тога, културу, историју, поглед на свијет, и још штошта..
то што су неки од њих једним поријеклом Срби не значи ту пуно, неки то и знају и признају али не припадају они Србима данас

Генеза муслимана који причају наш језик је сложена колико и историја тих крајева. Некад су Турци били до испод Беча, по Угарској итд. Све је то прошло кроз Босну назад
на примјер, муслимани Подриња и Посавине су србијански муслимани

Back