dejannn
Iskusan
- Poruka
- 5.717
Nadam se da nisi ozbiljan... (ovaj dio za poznavanje Boga, ostalo je na mjestu)
na zalost nisam lud, vise bi voleo da sam lud beskonacno godina samo da istina nije tako strasna
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nadam se da nisi ozbiljan... (ovaj dio za poznavanje Boga, ostalo je na mjestu)
na zalost nisam lud, vise bi veleo da sam lud beskonacno godina nego sto je istina prava strasna
Nisam ti rekla/napisala da si lud. OpustenoSvako zivi u skladu sa licnim uvjerenjima. Postujem.
( Samo zamislih scenu, tj. jedan vic, ali necu sad,ovdje, a ne bi bilo u redu...)
ja oprastam ljudima jer znam da neznaju sta rade, ali bog zna sta radi i njega nemogu da branim, i govoricu istinu, ja dobro znam boga, i ja ne napadam njega a da ga neznam, znam sve o njemu
Da, da...svojim komentarima, i razumevanjem...se bas vidi da si Ga upoznao i da znas sve o Njemu.
![]()
Ja svoje tapsanje mogu i da obrazlozim, ti svoju nazovimo ''istinu'' ne mozes.Ja znam ko je bog i znam sve o njemu, znaci ko mu tapse za njegova dela taj ga zna a onaj koji govori istinu taj ga nezna, to jest netapse mu jer mu se nema tapsati za bilo sta, ja znam da si ti slep
Ja svoje tapsanje mogu i da obrazlozim, ti svoju nazovimo ''istinu'' ne mozes.
Pa ne pokazujes razumevanje i toleranciju.Kako nemogu,
posalje narodu afrike kisu, ako je vec ljubav i to jos bezgresna ljubav, nesto tu nepije vodu, nema smisla,hvala
Pa ne pokazujes razumevanje i toleranciju.
Covek se hrani tako sto ode u obliznju 'brzu hranu' i kupi sebi hamburger, zatim ceo dan presedi, bez mnogo fizicke aktivnosti, na poslu se nervira, pusi, pije... i oboli od tumora! Za nekolika meseca on umre! Ljudi pocnu da ga opisuju kao jako dobrog coveka, kao jako poboznu osobu, koja je redovno isla u crkvu, redovno se pricescivala, pomagao ljudima na razne nacine i td i td. I onda ce osoba, tebi slicna, reci, ''Gde je tu Bog!?!'' ''Zar tako divna osoba da oboli od tako strasne bolesti!!" ''A On sedi skrstenih ruku!"
I onda ja tebi kazem da pogledas kakav je zivot vodio, kako se hranio, da pogledas koliko je bio fizicki aktivan, da pogledas da li je kozumirao razne otrove: nikotin, kofein....alkohol.
Ti ces mi reci: ''Pored svega sto je preziveo, ti me pitas ta glupa pitanja!. ...kao da je to bitno!'''
Dakle, ne pokazujes razumevanje, tacnije ne zelis da razumes neke stvari koje se kose tvojoj vec stvorenoj slici koju ne zelis da izbrises ni pod koju senu!
a pre hamburgera i kokakole je sve bilo u redu ,ja ti kazem ako je bog ljubav zasto nije spasao npr, decu koja su ziva ubacivana u uzarene peci u jasenovcu, nikad u vecnosti nece postojati opravdanje za to, bog je mogao najlakse da spreci to ali nije hteo, to je najveci zlocin koji postoji,a licno ga je uradila po nekima bezgresna i svemoguca ljubav, kako mozete uopste tako da pricate
Eto bog ne valja,nece da da kisu ljudima.
Hajmo sad,kad smo utvrdili da on nije dobar i nece da njima i milionima drugih pomogne stavimo tacku na temu.
Pa da pitam,sve dobre,bezbozne,ateiste,hriscane,idr.Zasto ne promjene nesto po pitanju Afrike,siromastva,gladi,zedji...
Pored ovoliko naucnika,obrazovanih ljudi,Nasa momaka,specijalaca i svemiraca,niko nema ni jednu ideju ni jedan projekat koji je na duze staze ali moze da spasi te ljude.
...........
Nisam neki vjernik,vise idem na realno i objektivno,pa me ovakve stvari vise bole,nego ta hoce li mene bog voliti ili nece.
Nek mi samo neko da realan i objektivan odgovor,zasto nikome nije u cilju da se uradi nesto dobro,bez religije?
Kao prvo, ta deca ce biti vaskrsnuta i dobice pravi zivot, vecni zivot, zivot koji ti ne mozes ni zamisliti. Bog se mesa u nasim zivotima ukoliko Mu mi to dozvolimo....data nam je slobodna volja i mozemo da radimo najstrasnije gadosti, ali ce mo za sve to jednog dana odgovarati i primiti kaznu koju zasluzujemo.a pre hamburgera i kokakole je sve bilo u redu ,ja ti kazem ako je bog ljubav zasto nije spasao npr, decu koja su ziva ubacivana u uzarene peci u jasenovcu, nikad u vecnosti nece postojati opravdanje za to, bog je mogao najlakse da spreci to ali nije hteo, to je najveci zlocin koji postoji,a licno ga je uradila po nekima bezgresna i svemoguca ljubav, kako mozete uopste tako da pricate
Kao prvo, ta deca ce biti vaskrsnuta i dobice pravi zivot, vecni zivot, zivot koji ti ne mozes ni zamisliti. Bog se mesa u nasim zivotima ukoliko Mu mi to dozvolimo....data nam je slobodna volja i mozemo da radimo najstrasnije gadosti, ali ce mo za sve to jednog dana odgovarati i primiti kaznu koju zasluzujemo.
Ovaj zivot koji sada zivis nije pravi zivot, zivot koji nam Bog nudi....Bog nam nudi jedan mnogo, mnogo lepsi zivot....do ovog zivota je doslo covekovom pobunom, kojom je Bozji pristup ogranicen...i to treba da utulis u glavu. Bog nam nije predlozio ovaj zivot, zivot koji smo mi izabrali....ti trazis da Bog pomaze onima koji govore da sve mogu sami! Pa ako bi Bog svima pomagao, i onima koji to zele i onima koji to ne zele, cemu onda slobodna volja???? Pa ako bi Bog sprecavao zlo na ovoj planeti, zbog cega je onda dopustio ovaj zivot na planeti gde On nije Knez????? Zasto je Bog uopste stvorio ovaj ovakav svet? Da li si ti uopste svestan zasto?? Ocigledno je da sa mnogo cime ti nisi upoznat...a glavno je da izigravas nekog pametnjakovica koji sve zna!
Ti znas tajne, tajne koje si ti zamislio. Ako je sve odredjeno onda nema slobodne volje, sta bre lupas! Ja pricam o Biblijskom Bogu, a ti mozes o nekom drugom, koji odredjuje necije sudbine! Tvoja sudbina nije odredjena, ti upravljas svojim zivotom, i neces imati izgovora kada se nadjes licem pred Gospodom. Deca koja se rode u Africi, kao i svi ljudi koji tamo zive, imaju savest po kojoj mogu da zive i da se spasu, sto je i prioritet u ovom zivotu. Ako se afrikanci okrenu Bogu, nece im nista hvaliti, ovako pogledaj njihove neznabozacke religije, i pljuj po bogovima kojima oni sluze..i od njih trazite pomoc! Neka im oni pomognu! Zasto Bog dopusta da deca umiru zbog ljudske sebicnosti? Jedan od razloga moze biti upravo taj da vidi koliko si mu veran! Nije meni prijatelj onaj koji je samnom samo kada mu udovaljam, vec kada je uz mene i kada krene lose! Bog nas moze na razne nacine testirati, kusati i videti koliko smo Mu verni. Ti pokazujes koliko si mu veran, i koliko si tolerantan i razuman.ja znam tajne , koja crna slobodna volja , sta si ti birao za sebe, nista , ni zemlju ni pol ni izgled ,ni dali ces biti npr invalid........... .......... cak i ovo sto sad pricas i razmisljas sve je odredjeno i zapisano pod sudbinom koja ti je odredjena, afrikanci se nisu rodili u africi zato sto su hteli nego zato sto ih je bog tamo poslao, u glad u bedu,u smrt, nemozes decija mucenja najveca pravdati vecnim zivotom, deca nisu bila htela da budu bacena u pec, bog je to dopustio, tako da se i tu vidi da ti nebiras sta ce biti sa tobom,i onaj ko to dopusta nemoze biti samo ljubav,
a pre hamburgera i kokakole je sve bilo u redu ,ja ti kazem ako je bog ljubav zasto nije spasao npr, decu koja su ziva ubacivana u uzarene peci u jasenovcu, nikad u vecnosti nece postojati opravdanje za to, bog je mogao najlakse da spreci to ali nije hteo, to je najveci zlocin koji postoji,a licno ga je uradila po nekima bezgresna i svemoguca ljubav, kako mozete uopste tako da pricate
Pokusaj ovako sagledati- Bog nije kriv sto su ljudi zaratili. Ubijali. Neduzne. Djecu.
U tom momentu, ta djeca su svakako otisla na bolje mjesto. Na nacin na koji jesu, ali na bolje mjesto od zemlje. Tamo gdje su ljudi pravili haos.
Ne znam, i ne ulazim u to koju vjeru ispovjedas i da li si vjernik/ateista. Nije ni bitno.
Ali, dio vjere je stradanje.
Uostalom, kako bi znali cijeniti (i spoznati) srecu/radost/dobrotu, da nije zla?
Svako nosi neki svoj krst. Ma kokliko to neko negirao ili zvao drugim imenom, ali sustinski...
Pokusaj ovako sagledati- Bog nije kriv sto su ljudi zaratili. Ubijali. Neduzne. Djecu.
U tom momentu, ta djeca su svakako otisla na bolje mjesto. Na nacin na koji jesu, ali na bolje mjesto od zemlje. Tamo gdje su ljudi pravili haos.
Ne znam, i ne ulazim u to koju vjeru ispovjedas i da li si vjernik/ateista. Nije ni bitno.
Ali, dio vjere je stradanje.
Uostalom, kako bi znali cijeniti (i spoznati) srecu/radost/dobrotu, da nije zla?
Svako nosi neki svoj krst. Ma kokliko to neko negirao ili zvao drugim imenom, ali sustinski...
posalje narodu afrike kisu, ako je vec ljubav i to jos bezgresna ljubav, nesto tu nepije vodu, nema smisla,hvala
Jadna je cela vecnost sa nasim ocem koji takvo nesto dopusta,
Ono, znaš... Misteriozni putevi, i tako to.
Ma ovo mu je 24 tema koja je sa istim ciljem. On ima svoj ''odgovor'', ali trazi i od drugih da ga podrze da bi umirio svoju savest!Evo jos ovo, i necu u dalju diskusiju.
Postavke i gledanje nam se razilaze bez ijedne dodirne tacke.
Ne mozes saznati odgovor na pitanje (ne ovo na temi, vec uopste), ako unaprijed imas ubjedjenje, odgovor.
Zasto i cemu se onda pitati i preispitivati? Ali, taj isti odgovor ti izgleda ne donosi spoznaju i mir, zato i pomenuto pitanje...
Jedno je slobodna volja covjeka.
Nesto drugo ljubav Bozija.
I da, interakcija medju ljudima prvo. Kroz same ljude volis Boga.
Kroz postovanje i sebe (svog zivota) i drugih, se ogleda ta ljubav.
A ljubav nista ne trazi zauzvrat.
Nagrada je data sama po sebi.
na zalost nisam lud, vise bi voleo da sam lud beskonacno godina samo da istina nije tako strasna