insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
Servante mogu li da ti postavim jedno pitanje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
да би посматрао било шта услов је да не посматраш себе.
Hteo si da kažeš:" Da bi posmatrao bilo šta osim sebe samoga uslov je da ne posmatraš sebe."
Jer ako nisi to hteo da kažeš, možeš posmatrati nešto,ali to nešto je onda vlastiti odraz samoga sebe. I dalje posmatraš "nešto" ali to "nešto" si sam ti.
A ono što sam naveo kao odgovor u prethodnom postu nije moja "refleksija" ako si na to mislio.
написах што пише.
тумачиш како схватиш. док исто разумеш губиш време...
Ja tebi razjasnih, a ti tumači i gubi vreme kako hoćeš, tvoje vreme tvoja stvar.
давно сте ви мени јасни, прочитаће и неко ко има веру.
Za uslovno rečeno "nevernika", odnosno ateistu, važnije je i logičnije da prvo zna, pa tek onda da veruje, znači da veruje kroz dokaze o nečemu.
Za vernika je daleko bitnije da prvo veruje, pa tek onda da zna da je ono u šta je verovao istina.
Tako da zavisi sa koje tačke posmatraš.
Kako ćeš dokazati nekome da je ubistvo čoveka zlo?
Ili, da li znaš da ćeš se sutra probuditi?
Ne znaš.
A da li veruješ?
Veruješ.
Da li znaš da ćeš se sutra probuditi?
Znaš ako veruješ.
Zar je to toliko komplikovano?![]()
Лепо је видети да овде са неким може и пристојно да се разговара. Атеистичке сајтове никада нисам посећивала, своје знање не базирам на "знању" са интернета, нити посећујем било какве сличне сајтове. Филм који сам ти поменула није сатанистички. Што се тиче Библије, лично је не сматрам апсолутном истином и да не буде забуне, моји ставови су само моји након подробног проучавања различитих списа и историјских догађаја. Никада не доносим закључак на основу само једне тврдње или само једне књиге или ауторитета, па макар то била и Библија. А у Библији ми много тога смета. На пример, незамисливо ми је да је Бог у њој представљен као масовни убица и најблаже речено душевно поремећен. Дакле, прво је створио човека, па Му се није свидело како је то испало, па је решио да изврши геноцид над читавим човечанством потопом, па се онда опет предомислио и направио договор између себе и оних који су претекли. Да ли схваташ како је Бог ту представљен? Па у Старом завету пише "око за око", што се односи на људско право на освету, а у Новом завету пише"освета ће бити моја", што се односи на искључиво Божје право на освету, по принципу окрени и други образ и оно ко претрпи спасиће се. Да ли се и ту предомислио? Лично, мислим да је Бог дао сваком човеку право на самоодбрану, наравно да се не слажем са принципом освете, али исто тако се не слажем да треба седети скрштених руку док ти неко убија народ и отима земљу, а ти чекаш Божју правду...или неко крене да те пљачка и малтретира, да ли би ти чекао Божју правду или би се бранио? Зна се шта је од Бога, а шта од људи, све што долази од људи нико није дужан да трпи ни секунд, ено само примера о злостављаној деци...не верујем да би им Бог рекао "окрените и други образ" или "спасићете се, ако претрпите". Запитај се зашто Јевреји не признају Нови завет? Запитај се шта су све на Сабору у Никеји тадашњи црквени великодостојници избацили из првобитне Библије, а шта су убацили и зашто? Запитај се зашто и дан данашњи неће да објаве шта заиста пише у свицима са Мртвог мора? Схваташ ли да такво апсолутно прихватање свега што пише у Библији управо одговара ватиканско бечко берлинским манипулаторима који би да владају светом управо путем глобализације коју данас врше...? Знаш ли да је Библија политички документ, састављан од стране Рима да би оправдао своју агресију и окупаторске тенденције...? Апсолутно се мораш чувати таквих слепих веровања па макар и у Библију, јер једноумље увек води у безумље. Твоја вера у Библију заиста је искрена, немој погрешно да ме схватиш, али и помало наивна. Сигурно је да у Библији има правих ствари, али њих треба препознати и одвојити од подметачина у истој.Naravno da je Bog postojao pre nego sto su ljudi otkrili trojstvo, ali to svakako nista ne menja. Mi se ocigledno razilazimo u tumacenju Boga, kao licnosti, jer je meni Biblija apsolutni autoritet, i spisi na koje se mogu osloniti. Preporucio sam ti deo iz knjige jer je lepo objasnjeno, i naravno temelji se na Biblijskom ucenju.
Slazem se.
Mislis, cinjenica je da su je pisali ljudi, a da li samo ljudi stoje iza toga...e sa tim se vec ne bih slozio. Moguce da si naletela ne neke ateisticke sajtove, ili tekstove koji pokusavaju na sve nacine opovrgnuti Bibliju sluzeci se raznim lazima i glupostima....pa sve to pripisujes ljudima....ja smatram da je to veoma lako ispitati i proveriti, pa zakljuciti da li je to dostojno paznje....samo je pitanje da li smo mi spremni da to prihvatimo.
Sve na sta nas Bog upozorava, upoznaje, uci, ima svoj smisao i nije bez razloga nam dato. Bog nam se otkrio onoliko koliko je to dovoljno u ovom trenutku....dovoljno da razumemo, i shvatimo.
Nisam gledao taj film, predpostavljam da je nesto satanisticko...ne svidja mi se sto Ga sa njim uporedjujes. I dalje mislim da ti je neko stvorio sasvim pogresnu sliku o Biblijskom Bogu,...tesko mi je da poverujem da si sama to zakljucila....Na osnovu nekih tvojih postova sam stvorio jednu lepu sliku o tebi, i svidja mi se kako razmisljas. Ako verujes u Hrista, i to, da je stradao na najgori moguci nacin da bi mi mogli da Mu se ponovo pridruzimo, i to 'ako hocemo', koji nam je pokazao kako treba da izgleda zivot jednog poboznog, karakternog, moralnog coveka, coveka koji tezi uzvisenom, onda moras prihvatiti i to da se Isus drzao 'Tore' tj. zakona, zakona koji nam je Tvorac objavio preko Mojsija. Bar smatram da je Isusov zivot, razapinjanje, vaskrsenje, najargumentovaniji dogadjaj u istoriji covecanstva.
Na internetu mozemo naci raze lazi, a i dosta istine,..treba znati razlikovati prave stvari. Sto se tice filma, mozda si me pogresno shvatila, mozda je za tebe rec ''satanisticki'', mnogo gruba, ali na zalost 90% filmova su upravo takvi...ako negde budes imala vremena mozes pogledati ovaj dokumentarac o tome: https://video.google.com/videoplay?docid=6901800719910435709#Лепо је видети да овде са неким може и пристојно да се разговара. Атеистичке сајтове никада нисам посећивала, своје знање не базирам на "знању" са интернета, нити посећујем било какве сличне сајтове. Филм који сам ти поменула није сатанистички. Што се тиче Библије, лично је не сматрам апсолутном истином и да не буде забуне, моји ставови су само моји након подробног проучавања различитих списа и историјских догађаја. Никада не доносим закључак на основу само једне тврдње или само једне књиге или ауторитета, па макар то била и Библија. А у Библији ми много тога смета. На пример, незамисливо ми је да је Бог у њој представљен као масовни убица и најблаже речено душевно поремећен. Дакле, прво је створио човека, па Му се није свидело како је то испало, па је решио да изврши геноцид над читавим човечанством потопом, па се онда опет предомислио и направио договор између себе и оних који су претекли. Да ли схваташ како је Бог ту представљен? Па у Старом завету пише "око за око", што се односи на људско право на освету, а у Новом завету пише"освета ће бити моја", што се односи на искључиво Божје право на освету, по принципу окрени и други образ и оно ко претрпи спасиће се. Да ли се и ту предомислио? Лично, мислим да је Бог дао сваком човеку право на самоодбрану, наравно да се не слажем са принципом освете, али исто тако се не слажем да треба седети скрштених руку док ти неко убија народ и отима земљу, а ти чекаш Божју правду...или неко крене да те пљачка и малтретира, да ли би ти чекао Божју правду или би се бранио? Зна се шта је од Бога, а шта од људи, све што долази од људи нико није дужан да трпи ни секунд, ено само примера о злостављаној деци...не верујем да би им Бог рекао "окрените и други образ" или "спасићете се, ако претрпите". Запитај се зашто Јевреји не признају Нови завет? Запитај се шта су све на Сабору у Никеји тадашњи црквени великодостојници избацили из првобитне Библије, а шта су убацили и зашто? Запитај се зашто и дан данашњи неће да објаве шта заиста пише у свицима са Мртвог мора? Схваташ ли да такво апсолутно прихватање свега што пише у Библији управо одговара ватиканско бечко берлинским манипулаторима који би да владају светом управо путем глобализације коју данас врше...? Знаш ли да је Библија политички документ, састављан од стране Рима да би оправдао своју агресију и окупаторске тенденције...? Апсолутно се мораш чувати таквих слепих веровања па макар и у Библију, јер једноумље увек води у безумље. Твоја вера у Библију заиста је искрена, немој погрешно да ме схватиш, али и помало наивна. Сигурно је да у Библији има правих ствари, али њих треба препознати и одвојити од подметачина у истој.
Лично, тај диктаторски Бог како је описан у Библији коси се са мојим схватањем Бога и такав опис ми је неприхватљив, посебно што ми искуство говори другачије.
Слажем се да нам је Бог открио колико је довољно у овом тренутку...на нама је да испунимо вољу Божију.
Na internetu mozemo naci raze lazi, a i dosta istine,..treba znati razlikovati prave stvari. Sto se tice filma, mozda si me pogresno shvatila, mozda je za tebe rec ''satanisticki'', mnogo gruba, ali na zalost 90% filmova su upravo takvi...ako negde budes imala vremena mozes pogledati ovaj dokumentarac o tome: https://video.google.com/videoplay?docid=6901800719910435709#
Што се тиче родитеља, донекле си у праву, али ниједан нормалан људски родитељ не би побио своју децу због њихових грешака, затим оно све што си навео због чега нам је Бог то урадио и данас постоји у истој мери, ако не и више, па би требало по тој логици да смо сви до сад потамањени, мада има времена.
Читам ово где пишеш да треба да будемо покорни окупатору и да се учимо послушности и просто не могу да верујем, посебно што таква изјава долази од тебе...што је само доказ колико су душмани успели да обману народ и да га покоре.
Што се тиче одласка у "обећану земљу", Милош Милојевић у својим "Одломцима" каже:"Но рађа се питање: да ли ови исти Јевреји нису били сада опет само као авангарда Египћана, као њихови колонисти населили, или да ли нису као робље египатско и морали те земље да населе?" Што је за тебе Библија, за мене су Милојевићеви "Одломци" који обилују истином која се такође може проверити, упоредити и доказати. Милојевићева дела била су спаљивана управо да би се сакрила истина, али душмани ипак нису успели у потпуности.
"Мој" Бог није замишљен већ спознат и нема никакве везе са тим библијским диктатором који је креиран да би белосветски моћници лакше држали масе у покорности. Што и данас чине и покушавају да створе једну веру глобалистичку да би лакше спроводили своје окупаторске и капиталистичке тежње, а ми "наравно" да им будемо покорни и послушни...е тек то је против воље Божје и ако то дозволимо нећемо имати никакво право да очекујемо заштиту од Бога, јер ко се чува и Бог га чува.
Што се тиче записа у Библији пола тога је просто преписано из старијих и туђих списа чиме Библија губи на оригиналности као на пример:баш прича о потопу и Ноју, коју налазимо у индијским брахманама о Мануу и светском потопу који је преживео захваљујући риби, затим у сумерско вавилонском епу о Гилгамешу који више од хиљаду година претходи Хомеру где између осталог пише о Утнапиштиму, једином човеку којем је успело да преживи потоп...затим опет у брахманама о Шунахшепи кога је отац намеравао да принесе као жртву што је у Библији прича о Авраму и његовом сину Исаку...итд, толико о библијској аутентичности.
У Првој књизи Мојсијевој у Библији Бог каже: " А ово је завјет мој између мене и вас...да се обрезује између вас све мушкиње...обрезиваћете окрајак тијела својега да буде знак завјета између мене и вас...а необрезано мушко...да се истријеби из народа својега, јер поквари завјет мој." Дакле, Бог је прво створио човека по свом обличју а онда га приморао да се унакажава и сакати каo знак завета??? Затим, колико знам добар део хришћана се не обрезује, да ли то значи да сви треба да буду потамањени, па између осталих и мушки део мог народа??? Неће бити да је то од Бога, пре ће бити да је неко хтео да наметне сопствене обичаје и правила.
Објасни како је то Бог уопште сва та своја правила и захтеве пренео људима, а да су они све то тако успешно разумели и пренели у Библију и ако је тако, како су сигурни да је све то баш од Бога?
Истински Бог жели добро свим својим створењима, а само је на тим створењима да ли ће тако и бити јер сви ми живимо по једном основном правилу - каква сетва таква жетва, а у испуњењу Божје воље лежи моћ људске душе.
Lako je reci zbog njihovih ''gresaka'', ali ako pogledamo te greske i gde one vode..to je moralo da se desi, ma koliko to roditelj ne zeleo da prizna.Што се тиче родитеља, донекле си у праву, али ниједан нормалан људски родитељ не би побио своју децу због њихових грешака, затим оно све што си навео због чега нам је Бог то урадио и данас постоји у истој мери, ако не и више, па би требало по тој логици да смо сви до сад потамањени, мада има времена.
Tako nas uci Isus, na nama je da li da Mu verujemo. Kakva je svrha sto ce narod dici glas protiv okupatora? Da nece ga mozda nadglasiti? To sigurno nece! Pogledaj kako prolaze ljudi koji dignu glas protiv okupatora! Odmah bivaju pocisceni. Kada dodjes pod Sotonine kandze tesko ces se ocupati bez Tvorca. Potrebno je da se okrenemo Tvorcu i da sa Njim postanemo slobodni, a ne ''mi sve znamo'', ''mi smo najpametniji'', ''mi cemo doneti mir u svetu''. Ljudi misle da su slobodni, ali u realnosti oni su veliki robovi...Veoma mala grupica kontrolise ovaj svet, i usmerava ga ka zamisljenom cilju.Читам ово где пишеш да треба да будемо покорни окупатору и да се учимо послушности и просто не могу да верујем, посебно што таква изјава долази од тебе...што је само доказ колико су душмани успели да обману народ и да га покоре.
Ni ne sumnjam u tvouju spoznaju...a da li ima veze sa Biblijskim Bogom...ja kazem da ima...samo je potrebno neko vreme da to shvatis."Мој" Бог није замишљен већ спознат и нема никакве везе са тим библијским диктатором који је креиран да би белосветски моћници лакше држали масе у покорности. Што и данас чине и покушавају да створе једну веру глобалистичку да би лакше спроводили своје окупаторске и капиталистичке тежње, а ми "наравно" да им будемо покорни и послушни...е тек то је против воље Божје и ако то дозволимо нећемо имати никакво право да очекујемо заштиту од Бога, јер ко се чува и Бог га чува.
Samo si navela jos par dokaza koji potvrdjuju Bibliju. Dakle, sve sto pise u Bibliji da se u proslosti dogodilo, mi vidimo da o tome pisu razne civilizacije...sto ide u prilog Bibliji. Znamo da evolucionisti imaju drugaciji koncept.Што се тиче записа у Библији пола тога је просто преписано из старијих и туђих списа чиме Библија губи на оригиналности као на пример:баш прича о потопу и Ноју, коју налазимо у индијским брахманама о Мануу и светском потопу који је преживео захваљујући риби, затим у сумерско вавилонском епу о Гилгамешу који више од хиљаду година претходи Хомеру где између осталог пише о Утнапиштиму, једином човеку којем је успело да преживи потоп...затим опет у брахманама о Шунахшепи кога је отац намеравао да принесе као жртву што је у Библији прича о Авраму и његовом сину Исаку...итд, толико о библијској аутентичности.
Pa Tvorac je uspostavio nacin na koji ce ljudi sa Njim sklopiti savez, pomocu kojih ce spasti covecanstvo, za to je bilo potrebno da Mu budu verni, bio je uslov krstenje, obrezanje i da se prinese zrtva.У Првој књизи Мојсијевој у Библији Бог каже: " А ово је завјет мој између мене и вас...да се обрезује између вас све мушкиње...обрезиваћете окрајак тијела својега да буде знак завјета између мене и вас...а необрезано мушко...да се истријеби из народа својега, јер поквари завјет мој." Дакле, Бог је прво створио човека по свом обличју а онда га приморао да се унакажава и сакати каo знак завета??? Затим, колико знам добар део хришћана се не обрезује, да ли то значи да сви треба да буду потамањени, па између осталих и мушки део мог народа??? Неће бити да је то од Бога, пре ће бити да је неко хтео да наметне сопствене обичаје и правила.
Sto je coveku ne moguce, Bogu je moguce....ljudi su bili nadahnuti Svetim Duhom..Ako mislis da je covek to napisao iz svoje glave, onda je potrebno da objasnis sve one matematicke zakone koje nalazimo u toj knjizi..od Ivana Panina, Matematika i Biblija. Pogledaj koja je verovatnoca za nastanak SAMO prve recenice:Објасни како је то Бог уопште сва та своја правила и захтеве пренео људима, а да су они све то тако успешно разумели и пренели у Библију и ако је тако, како су сигурни да је све то баш од Бога?
Истински Бог жели добро свим својим створењима, а само је на тим створењима да ли ће тако и бити јер сви ми живимо по једном основном правилу - каква сетва таква жетва, а у испуњењу Божје воље лежи моћ људске душе.
Slazem se.99% zapadnih filmova su satanistički. 99% zapadnih filmova protkani su onim, što u čoveku izaziva materijalnu, telesnu glad, po principu, tata ja bih ono isto - i tata bi sine.
99% zapadnih filmova može bez problema da se gleda bez da se imalo razume šta akteri u filmu govore. U satanističkim filmovima, duboka misao, duh, je sporedan, dok ono što dominira jeste licemerje uvijeno u šaren papir.
To je zato što je život zapadnog čoveka danas 99% satanistički, licemerje uvijeno u šaren papir.
данас, већина људи су писмени, школовани... а веће манипулације нема у историји човечанстваШто се тиче родитеља, донекле си у праву, али ниједан нормалан људски родитељ не би побио своју децу због њихових грешака, затим оно све што си навео због чега нам је Бог то урадио и данас постоји у истој мери, ако не и више, па би требало по тој логици да смо сви до сад потамањени, мада има времена.
Читам ово где пишеш да треба да будемо покорни окупатору и да се учимо послушности и просто не могу да верујем, посебно што таква изјава долази од тебе...што је само доказ колико су душмани успели да обману народ и да га покоре.
Што се тиче одласка у "обећану земљу", Милош Милојевић у својим "Одломцима" каже:"Но рађа се питање: да ли ови исти Јевреји нису били сада опет само као авангарда Египћана, као њихови колонисти населили, или да ли нису као робље египатско и морали те земље да населе?" Што је за тебе Библија, за мене су Милојевићеви "Одломци" који обилују истином која се такође може проверити, упоредити и доказати. Милојевићева дела била су спаљивана управо да би се сакрила истина, али душмани ипак нису успели у потпуности.
"Мој" Бог није замишљен већ спознат и нема никакве везе са тим библијским диктатором који је креиран да би белосветски моћници лакше држали масе у покорности. Што и данас чине и покушавају да створе једну веру глобалистичку да би лакше спроводили своје окупаторске и капиталистичке тежње, а ми "наравно" да им будемо покорни и послушни...е тек то је против воље Божје и ако то дозволимо нећемо имати никакво право да очекујемо заштиту од Бога, јер ко се чува и Бог га чува.
Што се тиче записа у Библији пола тога је просто преписано из старијих и туђих списа чиме Библија губи на оригиналности као на пример:баш прича о потопу и Ноју, коју налазимо у индијским брахманама о Мануу и светском потопу који је преживео захваљујући риби, затим у сумерско вавилонском епу о Гилгамешу који више од хиљаду година претходи Хомеру где између осталог пише о Утнапиштиму, једином човеку којем је успело да преживи потоп...затим опет у брахманама о Шунахшепи кога је отац намеравао да принесе као жртву што је у Библији прича о Авраму и његовом сину Исаку...итд, толико о библијској аутентичности.
У Првој књизи Мојсијевој у Библији Бог каже: " А ово је завјет мој између мене и вас...да се обрезује између вас све мушкиње...обрезиваћете окрајак тијела својега да буде знак завјета између мене и вас...а необрезано мушко...да се истријеби из народа својега, јер поквари завјет мој." Дакле, Бог је прво створио човека по свом обличју а онда га приморао да се унакажава и сакати каo знак завета??? Затим, колико знам добар део хришћана се не обрезује, да ли то значи да сви треба да буду потамањени, па између осталих и мушки део мог народа??? Неће бити да је то од Бога, пре ће бити да је неко хтео да наметне сопствене обичаје и правила.
Објасни како је то Бог уопште сва та своја правила и захтеве пренео људима, а да су они све то тако успешно разумели и пренели у Библију и ако је тако, како су сигурни да је све то баш од Бога?
Oduvek je bilo... "advertajzinga". Kada se dogovoriš sa rođakom da se napravi mrtav, a ti ga onda "oživiš" - to ti je "advertajzing". Kud ćeš većeg "advertajzinga" od "širenja radosne vesti".данас, већина људи су писмени, школовани... а веће манипулације нема у историји човечанства
тежња олигархије је увек била и биће контрола маса, данас је то адвертајзинг.
Koliko vidim ovde, mnogo ljudi je ne smo pročitalo bibliju, nego i razumelo šta tamo piše. Neki su vernici, neki nisu. Takođe, ovde zaista vidimo i zatucane i zaglupljene vernike koji obično nisu pročitali bibliju, ali jesu Sveto predanje. Odatle i zatucanost. Jer, Sveto predanje nije ništa drugo do zbirka prepričavanja veštački izazvanih snova neprilagođenih ljudi.шта ти мислиш колико је људи заиста читало Библију а камоли разумели нешто. овде само овде имаш пример да ти тумаче људи Библију који су јој видели само корице на нету и доносе закључак да они који јој верују су затуцани и заглупљени истом.
Jevrejsko predanje dvostuko je starije. Znači li da je i dvostruko tačnije?зар ти мислиш да 1700 година може да опстане нешто написано и неуништиво, а непријатеља на изволте,
Ne samo da su hteli, već su to i postizali. Nije im bilo teško jer je često bila reč o srpskim vladarima. Neki od njih bili su oceubice, neki pedofili, tako da ih naknadno parfimisanje leševa ne može osloboditi krivice.зар толики силни српски светитељи, духовници, аскете су хтели да држе у покорност српски народ,
Ipak bi pomoglo pročitati knjigu-dve. Za početak.Истину коју сви тражимо, наћи ћемо је разумевањем и љубављу, а не читањем милион књига.