Zasto Bog dozvoljava da se deci desavaju lose stvari, oni nista nisu kriva ?

Papa pobledeo, cuti, ne moze da dodje sebi.kad je dosao sebi onda je odgovorio - Ona je danas postavila pitanje na koje nema odgovor !
Naravno da odgovor postoji i glasi:

Nedužma deca, isto klao i nedužni ljudi, stradaju zato što svetom vladaju kriminalnnnne verske i političke institucije i kriminalci koji u ovim institucojama sede. Čija je jedina dužnost da brane ljude od silnih zala, koje oni sami pokreću i čine, jer je to najefikasniji način da se dokopaju vlasti i svetskih materijalnih blaga, kako bi mogli bogati i lagodno, bez rada da žive. I dok god ove kriminalne institucije i kriminalci budu postojali i vladali svetom, nevini ljudi i deca će i dalje da stradaju i neće znati zašto.

Svi smo mi necija deca bez obzira na godine tako da je glupo grupisati ljude na takav nacin.

Zlo je stvar percepcije i to ce ti reci skoro svaka religiozna institucija, a da je iz perspektive nekog boga to deo nekog veceg plana koji ti ne mozes da vidis i zato imas iskrivljenu sliku da je to nesto lose, a zapravo nije.

Inace ateista sam i "zlo" je nazalost najcesce posledica toga sto je jednostavno zivot nekoj individui podelio lose karte. Eto neko se rodio kao engleski princ i svi ga maze i paze, a neko se rodio u Palestini i svakog dana mora da gleda u nebo i da se nada da ce doziveti sutra.

Zlo je stvar percepcije i to ce ti reci skoro svaka religiozna institucija, a da je iz perspektive nekog boga to deo nekog veceg plana koji ti ne mozes da vidis i zato imas iskrivljenu sliku da je to nesto lose, a zapravo nije.
to prosto nije istina, prosto je prevara da budemo indiferentni, ili "s one strane dobra i zla"
Inace ateista sam i "zlo" je nazalost najcesce posledica toga sto je jednostavno zivot nekoj individui podelio lose karte.
kao karte sudbine?> ali onda je to sujeverje u smislu "sudbina, sta ces, ili da nam neko gleda u karte, vracara", ali covek kada sazri, sazri mu i ideja da se sve razvija istorijski, pa i to zlo, naravno i dobro

Svi smo mi necija deca bez obzira na godine tako da je glupo grupisati ljude na takav nacin.

Inace ateista sam i "zlo" je nazalost najcesce posledica toga sto je jednostavno zivot nekoj individui podelio lose karte. Eto neko se rodio kao engleski princ i svi ga maze i paze, a neko se rodio u Palestini i svakog dana mora da gleda u nebo i da se nada da ce doziveti sutra.
To što pričaš su verničke gluposti.

Univerzalno značenje zla ima haos, kao posledica verovanja da je prirodan i nnajbolji način samoodržanja podela, konkurencijja, mržnja i borba svega i svačega sa svim i svačim, u kojioj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva. Za ovo imamo primer ljudskog društva koje još nije evoluiralo do kraja, koje je još uvek podeljeno po poitikama, verama, nacijama i klasama, koje se još uvek uzajamno mrze i ratuju do istrebljenja.

A univerzalno značenje dobra ima uverenje da je najbolji način samoodržanja, jedinstvo svih, mir, izajamno pomaganje, ljubav i pravednost. Za ovo može kao primer da posluži ljudski organizam, kao savršena ekonomska zajednica ćelija i organa, koji žive po principu jedinstva, mira, uzaja,mog pomaganja, ljubavi i u kojoj ne postoje nikakve druge podele sem pravedna podela rada i rezultata rada.

Da bi se ljudsko društvo spasilo od svakog zla i samouništenja, pod hitno je potrebno da i ono uradi isto. Uz prethodno obaranje svih svetskih lažnih, naučnih, filozofskih, ideoloških, političkih i verskih moralnih sistema i vrednosti, koje su uzrok svih svetskeih veštačkih i besmislenih političkih, verskih nacionalnmih i klasnih podela, mržnji i ratova koji vode ljudsko društvo u samouništenje.

Jedini logičan odgovor, na ovo pitanje, je da univerzumom ne upravlja, nikakav bog, nego neka druga vrsta sile. U vidu energije, kroz materiju. I da ta sila ne utiče direktno, nego indirektno, na sve što postoju. Tako da, bilo šta, što se dešava oko nas, deo je linearnog procesa razvoja, bez direktnog uticaja promene. Na primer, geni su stvoreni. Oni se dalje šire i razvijaju, bez obzira, da li su zdravi ili bolesni. Dakle, proces razvoja teče, bez obzira na njegovu stabilnost.

Исаија, глава 45

6. Да би познали од истока сунчаног и од запада да нема другог осим мене; ја сам Господ и нема другог,
7. Који правим светлост и стварам мрак, градим мир и стварам зло; ја Господ чиним све то.

Pocev od mnogobozackih, pa do jednobozackih religija ideja je bila ista. Da neko svevisnje bice brine o nama, sudi i kaznjava prestupe i nagradjuje ispravno ponasanje, a hriscanstvo je to podiglo na jos visi nivo, jer smo po njemu svi gresnici. Da li se tu racunaju i deca?

A sve je nastalo iz glave obicnog coveka koji je pokusao da objasni pojave koje mu nisu bile jasne. I kao neka borba protiv „cinjenice“ da smo sami i da ne postoji pravilo, da nista nije regulisano i da su neke stvari nepredvidive i neobjasnjive. Uteha.

Zlo je stvar percepcije i to ce ti reci skoro svaka religiozna institucija
Interesantno misljenje.
Ja sam stekao drugaciju predstavu. Vecina religije imaju vrlo odredjeno sta je zlo a sta dobro. I to im predstavlja veliki problem.
Recimo jedan od tih problema je i ova tema. kako objasniti da je njihov bog surov i ne razlikuje doboro od zla (ne reagovanje).

Back