Zašto bi bilo ko išao u rat?

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.469
Pacifista sam. A vi?

Šta Ukrajinci brane? Šta Rusi osvajaju?
Čemu bilo koji rat?

Šta dronovi u Iranu?

Čemu Palestinci se nadaju u Izraelu?

Itd...
Do kada si pacifista?
Sta je tvoja crvena linija da postanes ratnik?
Mislis da smo mi u BiH bili neki monstrumi koji su jedva cekali da uzmu pusku i ubijaju jedni druge na vjerskoj i nacionalnoj osnovi?
Otisao sam u JNA kao milioni ljudi prije mene.Da odsluzim vojsku i vratim se kuci i zivim svoj mali zivot.U medjuvremenu pocinju na tu vojsku da pucaju.Ja sam prelomio onda kada je brko u Splitu davio vojnika.Stavio sam sebe u tu poziciju.I odlucio ako me posalju na ratiste da cu ici.I ne kajem se ni sada.

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.155
Do kada si pacifista?
Mislis da smo mi u BiH bili neki monstrumi koji su jedva cekali da uzmu pusku i ubijaju jedni druge na vjerskoj i nacionalnoj osnovi?
Otisao sam u JNA kao milioni ljudi prije mene.Da odsluzim vojsku i vratim se kuci i zivim svoj mali zivot.U medjuvremenu pocinju na tu vojsku da pucaju.Ja sam prelomio onda kada je brko u Splitu davio vojnika.Stavio sam sebe u tu poziciju.I odlucio ako me posalju na ratiste da cu ici.I ne kajem se ni sada.
neko je nagovoren , neko placen , neko iskoriscen i neko izmapulisan

i onda mnogi nagrabuse

https://www.novosti.rs/vesti/planet...asluge-Sakasvilija-za-pokolj-na-Majdanu-VIDEO

recimo , lakse je stvari posmatrati izdalje, manje emocija

koliko je zbog ovoga ljudi poginulo

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.469

4thman

Poznat
Poruka
8.248
Do kada si pacifista?
Da, i mene zanima koje su mi crvene linije...

Vrv samoodbrana.
Što rade i svi ostali ali iz ubeđenja. Ja bih samo iz praktičnosti. I vrv posle prvog ubistva imao veliki problem da sebi oprostim(još uvek mi žao psa koji je naleteo na prednji točak mog motocikla)

Ima puno surovijih svetova od našeg Balkanskog na istoj ovoj planeti...

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.032
Muškarci (koji su makar odslužili vojni rok) imaju ipak vodeću reč na ovoj temi. Možda sam pisala pisma vojnicima iz svoje familije jednom, ali to je... ono, ko kosi, a ko vodu nosi. :cvet:
Ovih nekoliko dana slušam na repeat Milanovićeve skorašnje i za mene eksplozivne izjave za novinare, iako sam o njemu slušala ponešto u rangu bajki od naših nekih geopolitičkih stručnjaka, i na prvi pogled, to je to što bih i sama mogla da smislim po pitanju toga koliko treba da učestvujemo.
Za dalje ne znam, ali protiv sam uzimanja oružja u ruke, protiv sam novih stradanja, i protiv sam da se na taj način više upropaštavaju male nacije poput nas i svih naših suseda, manje ili više uporedivih po toj, je l' te, brojnosti.
I to između Rusije i Ukrajine bih volela da se završi koliko sad, nezavisno potpuno od svih drugih, oportunih partija.
Iskreno se nadam da će ovaj naš region uspeti da izbegne bilo kakvo učešće ljudstvom i spreči eskalaciju međusobnih previranja, jer nikom to u interesu nije bilo ni pre, ako ćemo realno, a tek sad nije.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Od kad je sveta, glavni uzroci svih svetskih ratova, ubijanja, klanja, rušenja , paljenja, siromaštva i svih drugih svetskih zala, su svetske političke, verske, nacionalne i klasne podele, institucije i vođe. I dok god njih bude, biće i ratova i svega onoga što se podrazumeva pd pojmom "ZLO".

Ovde nije glavno pitaje zašto bi neko išao u rat, već zašto su svetu potrebne i čenu služe svetske političke, verske, nacionalne i klasne podele, institucije i vođe, kad od toga ne može da se živi, kad je to nešto što ne može da se jed, već samo strahuje, strada i mre? Ja, na primer, prezirem svakog čoveka na svetu ko za sebe kaže "ja sam demokrata, komunist, fašist, kapitalist ili Srbin, Hrvat, Bošnjak, Englez, Kinez, ili pravoslavac, katolik, musliman itd." Ja, naprimer nikad nisam bio ništa od svega toga, niti sam danas. Ja sam i danas samo ono što sam bio u trenutku kaa sam se rodio - ČOVEK - i to sam ostao do dana danšnjeg. I neka ide u PM svako ko mi kaže da sam Srbin, Hrvat Englez, Kinez, da sam pravoslavac, katolik, musliman, da sam demokrata, konunist, fašist itd, jer kad bi mi neko rekao da sam bilo šta od svega toga, uvredio bi me isko kao i kad bi mi rekao da sam ghovno. Zato što biti nešto od svega toga za mene nije ni od kakve životne koristi, ni važnosti, već samo za svetske političke, verske, nacionalne i klasne institucije i vođe. One su te kojima je stalo da mi budemo tako podeljeni, raznim bojama i zastavama obeleženi, da bi oni mogli da znaju šta ili ko je njihovo privatno vlasništvo, njihova stoka koju oni imaju pravo da muzu, strižu, kolju i jedu. A mi kao njihova stoka od toga nemamo mikakve koristi, već samo goleme štete. Moramo da budemo njihove poslušne sluge, robovi i bezpogovorno izvršavamo sve što oni narede. Ovo vam ne govorim ja, već istorija svih dosadašnjih najveći svestskih stradanja i zala.

Nego, da ja vas pitam nešto drugo? Da li među vama ima neko ko želi da se odrekne i oslobodi svoje državno-političke, verske, nacionalne ili klasne pripadnosti? Koja nam je nasilno, odmah posele rođenja, vaspitanjem, tj. dresurom, kao govedu jaram, nasilno nametnuta. Da li među vama ima neko ko se oseća samo ČOVEKOM, kao nećim što svi mi zaista i jesmo, kao sa neči sa čime se i rađamo i umiremo. Sa samim našim rođenjem prioda nas je odredila da budemo ljudi, a ne goveda. I zašto onda da dozvolimo tamo nekim budaletinama da nas posle rođenja na silu preobraćaju da budemo nešto drugo, tj. da budemo njihpva goveda, a ne ljudi. Kad od tog preobraćanja, mi kao ljudi nemamo nikakve koristi, već samo goleme štete.

Ako neko među vama ima ko se oseća samo ćovekom, neka sebe obeleži ovim simbolom:
xjpg.1164611.jpg

Ko nosi na sebi ovaj simbol, on svima daje do znanja da je on samo ćovek i ništa drugo. Ovo je simbol Božanske trojednosti, tj trojednosti Svesti kao jedine prirodne sile i pojave koja postoji, od koje je su ceo Svemir i život u njemu napravljeni. Ovo je ujedno i simbol jedinstva Svemira i jedinstva svih ljudi sveta. Sveta bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela i pripadnosti. Simbol jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka, Poretka u kojem su svi ljudi jednaki. Poretka u kojem nema robovlasnika i robova, gospodara i suga, nadređenih i podređenih, uzvišenih i poniženih, eksploatatora i eksploatisanih itd.

Neka odgleda ovaj video ko do sada nije. Tu je objašnjena KONAČNA ISTINA o postojanju materije, života i Svemira iz koje se vidi da ljudi nisu ni govefda, ni sluge, ni robovi, niti topovsko meso, već BOGOVI.

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.155
Od kad je sveta, glavni uzroci svih svetskih ratova, ubijanja, klanja, rušenja , paljenja, siromaštva i svih drugih svetskih zala, su svetske političke, verske, nacionalne i klasne podele, institucije i vođe. I dok god njih bude, biće i ratova i svega onoga što se podrazumeva pd pojmom "ZLO".

Ovde nije glavno pitaje zašto bi neko išao u rat, već zašto su svetu potrebne i čenu služe svetske političke, verske, nacionalne i klasne podele, institucije i vođe, kad od toga ne može da se živi, kad je to nešto što ne može da se jed, već samo strahuje, strada i mre? Ja, na primer, prezirem svakog čoveka na svetu ko za sebe kaže "ja sam demokrata, komunist, fašist, kapitalist ili Srbin, Hrvat, Bošnjak, Englez, Kinez, ili pravoslavac, katolik, musliman itd." Ja, naprimer nikad nisam bio ništa od svega toga, niti sam danas. Ja sam i danas samo ono što sam bio u trenutku kaa sam se rodio - ČOVEK - i to sam ostao do dana danšnjeg. I neka ide u PM svako ko mi kaže da sam Srbin, Hrvat Englez, Kinez, da sam pravoslavac, katolik, musliman, da sam demokrata, konunist, fašist itd, jer kad bi mi neko rekao da sam bilo šta od svega toga, uvredio bi me isko kao i kad bi mi rekao da sam ghovno. Zato što biti nešto od svega toga za mene nije ni od kakve životne koristi, ni važnosti, već samo za svetske političke, verske, nacionalne i klasne institucije i vođe. One su te kojima je stalo da mi budemo tako podeljeni, raznim bojama i zastavama obeleženi, da bi oni mogli da znaju šta ili ko je njihovo privatno vlasništvo, njihova stoka koju oni imaju pravo da muzu, strižu, kolju i jedu. A mi kao njihova stoka od toga nemamo mikakve koristi, već samo goleme štete. Moramo da budemo njihove poslušne sluge, robovi i bezpogovorno izvršavamo sve što oni narede. Ovo vam ne govorim ja, već istorija svih dosadašnjih najveći svestskih stradanja i zala.

Nego, da ja vas pitam nešto drugo? Da li među vama ima neko ko želi da se odrekne i oslobodi svoje državno-političke, verske, nacionalne ili klasne pripadnosti? Koja nam je nasilno, odmah posele rođenja, vaspitanjem, tj. dresurom, kao govedu jaram, nasilno nametnuta. Da li među vama ima neko ko se oseća samo ČOVEKOM, kao nećim što svi mi zaista i jesmo, kao sa neči sa čime se i rađamo i umiremo. Sa samim našim rođenjem prioda nas je odredila da budemo ljudi, a ne goveda. I zašto onda da dozvolimo tamo nekim budaletinama da nas posle rođenja na silu preobraćaju da budemo nešto drugo, tj. da budemo njihpva goveda, a ne ljudi. Kad od tog preobraćanja, mi kao ljudi nemamo nikakve koristi, već samo goleme štete.

Ako neko među vama ima ko se oseća samo ćovekom, neka sebe obeleži ovim simbolom:
Pogledajte prilog 1292057
Ko nosi na sebi ovaj simbol, on svima daje do znanja da je on samo ćovek i ništa drugo. Ovo je simbol Božanske trojednosti, tj trojednosti Svesti kao jedine prirodne sile i pojave koja postoji, od koje je su ceo Svemir i život u njemu napravljeni. Ovo je ujedno i simbol jedinstva Svemira i jedinstva svih ljudi sveta. Sveta bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela i pripadnosti. Simbol jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka, Poretka u kojem su svi ljudi jednaki. Poretka u kojem nema robovlasnika i robova, gospodara i suga, nadređenih i podređenih, uzvišenih i poniženih, eksploatatora i eksploatisanih itd.

Neka odgleda ovaj video ko do sada nije. Tu je objašnjena KONAČNA ISTINA o postojanju materije, života i Svemira iz koje se vidi da ljudi nisu ni govefda, ni sluge, ni robovi, niti topovsko meso, već BOGOVI.

da nisam ateista sve bih se slozio

podele su tu zbog interesa , ali zbog interesa civilizacija i napreduje

nismo jos dosli do tog nivoa mada je to pozeljna buducnost

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Zato sto neko jaci hoce da ti uzme zenu i zato sto neko slabiji hoce da ti kolje decu i zato sto neko bogatiji hoce da nestanes jer mu smetas, a narocito jer mu trebaju tvoji resursi da ne mora on da zna ili radi ili ima.
Ako mozes sam da se odbranis od bande kao sto se srbi na kosovu brane 100 godina, pa ih srpski sud stavlja u zatvor da ne bi mogli da brane svoju zemlju i svoju nejac, onda ti rat nije potreban.

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Ali ok, ne mora da se ratuje, legnes preko kreveta i skines gace, a zenu posaljes kod rodjaka, da ne pravi gluposti i vata se za ladno oruzje da brani decu. Istina, mozes i da budes fin i hranis decu koju ti prave drugi, uspesniji i pametniji udruzeni u jata kojima ne mozes nista, jer si sebi dovoljan.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
da nisam ateista sve bih se slozio
Pa i ja sam ateista. Zakon postojanja po kojem samo Svest postoji i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, nije vera već ateizam, tj. proverljiva objašnjiva i razumljiva nauka o Svesti.
podele su tu zbog interesa , ali zbog interesa civilizacija i napreduje
U to su te ubedili i prevarili oni koji su te vaspitali, a to su porodica i društveni obrazovnisi stem. I malo dete može da shvati da bi civilizacija brže napredovala kad bi svi ljudi na svetu živeli u miru, voleli se i poštovali, proizvodili materijalna dobra i smišljali tehnologije koje olakšavaju materijalnu proizvodnju, nego ovako podeljeni po državama, politikama, verama, nacijama i klasama, međusobno se mrzeli, smišljali ratne tehnologije i uzajmno se tamanili i sve oko sebe rušili.
nismo jos dosli do tog nivoa mada je to pozeljna buducnost
Veoma je lako i jednostavno doći do tog nivoa. Nije ti potrebna nikakva meditacija ni prosvetljenje, već samo zdrav razum. Samo shvatiš da nisi ni Srbin, ni Hrvat, ni Englez, ni Kinez, ni pravoslvac, ni katolik, ni musliman, ni demokrata, ni fašist, ni komunist, već samo ĆOVEK i sebe označiš onim gore trobojnim simbolom ČOVEČNOSTI, jer si razumeo da ti je u interesu da budeš samo ČOVEL, jer je to najprirodniji, najefikasniji i najlakši put i način da sa svim ostalim LJUDIMA sveta napreduješ i ostvaiš svoj jedini večiti životni cilj i san - DUHOVNO I MATERIJALNO BLAGOSTANJE.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Zato sto neko jaci hoce da ti uzme zenu i zato sto neko slabiji hoce da ti kolje decu i zato sto neko bogatiji hoce da nestanes jer mu smetas, a narocito jer mu trebaju tvoji resursi da ne mora on da zna ili radi ili ima.
A znaš li zašto je tako? Zato što je takva genetika čovečanstva. A znaš či šta je genetika? Genetika je određeno ZNANJE-IDEJA, odnosno UBEĐENJE kako jedno mnoštvo pripanika iste vrste, na primer, mrava u mravinjaku, pčela u košnici, ćeija u ljudskomorganizmu, ili ljudi u ljudskom društvu itd,, treba da se samorganizuje i kako ti pripadnici jedni prema druguima treba da se odnose prilikom podele rada i rezultata rada, sa ciljem da bi se što lakše održali u životu i ostvarili svoje duhovno i materijalno blagostanje.

Načelno, u prirodi postoje samo dve genetike. Jedna je genetika HAOSA I ZLA. To je genetika nisko razvije svetsi, tj. genetika NEZNANJA kako se najlakše opstaje i ostvaruje materijalno i duhovno blagostanje. To je genetika i ubeđenje ili pak princip po kojem jedno mnoštvo pripadnika iste vrste misli da je podela među njima (po politikama, verama, nacijama i klasama), konkurencija, mržnja i borba svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojojje pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojooj su dozvoljena sva sredstva, najprirodniji, najlakši i najbolji način napredovanja ceog društva i ostvarenja duhovnog i materijalnog blagostanja, a time ujedno i najbolji i najlakši način SAMOODRŽANJA.

Čovečanstvo po ovom ubeđenju, principu i genetici živi od svog postanka pa sve do danas. Ovu genetiku, tj. princip ili ideju, opravdava i svetska nauka i filozofija i sve svetske ideologije i politike. Čak i svi pripadnici svetskih religija po ovoj genetici se upravljaju i žive. I dokle smo živeći po ovoj genetici neznanja, haosa i zla stigli? Stigli smo do ivice SAMOUNIŠTENJA, a ne duhovnog i materijalnog blagostanja i SAMOODRŽANJA, kako smo to svi od uvek želeli i nameravali.

A šta je druga genetika, znanje ili ideja. To je HRISTOVA genetika, znanje ili ideja HARMONIJE I DOBRA. To je princip i ubeđenje da se najlakše opstaje i ostvaruje duhovno i materijalno blagostanje uz pomoć jedinstva svih, mira, reda, ljubavi i, pre svega, pravedne podele rada i rezultata rada. Po ovoj genetici, znanju i principu žive sva mravlja i pćelinja društva u prirodi, kao i elementarne čestice u atomima, atomi u nebeskim telima, nebeska tela u galaksijama, galaksije unutar celog Svemira. Kao i atomi u ćelijama, ćelije u telima biljka, životinja i ljudi. Dakle sve što u prirodi postoji, poznaje i praktično živi po Hristovoj genetici "ljubi bližnjega kao samoga sebe", tj. po genetici harmonije i dobra, sem ljudi u ljudskom društvu. Pa čak ni Hrstovi sledbenici, bajni, tzv "hrišćani" koji sebe smatraju Hrištovom sledbenicima, kojih na planeti ima oko 2,5 milijarde. I oni svi, na svoju veliku sramotu, žive po Sataninoj genetici i principu haosa i zla. I nimalo ih zbog toga nije sram da se i dalje smatraju "hrišćanima".

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Ali ok, ne mora da se ratuje, legnes preko kreveta i skines gace, a zenu posaljes kod rodjaka, da ne pravi gluposti i vata se za ladno oruzje da brani decu. Istina, mozes i da budes fin i hranis decu koju ti prave drugi, uspesniji i pametniji udruzeni u jata kojima ne mozes nista, jer si sebi dovoljan.
Metronomy, to važi samo ako je kod ljudi svest još uvek nisko razvijena, tj. kod ljudi koji ne znaju i ne poštuju Hristoov princip harmonije i dobra, već Satanin princip podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, tj. princip haosa i zla.

Uz napomenu, kad govorim o Hristovom i Sataninom principu, to ne znači da sam vernik. Čak ni ako sam pristalica Hristovog principa harmonije i dobra, jer ovaj princip više nije vera, već čista DOKAZANA I DO KRAJA OBJAŠNJENA NAUKA. Imajući na umu da postoje naučni dkazi da je po Hristovom principu ceo Svemir i sve ono iz čega se on sastoji, sagrađeno. Sem ljudsko društvo koje još uvek živi po Sataninom principu podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga a svakim, koji još uvek kod glupih ljudi važi kao NAUKA. A koji naučno nikada nije dokazanj i koji je je od uvek bio samo VERA, po kojij ljudi, nikada nisu mogli da ostvare ni duhovno, ni materijalno blagostanje, kako su uvek verovali i kao što i danas veruju.

Nego, Mertonomi, da te pitam, da li si nabavio ovaj trobojni bedž, tj. simbol jedinstva Svemira i svih ljudi sveta, tj. simbol harmonije i dibra, ljubavi, pravednosti i duhovnog i materijalnog blagostanja i da li se sebe obeležio tim simbolomm? Ili i dalje živiš u ubeđenju da treba da budeš naoružan do zuba, da oružjem napadaš svoje "neprijatelje" ili se od njih braniš?
xjpg.1164611.jpg

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Au, bre Ljupče, pa Hristov princip je već podela, zaboravljate da je ta dualistička vera iskopirana sa istoka, znači nije originalna, a deli ljude na hrišćane i ostale, kao što se i vi pacifisti obelezavate da se razlikujete.
Pitanje naoruzanja je pitanje nesigurnosti, ako ne mozes da kontrolises zivotinje onda se toliko naoruzavas, ako ti prete ljudi onda toliko, a ako ocekujes rat sa vecim brojem nesvesnih kojima ne mozes da objasnis da nisi pretnja onda jos malo vise do aktiviranja u vojne formacije, ako ti preti druga vojna sila.
Za zmiju mi je dovoljna duboka čizma, za vuka pištolj, a za čopor je potrebno više oružja. Zašto bih sebe ograničavao strahom od nerazumnih bića, pa i čoveka, ako mogu ja njemu da budem ograničenje slobode da me povredi?

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Ljubo2, čovek koji smatra sebe bogom, prateći ovakve doktrine, preuveličava svoju moć kao ljudsko biće :
Nije tačno. Jedino čovek i njegovo neznanje prirodnog zakona harmonije i dobra, po kojem se najlakše napreduje i opstaje, je kriv štp se već nalazimo na ivici samouništenja. Ijedino čovek može da se opameti i pomoću pameti da se spasi od tog samouništenja, a nikakav političar, pop ili Bog.
To je, izvorno, šta je obećao kušač da će postati Adam i Eva u Edenovom Vrtu, što je posledično dovelo ljudskog roda do korumpirane prirode;
Ama, kakav kušač, kakvi Eva i Adam i kakav Eden - trice i kučine? Mani se šupljih religijskih shvatanja i raznih svetskih verskih vođa, popova i drugih manipulatra, prevaranata i lopova, koji ljudima već hiljadama godina pepelom zamagljuju oći, da bi mogli neprimetno da im sišu krv i tako se bogate, dok se ljudi muće i stradaju. Dovoljno je samo trezveno da pogledamo vani kroz prozor da shvatimo da nas već hiljadama godina, varaju, muče i izrabljuju, ubeđijući nas da smo njihove ovce, a oni naši čobani, bez kojih ne bi mogli da preživimo.
Sveto Pismo upozorava na gordost.
Pusti Boga i Sveto pismo na miru. Oni ne mogu spasiti svet od samouništenja. Zato jer svet živi po ideji samouništenja, tj. po ideji haosa i zla, po kojoj se smatra da je podela sveta (politička, verska,nacionalna i klasna), te konkurencija između tih koji su se podelili, mržnja i borba svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva, najbolji način napredovanja sveta i samoodržavanja. Ovaj princip haosa i zla opravdava i podržava i svetska nauka (darvinizam) i filozofija i svetske ideologije i politike. I tek kad uspemo naučno da dokažemo da je taj princip lažan i tako ga oborimo, kao i sve svetske neprirodne (političke, verske, nacionalne i klasne) podele koje su se u skladu sa ovim principom razvile, tek tada možemo da očekujemo da će u svetu sve da krene navbolje. Ovo je čista matematika 2+2=4, odnosno,čista logika koju i mala deca danas mogu da razumeju, a kamo li odrasli i zreli ljudi. I jedino po ovoj logici svet može da se spasi i ni po kojoj drugoj. I svako potezanje Boga i svetskih religijskih učenja ili ideološko-političkih predloga i rešenja za trajno spasenje sveta, je krajnje nerazumno i neozbiljno.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Au, bre Ljupče, pa Hristov princip je već podela,
Varaš se. Hristov princip "ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe" je univerzalni princip harmonije i dobra po kojem su sve materijalne forme u Svemiru napravljene. Među koje spada i ljudski organizam kao jedan od najsavršenijih. U kojem nikavih drugih podela nema, sem pravedne podele rada i rezultata rada. I tek kad i ljudi u ljudskom društvu urade isto kao i ćelije i organi u ljudskom organizmu i ljudsko društvo će da postane savršeno.

I kao bitno još i ovo: Hrist nije okupljao ljude da pomoću njih napravi hrišćanstvo kao religiju, već da ih pouči kako treba da žive i međusobno se odnose da bi zbegli svako zlo, a ostvarili svako dobro. I svako organizovanje i institucionalizovane ovog Hristovog učenja, da se pomoću religije popovi bogate,, je zloupotreba Hristovog učenja.
zaboravljate da je ta dualistička vera iskopirana sa istoka, znači nije originalna, a deli ljude na hrišćane i ostale,
Hrišćanstvo kao religija me uopšte ne zanima. Ja ne propagiram nikakvu hrišćansku veru, več univerzalni prirodni princip harmonije i dobra, koji je i Hrist propagirao.
kao što se i vi pacifisti obelezavate da se razlikujete.
Ja nisam pacifista i ne znam šta je pacifizam. I ja ne propagiram nikakvu novu ni političku, ni versku, ni nacionalnu pripadnost. Ja samo pozivam ljude da se vrate svojojprordnoj, LJUDSKOJ pripadnosti, sa kojom se rađaju i umiru, da bi se tako spasili od svetskih veštačkih i lažnih podela i pripadnosti - političkih, verskih, nacionalnih i klasnih - koje su do dans bile uzrokom svih mogućih svetskih zala. Tarabićev "Novi narod" ili "Narod u čistim belim haljinama" iz Jovanovog Otkrivenja, nemaju nikakvu pripadnost sem LJUDSKU, niti oni žele bilo šta drugo, već samo da se organizuju i žive po prirodnomi univerzalnom jedinstva svih ljudi sveta, trajnog mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravednosti, tj. po principu harmonije i dobra.
Pitanje naoruzanja je pitanje nesigurnosti, ako ne mozes da kontrolises zivotinje onda se toliko naoruzavas, ako ti prete ljudi onda toliko, a ako ocekujes rat sa vecim brojem nesvesnih kojima ne mozes da objasnis da nisi pretnja onda jos malo vise do aktiviranja u vojne formacije, ako ti preti druga vojna sila.
To sve se dešava samo ako ljudi iz neznanja žive po principu podele sveta, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, smatrajući ga prirodhim i najboljim da pomoću njega ostvare svoje duhovno i materijalno blagostanje. Trebalo je da si do sada primetio da ja dajem iskustveno proverljive i logički razumljive argumente koji ovaj princip iz temelja ruše. A ujedno pružam argumente i logiku po kojoj je princip harmonije i dobra prirodan i najbolji princip samoodržana, koji je u prirodi svugde u primeni, sem u ljudskom društvu. Što podrazumeva da niko, pa ni ti, ne možeš oboriti ovvaj princip harmnje i dobra, pozivajući se na princip haosa i zla. Jer iz činjenice da su ljudi u svetu uvek do danas bili podeljeni i jedni drugima ćinili zlo, ne može se izvesti zaključak da su podele i zlo prirodno pravilo i da će tako doveka da bude. Ne mora tako doveka da bude i neće da bude. Sve je to u rakama nas samih, našeg neispravnog ili ispravnog pimanja zakona po kojima postoji stvarnost i naše slobodne volje da postupamo tovako ili onako. A to podrazumeva, ako ne želimo da u svetu i dalje vlada haos i zlo, tada se ujedinimo i prestanimo to zlo jedni drugima da ćinimo, i zla više nkada neće ni da bude. Dakle, sve od nas i naše pameti zavisi da li ćemo da biramo, dobro ili zlo, a ne od Satane, Boga ili naših pllitičkih, verskih, nacionalnih i klasnim budaletina i vođa.
Za zmiju mi je dovoljna duboka čizma, za vuka pištolj, a za čopor je potrebno više oružja. Zašto bih sebe ograničavao strahom od nerazumnih bića, pa i čoveka, ako mogu ja njemu da budem ograničenje slobode da me povredi?
To što pričaš je princip podele, konkurencije, mržnje, borbe, haosa i zla. Vidiš, dok je Tuto vladao, on nas je učio "bratstvu i jedinstvu". To je bio princip harmonije i dobra. I dok smo po njemu živeli sve je bilo OK. I čim su nas posle Tita naše domaće i strane političke, verske i nacionalne budaletine ubedile da je demokratija bolji princip - a demokratija je, naravno, princip podele, komkurencije, mržnje i borbe - odmah je sve krenulo niz brdo i još uvek ne možemo da se zaustavimo da sve dublje i dublje ne tonemo. I upravo taj naš YU eksperiment je dokaz da od nas samih i naše pameti i volje zavisi kako ćemo da živimo, kako ćemo jedni prema drugima da se odnosimo i kako će da nam bude. I upravo kroz taj naš YU eksperiment je trebalo da se osvestimo i naučimo šta je za nas bolje. Ali, na žalost, ništa nismo naučili i budaletine još uvek vladaju i nama i svetom, strmoglavo nas gurajući u propast. I ja ovde ništa drugo ne sugerišem, već samo da se vratimo na ono STARO za koje smo kroz iskustvo shvatili da je bolje od ovog sadašnjeg NOVOG. A to staro nije ništa drugo do princip jedinstva, mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi i pravednosti.

Ima li neko među vama koji ovo čitate da se slaže sa mnom? Mada, tu ničije slaganje sada više nije ni potrebno, jer sa otkrićem ZAKONA POSTOJANJA ovaj princip jedinstva, harmonije i dobra više nije ni ideologija, ni politika, ni filozfija, ni vera, već čista prirodana, iskustveno priverljiva i logički objašnjiva i razumljiva NAUKA. Kou više niko ne može pomoću svoje ideologije, politike, filozofije ili vere da obori.