Zasto Amerika insistira na dalji rat u Ukrajini?

Tvoj Alija je zrtvovao 5000 bosanskih Muslimana iz Srebrenice u dogovoru sa zapadom i Bil klintonom kako bi NATO paktu dao povod za vojnu intervenciju i agresiju na BIH i kasnije okupaciju BIH

To ne tvrdim ja vec Hakija Meholjic koji je citav rat proveo u Srbrenici gde je bio visokorangirani zvanicnik


Da, ti Srbi koji su sproveli likvidacije nijesu bili krivi, Alija ih je plaćao.
 
Ruska Federacija je ostvarila svoj cilj i bila bi spremna na pregovore sa Zapadom oko podjele Ukrajine. Rusija je zauzela one dijelove u kome zive Rusi i ne vidim razloga zasto se ne da sansa diplomatiji i obustavi rata.
Naslov teme ti je kao da ga je pisao naturalizirani državljanin Bangladeša s tri razreda osnovne škole. Ispravno bi bilo - Zašto Amerika insistira na daljnjem ratu u Ukrajini?
 
Rusiju je trebalo razmontirati još 1990 kad se raspao Sovjetski savez. Rusija misli i pokušava se ponašati kao da je neki bitan faktor i velesila, a nije, Rusija je gubitnik koji je do koljena poražen u hladnom ratu. Sad kad je već došlo do svega ovoga treba stvari istjerati na čistac, poraziti Ruse, raskomadati Rusiju, dati neovisnost svim neruskim etničkim skupinama, a u onom ostatku u kojem su Rusi većina treba uvesti okupacijske zone i prisilnu upravu. Ne smije se napraviti greška kao sa Srbijom, pa misliti da je dovoljno da se makne Milošević/Putin.
 
Rat u Vijetnamu srednja procena 2,450,000 što znači da može da bude i više,
da ne govorimio o generacijama deformisane dece usled USA upotrebe bojnih otrova.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vietn...tals including civilians inadvertently killed.

R. J. Rummel's mid-range estimate in 1997 was that the total deaths due to the Vietnam War totaled 2,450,000 from 1954–75.

Agent Orange

these-brothers-and-sisters-born-with-limb-deformities-were-found-abandoned-A2XPF4.jpg
 

Back
Top