Subota je bila stvorena (nacinjena) coveka radi , to je rekao licno Isus Hristos !!!
Evo ti dokaza:
Mar.2,27:
"...I govoraše im: subota je načinjena čovjeka radi, a nije čovjek subote radi..."
Nagradno pitanje od 1.000 000 $ za tebe:
KADA JE TO SUBOTA BILA STVORENA ( nacinjena) ???
Po meni,subota je stvorena na kraju procesa stvaranja na ovu planetu s tim sto je Stvoritelj blagoslovio i posvetio sedmi dan i prvi put je praktikovao subotnji odmor , ostavivsi to njegovo iskustvo kao primer za ljude ( za coveka) a u to vreme stvoreni ljudi su bili Adam i Eva !!!
Evo ti Bibliskog dokaza:
1 Mojs.2,2.3:
"...I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;..."
Ovo je dakle nesporan dokaz da je subota bila stvorena za ljude ili jos preciznije za Adama i Evu kao i za njihove potomke OD SAMOG POCETKA a tro sto nije bilo evidencije da je Bog nekom rekao da to napismeno naredi ljudima je isto kao i situacija sa zakonom o prinosenju krvnih zrtava.
Naime, sve do vremena kada je Bog izricito nalozio Mojsiju kako da organizira svestenicku sluzbu i samo zrtvovanje cistih zivotinja, ljudi su sve vreme Bogu Nebeskome prinosili zrtve i pored toga sto u Pismu ne postoji zapisana Bozja naredba da se to praktikuje. !!!
Da sumiram: ovo sto sam izneo jeste tako ne zbog toga sto ja tako kazem nego zato je Isus rekao da je subota stvorena coveka radi !!!