DJ 5ak
Ističe se
- Poruka
- 2.860
Hajde realno da sagledamo situaciju:
1. Izgrađene su desetine hiljada stanova u BG a i u celoj Srbiji u prethodnih 10 godina
2. Stanovnika ima 50.000 do 100.000 manje svake godine (odlaze preko i prirodni priraštaj je u minusu).
3. Doselili su se Rusi i Ukrajinci (nekoliko desetina hiljada sigurno) plus još neki migranti ali manje platežno sposobni.
4. Zvanično je na poslednjem popisu bilo pola miliona praznih stanova.
Šta drugo može da se očekuje nego još hiljade novih praznih stanova koje niko neće ni da iznajmi ni da kupi. Pranje novca mora da se završi u jednom momentu jer je ljudi sve manje a nekretnina sve više. A naduvane cene neće večno stajati...
Istina, recimo ja sam radio na onom poslednjem popisu pretprošle godine i obisao sam oko 350 stanova (u relativno novim zgradama koje su sazidane pre mozda 10 - 15 godina, jedna doduse pre nekih 20-ak, pocetkom ovog veka) i od tih 350 stanova negde oko 1/3 stanova zvrje prazni a negde u jos 1/3 žive samci i samo po jedan član, recimo u ulazu jedne novije zgrade koja je sagradjena negde pre mozda 10-12 godina od 50-ak stanova maltene više od pola prazno, a oni i dalje okupiraju svako slobodno parčence zemlje i travnatu površinu da bi gradili neke nove zgradurine, pa postavlja se pitanje za koga jer i ovo što već ima sagradjeno zvrji polu-prazno, pa kome trebaju toliki stanovi (kojima je pritom u poslednjih 4,5 godina cena porasla 2 do 3 puta) , ljudima koji ovde žive očigledno ne, što znači da su nekakve mutne radnje i nekakvo pranje para jedini logičan zaključak.
Inače u BG na H20 dosta ljudi i nekih krimosa i sumnjih biznismena je i ucenjeno da tamo kupi stan ili više njih po tim basnoslovnim cenama, kao ok znamo čime se sve baviš i odakle ti pare, ali ok, uloži neke pare u naš projekat, kupi par stanova u BG na H20 (koja ionako ostaju tebi) i nećemo da te diramo nit šta da te pitamo.