Zasto 99% ljudi u Srbiji bukvalno mrzi Belgrade Waterfront?

Hajde realno da sagledamo situaciju:

1. Izgrađene su desetine hiljada stanova u BG a i u celoj Srbiji u prethodnih 10 godina
2. Stanovnika ima 50.000 do 100.000 manje svake godine (odlaze preko i prirodni priraštaj je u minusu).
3. Doselili su se Rusi i Ukrajinci (nekoliko desetina hiljada sigurno) plus još neki migranti ali manje platežno sposobni.
4. Zvanično je na poslednjem popisu bilo pola miliona praznih stanova.

Šta drugo može da se očekuje nego još hiljade novih praznih stanova koje niko neće ni da iznajmi ni da kupi. Pranje novca mora da se završi u jednom momentu jer je ljudi sve manje a nekretnina sve više. A naduvane cene neće večno stajati...

Istina, recimo ja sam radio na onom poslednjem popisu pretprošle godine i obisao sam oko 350 stanova (u relativno novim zgradama koje su sazidane pre mozda 10 - 15 godina, jedna doduse pre nekih 20-ak, pocetkom ovog veka) i od tih 350 stanova negde oko 1/3 stanova zvrje prazni a negde u jos 1/3 žive samci i samo po jedan član, recimo u ulazu jedne novije zgrade koja je sagradjena negde pre mozda 10-12 godina od 50-ak stanova maltene više od pola prazno, a oni i dalje okupiraju svako slobodno parčence zemlje i travnatu površinu da bi gradili neke nove zgradurine, pa postavlja se pitanje za koga jer i ovo što već ima sagradjeno zvrji polu-prazno, pa kome trebaju toliki stanovi (kojima je pritom u poslednjih 4,5 godina cena porasla 2 do 3 puta) , ljudima koji ovde žive očigledno ne, što znači da su nekakve mutne radnje i nekakvo pranje para jedini logičan zaključak.

Inače u BG na H20 dosta ljudi i nekih krimosa i sumnjih biznismena je i ucenjeno da tamo kupi stan ili više njih po tim basnoslovnim cenama, kao ok znamo čime se sve baviš i odakle ti pare, ali ok, uloži neke pare u naš projekat, kupi par stanova u BG na H20 (koja ionako ostaju tebi) i nećemo da te diramo nit šta da te pitamo.

Inače u BG na H20 dosta ljudi i nekih krimosa i sumnjih biznismena je i ucenjeno da tamo kupi stan ili više njih po tim basnoslovnim cenama, kao ok znamo čime se sve baviš i odakle ti pare, ali ok, uloži neke pare u naš projekat, kupi par stanova u BG na H20 (koja ionako ostaju tebi) i nećemo da te diramo nit šta da te pitamo.

Ucenjuju i legitimne biznismene, ne samo krimose.

A za ostalo, meni je frapantna ta gradnja poslednje 2 decenije, ti uzasi arhitekture i prostornog planiranja, gde ti nemas vise normalnu zgradu sa dvoristem, sa mestom za decu, za setnju za stare, sa klupama ispred da komsije sednu i upoznaju se, druze.
O parkinzima da ne pricam.
Mi pricamo ovde o BW, a pogledaj sta je tek uradjeno sa Zlatiborom i Kopaonikom! Bukvalno unistene planine.
Kad mogu planine da uniste, pa sto ne bi mogli i gradove.

Ucenjuju i legitimne biznismene, ne samo krimose.

A za ostalo, meni je frapantna ta gradnja poslednje 2 decenije, ti uzasi arhitekture i prostornog planiranja, gde ti nemas vise normalnu zgradu sa dvoristem, sa mestom za decu, za setnju za stare, sa klupama ispred da komsije sednu i upoznaju se, druze.
O parkinzima da ne pricam.
Mi pricamo ovde o BW, a pogledaj sta je tek uradjeno sa Zlatiborom i Kopaonikom! Bukvalno unistene planine.
Kad mogu planine da uniste, pa sto ne bi mogli i gradove.

Auu da , doduse Kopaonik ajde jos manje-više ali Zlatibor su unakazili skroz, skroz uništili planinu i uopšte izmenili joj namenu, maltene od Zlatibora napravili blokovsko naselje, što neko reče, koji ću na Zlatiboru, mislim ako ću da sedim u stanu u zgradi i da idem u kafić ili jedan pljeskavice to imam i na Novom Beogradu (samo jeftinije), ne treba da idem ninakakvu planinu zbog toga.

Auu da , doduse Kopaonik ajde jos manje-više ali Zlatibor su unakazili skroz, skroz uništili planinu i uopšte izmenili joj namenu, maltene od Zlatibora napravili blokovsko naselje, što neko reče, koji ću na Zlatiboru, mislim ako ću da sedim u stanu u zgradi i da idem u kafić ili jedan pljeskavice to imam i na Novom Beogradu (samo jeftinije), ne treba da idem ninakakvu planinu zbog toga.

Nisi bio skoro na Kopu.
Unisten je. Neprepoznatljiv.
Horor!

Niko ne spori da izgleda bolje, druže, ali to nije razlog da pohrlim tamo.

Iz prostog gađenja nikad u životu nisam ušao u TC Galerija i neću nikad.

A zašto mrzimo, ne zato što nemamo, već zato što je to ogledalo svega što nam se dešava danas.
Dakle ti u početku govoriš da izgleda bolje nego što je bilo prije, i na kraju govoriš da mrziš to mesto da je to odraz svega što nam se dešava.. mislim ne shvatam šta si hteo da kažeš..Koliko sam razumeo ti mrziš zato što je bolje zar ne?

@DJ 5ak Kapitalizam nije idealan ali je daleko bolji od ostalih poredaka (koji su inace postojali i propali). Po stepenu razvoja se vidi gde su drzave koje guraju socijalizam a gde kapitalisticke velesile. Svako ko tvrdi obratno nije kompetentan za bilo kakvu diskusiju i to je to.

Vi "bumeri", da ne kazem matorci, što ste zadojeni socijalizmom i kojekakvim predrasudama i budalastinama, dobronameran savet je nemojte da trujete omladinu glupostima. Osobito svoju decu, ako ih imate. Unistavate im buducnost.

Zato što je to novac od droge i prodaje oružja svetskim teroristima a sada mladi ljudi više nikada neće moći da kupe stan ni na kredit.

Jednog dana će svi visiti za veleizdaju!
Za cijenu nekretnina su odgovorni i država ali bome i kupci. Jer daj da po svaku cijenu kupim stan u centru Beograda ili Novog Sada. Dok kuće na bukvalno 10 km od njih zvrlje prazne. Isto ti važi za recimo Šabac ili Loznicu.

Улупаш неколико стотина хиљада евра и опет те жене не желе, а људи те не зарезују.
Nije to poenta nego je to novac koji su pojedinci ukrali od građana srbije. Jedino re u srbiji niko ništa ne pita odakle ti pare. Izvadiš milion evra iz čarape i kupiš nekoliko stanova.

Za to mora da leti glava kad tad.

Back