Mene uzasava, sto to i nije nesto na sta IKO od onih koji bi TREBALI, ne obraca dovoljno paznje. Pratite samo, za koji dan, o tome se nece ni pricati vise, necemo saznati sta je sa onom trojicom "snagatora", jednostavno - idemo dalje ..

Vaznije je sto rece "WithdrawnWater" da sljaste guzice i butine sa TV-a, da gledamo kako se pevaljke i nadebudni bogatasi produciraju po "fancy mestima", da se deca identifikuju sa raznim sljamom a vrednosti su za podsmevanje...
Pa ljudi, drustvo u kom mi zivimo (ili bar pokusavamo) je na DNU!
Zivim na NBG u kraju u kome ima citav niz kafica. Ne mogu da verujem uvece gledam parkirane automobile sve BMW, Audi, Mecke, vose ih klinci od 20-25 godina, puni love... ODAKLE? Da li iko ikada udje u takve kafice, napravi uljudnu raciju i samo jedno pitanje postavi "ok, imate dobar auto, dovoljno para, bas dobro, samo jedno pitanje - ODAKLE? Sta radite?" Zivotom garantujem, 80% bi momentalno zavrsilo u istraznom zatvoru. Ostali zbog nosenja pistolja i dr... NIsam zavidan, imam kola bolja od skoro svih njih, dakle ne govorim to zbog "zelenog grozdja", para takodje se ne zalim. Samo, ja sam celog zivota radio kao crnac, koristeci znanje da zaradim, i dan danas ne znam ponekad ni koji je dan, nema za mene subote, nedelje. Jednom sam decku programeru nudio NEDELJNO 600 evra, da odradi za mene, ali da se radi 30 sati dnevno, nije MOGAO kaze, (devojka, izlasci itd. itd...) Sta da kazem.
E, sa takvima se danasnja odrastajuca deca identifikuju! Ne znam koliko znate, ali mogu vam reci da poznajem mnogo mladih ljudi koji su prosto ODUSEVLJENI intervjuom Kristijana koji se moze naci na Internetu! Odusevljeni, kako govori, sta misli i "kako je frajer" !
Sta onda ocekujemo?
Nisu krivi klinci, koliko okruzenje. Sta ocekuju od zivota, skole? Ne mogu da se zaposle, ne mogu putovati, buducnost ne siva vec CRNA! Kad jemojoj cerki doslo vreme da eventualno upise fakultet, verujte mi TESKA, PRETESKA srca sam joj savetovato, da batali fakultet i da se baci na usavrsavanje sebe na drugi nacin. Sada uci treci jezik i postaje prava mlada dama poliglota. Srecom imam veze da je ubacim u neke strane firme i tako to. Koliko dece ima slicne sanse? Strasno mali procenat, nazalost.
I sad, ko je kriv za narastajuce nasilje, pa to je samo POSLEDICA svega sto nabroja "WithdrawnWater"! I sta sad? Ja ne znam, nemam moc, nemam sa kime. Sve one koji nas vode zanima samo vlast i polozaji, "bizMismene" samo lova, ko da brine o odrastanju, ljubavi, toleranciji, buducnosti. "Zivi danas ne misli na sutra..." To sve radja ovo sto se desilo. Bojim se to je samo pocetak, kako vreme odmice.
Zar nije porazan podatak o 75% studenata koji nikad nisu izasli iz zemlje? Pa samo tako se mogu sresti iskustva, steci nova saznanja, uporedjivati, uciti... ALi to je nasoj deci uskraceno godinama i godinama. Mnogi nisu bili ni rodjeni kad je sve lose pocelo, znaci CEO svoj dosadadnji zivot zive u haosu! Sta onda ocekivati?
Znam da lamentiranje poput ovog mog, nece pomoci, ali zgrozen sam dogadjajima, uzasnut sto ne mogu nista i slomljen jer znam da najgore jos nije proslo... Zvucim kao pesimista, ali et, nije tako, sve se nadam, zestoko optimisticki nadam da ce se nesto konacno desiti sto ce najpre ovu drzavu urediti, da bi u njoj nasa deca mogla imati SANSU!
U suprotnom, Srbija je vec stala... i zato nam se sve to i dogadja.
Zalim malog gimnazijalca, svim srcem.