ZASTITA OD NEZELJENE TRUDNOCE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pilule!
ali prvo idi kod ginekologa da uradis test na kome ces videti kako su ti izbalansirani hormoni pa ce ti shodno tome dati pilule (ima raznih, sa raznim dozama hormona). Logest su cool, niska doza hormona i nikakve nuspojave (ako ti je sa hormonima sve u redu)
ne treba da ih koristis ako si bas mnogo mlada i ako pusis (cigare :lol: :wink: :oops: ).

mozes da ugradis i spiralu. stavis, zaboravis(neke traju i 5 godina)....zgodno. opet, i to je hormonska zastita pa ako imas malo godinica.....hm, ne.

kondom obavezno, ako ne znas tipa najbolje.
ali "pazicu" je mnogo glupa fora i totalno nesigurna.

sta god da odaberes, uradi to brzo. nemoj se zezati s tim!
 
ja imam 17 god, decka savrseno poznajem ali zivim u malom mestu gde nema ginekologa a i glupo mi je. Cula sam za neke tablete mislimda se zovu stediril.ima ih d,m... Stvarno neznam sta cu :roll:
On kaze da zna da pazi, ali ja sam mu rekla da je to nemoguce, i da necemo bez zastite.On je jako dobar i prihvatice. Ali ja ne znam sta drugo, kondom ili tablete jer ne znam da li smem da uzmem bez odlaska kog ginekologa. Molim vas pomozite, jer je ovo stvarno ozbiljno, a ako imate glupi komentar bolje nemojte pisati!
 
Jao bože :roll: !Slušaj mlada damo,ako nema ginekologa u tvom mestu ima ga u prvom najvećem.Znači taj izgovor ti ne pali,pravac :arrow: ginekolog.Nijedne pilule ne smeš da uzmeš na svoju ruku-PONAVLJAM NIJEDNE!!!,spirala se preporučuje ženama koje su već rađale a tebi bez odlaska kod ginekologa ostaje samo kondom koji nije neka velika mudrost za korišćenje.Ako padneš na tu priču da će dečko paziti vrlo brzo ćeš tražiti ginekologa ali zbog utvrđivanja trudnoće,pa ti vidi a da ne spominjem razne boleštine.
Pozdrav!
 
E daj ne budi primitivna!Ti svako moras na pregled i na redovne kontrole sad kad si seksualno aktivna.Sta ces da cekas,da se udas pa da odes kod ginekologa?E pa ne ide to tako,ako mislis da budes odgovorna onda imaj odgovornosti i prema svom zdravlju.Redovne konrole podrazumevaju odlazak ginekologu 2 puta godisnje.Mozes i da nemas decka a da imas ginekoloskih problema,kod kog lekara bi tad isla.
Izvini ako zvucim malo grubo ali stvarno ako me nesto izludjuje to je onda malogradjansina,sta te briga sta ce ko reci!
 
UPLASENA:
MOLILA BIH DA MI ODGOVORITE KOJA JE NAJBOLJA ZASTITA OD TRUDNOCE I DA LI JE POUZDANO KADA SE NISTA NE KORISTI.KOLIKO JE SIGURNO KAD DECKO KAZE "PAZICU".MOLIM VAS ODGOVORITE MI!!!!


Najbolja kontracepcija:tegla :!:
stavis je medju noge i stiskas :lol:
salim se ja malo,nemoj da se brines nista,retki su slucajvei da kondom pukne(naravno proveri im rok trajanja),a i moram da se nadovezem na dr-ove komentare,poslusaj coveka zna sta prica,i kod ginekologa :arrow: pravac.cim si sexualno aktivna moras na provere,to je osnovna kultura jedne zenske osobe koja vodi racuna o sebi.Aj'pa uzivaj,i prestani da se plasis toliko :wink:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top