Zastita lokalne mreze

panta55

Početnik
Poruka
2
Treba mi pomoc oko zastite wireless mreze koja se sastoji od 5 racunara, a koju delimo sa drugom mrezom.
Kako da onemogucim pristup korisnicima te druge mreze mojim racunarima, posto vidimo medjusobno sve sto je share-ovano.

jednostavno: na kompovima gde ne zelis da se vide fajlovi i folderi tj. drajvovi, kliknes desnim klikom misa, izaberes properties i nadjes karticu sharing, ili security...ako ces sharing, izaberes "do not share", a ako imas i security i sharing, onda u security kartici izbaci (remove) sve osim tebe (npr. ako se logujes kao administrator, onda sebe ne brises), i ne brisi system. A da bi video opciju security, koja ti doduse i nije toliko potrebna, ides u win exploreru, gore opcija tools, folder options, pa izaberes view, i odstikliras zadnju (use simple file sharing). Aj pa javi sta si uradio i sta ti nije jasno. p0zz

Znam ja za ta security podesavanja, ali time sto si mi rekao niko nece videti nikog, a ja hocu da se pet racunara u mojoj mrezi vide, a drugih 4 (iz druge firme koji su na istoj mrezi) da nas ne vide...a i mi da ne vidimo njih.

Back