Zastita imovine u slucaju odstete

greentooth018

Početnik
Poruka
1
Otac je krivicno osudjen i sledeci korak zrtve je da trazi materijalnu odstetu. Posto je to porodicna kuca, i ja i moj brat, smo ulagali u domacinstvo i kucu(dogradio sprat), trazim nacin kako da zastitim svoju investiciju. Otac je iz proslog vremena i ne veruje da ce biti gradjanske tuzbe, mada ja pokusavam da sve predvidim i zastitim sebe i brata.

Da li bi ta kuci bila zasticena u slucaju odstete, ako bude poklonjena meni i bratu? Kako bih mogao da zastitim porodicnu imovinu?

Ако тај неко покрене парницу,

у парници може да докаже да је отац кућу поклонио са намером да избегне неку своју обавезу, па би суд могао да поништи уговор о поклону.

1000010094.jpg

Ти би, евентуално, могао да се укључиш у парницу као треће лице, да се позовеш на то да си улагао у кућу, па би суд проценио колики је твој део куће, сразмерно уложеном.

То, вероватно, не би био неки баш велики део (идеални део,вероватно изражен у процентима, не у спратовима). Али то не би много помогло. Поверилац би и даље могао да се наплати од те куће, а то значи продаја куће ако се не договорите на други начин, тако да би након продаје, њему отишао његов део у новцу, теби твој део, а оно што остане, вратило би се оцу (у новцу, не у кући).

Дакле, начин да сачувате кућу, ако изгубите парницу, јесте да сва тројица залегнете и отплатите заједно очев дуг.

Можда суд и одлучи да је спрат твој, можда, не знам. Мало тешко изводљиво.

Back