Quantcast

Zastave Srbije i drugih slovenskih naroda (sadašnje i bivše)

Slavic Land

Aktivan član
Poruka
1.169


Republika Srbija, ponos i dika među Evropskim zastavamaRepublika SlovačkaRepublika SlovenijaNas i Rusa 200 miliona... (p.s. mafijaša)Češka RepublikaZastava Lužičkih SrbaZastava SFR Jugoslavije i SCGPoljskaZastava jedne susedne zemljeZastava Srpsko-hrvatskog prijateljstva ;) tzv "partizanska"Starija crnogorska zastavaZastava PanSlovenskog pokreta
(Lipa, Slovo S glagoljice i prepoznatljive boje skoro svih slovenskih zastava)
 

Slavic Land

Aktivan član
Poruka
1.169
Da da, te novokomponovane zastave...

još malo pa će na zastavi da se nađe neki brend, recimo "Peugeot" sponzor Makedonije ;)

Eno ti slike "We are not Slavs, we are macedonians" a zastava im je grb antičke makedonije koji je imao svaki ratnik na svom štitu. To je malo izmenjen identičan znak antičke makedonije koga je FRJ Makedonska zastava imala u jednom kratkom periodu čini mi se od 1995-1997.

Što se tiče bosanaca ovo je zastava krojena od strane UN tako da nema neke logike.

Bosanski srbi imaju sličnu zastavu Srbiji dok bošnjaci bi verovatno zelenu feat. beli polumesec jer ni oni nisu sloveni nego muslimani ;) tj. hoću da kažem da im je religija bitnija od nacije ili od porekla.

Bugari, da im država nije onako zelena, bi verovatno imali plavu boju umesto zelene. Zelena dakle predstavalja one prelepe šume (mislim, ko je bio u susednoj nam državi zna o čemu pričam)... a i to je zvanično tumačenje boje . Ima i na wikipediji :)

I zastava Ukrajine je novokomponovana. Žuto verovatno predstavlja stepe a plavo nebo. Barem je tako logično. Mada 50,05% Ukrajinaca voli narandžastu boju ;)

O crnogorskoj neću da pričam. Većim delom svoje istorije imali su trobojku crveno, plavo, belo. To je doduše novija istorija ali... what ever... interesuje me koliko godina ranije su imali onu "đetićku" gore...
Čim imaju .... da prave nova slova šj i ćj onda tu ide ona narodna "ne može nam niko ništa..."


DAKLE
NEĆU VIŠE NI DA RASPRAVLJAM O NEKIM PALJEVINSKIM KVAZI ZASTAVAMA
 

Top