- Poruka
- 187.620
Pa to je definicija razlike između automata i automatske puške, automat koristi pištoljsku municiju.
Zastavin automat M92 koristi klasični metak 7,62x39 kao i automatska puška. Glavna razlika je u dužini cevi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa to je definicija razlike između automata i automatske puške, automat koristi pištoljsku municiju.
Reč je o kalibru 7,62 i našem naoružanju.
Zastavin automat M92 koristi klasični metak 7,62x39 kao i automatska puška. Glavna razlika je u dužini cevi.
7,62 x25, pistoljski metak, Tetejac ... (kopija nemackog Mausera 7,63 mm)
Isti kalibar od ovog automata
Možemo i o 56 da pišemao, ali to su stari tipovi oružja izašli iz upotrebe.
Da, setio sam se tog modela. Napravljen kobojagi za padobrance i tako. Ovim otvaramo teorijsku raspravu - šta čini razliku između automata i automatske puške? Ako je dužina cevi - koja je to dužina cevi koja je granica između puške i automata?
Uopšteno, mislim da se može usvojiti da razliku čini vrsta municije, ne dužina cevi.
Svejedno, MP5 i Uzi nisu, oni koriste pistoljsku municiju
da, slažem da je municija ta koja čini razliku. Vidimo iz priloga Parra-Belluma i spomenutog M56 da imaju dugačku cev, ali pištoljski metak. Kao i Thompson koji koristi 0,45.
Ma slažemo se mi ovde svi, samo da ne teramo do kraja... oni ne koriste 7,62mm.
Koliko znam ako ukupna duzina oruzja prelazi 80 cm onda je rec o dugom oruzju, bez obzira na kalibar
Da, ali 7,62 x 25 je pistoljski metak, neko je ovde cini mise greskom pomesao taj metak i onaj x 39, za AK74 i sl ...
Ja bih licno voleo da neko napravi M-16 sa sistemom rada zatvaraca kao kod AK-47 i njegovom pouzdanoscu (ili HiK 416) i da za tu pusku napravi kombinaciju kalibra 7.62 x 39 i 5.56 x 45mm pa da to bude npr metak 7.62 x 45 mm. Ta puska bi bila odlicna. Imala bi preciznost sigurno na 400 m pod uslovom da ima duzinu cevi kao M 16.
A zasto u JNA i VJ nije postojao veci kalibar za top od 155 mm? Znam da je bio veoma mali broj topova u kalibru 203 mm. Da li postoji neki kalibar izmedju ta dva?
tebe je brate zveknuo toma i jos ne znas dal je u tebi mali kalibar koji seta i kida na sta naidje il ti je rupa na drugoj strani ko serpa od dum duma
salu na stranu, mislim da su price o oruzju uvek zanimljive za slusanje ali s obzirom da jedan metak kosta evro ne znam kako to mislite da ratujemo u ovoj sirotinji
moj naklon sa poznavanjem problematike ali koliko ja znam 92-ka je proglasen ne jednom za najpozdaniji pistolj bas u usa
nekako rasprave uvek odu u ono dal je bolji kalas il' m16...kalas moze da radi i kad ga izvadis iz blata al mu je snop budi bog s nama a m16 ako kane malo jaca kisa nije ono ko na suvom
parafraziram naravno...naravno da su nasi oruzari priznati u svetu i umeju da naprave ako zele sam vrh naoruzanja ali ne znam, kad bi birao uzeo bih uvek beretu
Па и ја познајем зато ти и пишем, нпр. ТТ или М 57 јесте добра пиштољ али ти треба бар 2 године редовног руковања да би стекао искуство како би са њим прецизно погађао мету, руски модел је далеко квалитетнији од југословенског а и муниција је руска боља.
Јесте Берета 92 Ф добро службено оружије али за људе у оделима, тамо где се много пуца и где се оружије не одржава на прописан начин није добро решење.
У сваком случају Застава прави добро оружије има квалитетне материјале и традицију.
На последњем сајму војне технике бацио сам око на пушку Застава М 21 и одмах сам уочио да горњи део цеви на тој пушки због хлађења није изолован што војнику стрелцу може да направи проблем.
А видиш у медијима се појавило да се та пушка употребљава на Блиском истоку од стране припадника Коалиционих снага који су са њом задовољни.
Beretu 92 uzmi i broji zastoje. Posle ostavi u fijoku ili vitrinu i pucaj sa 99-kom.
Pouzdanih pištolja ima danas, ali Bereta to nije.
7,62x39 mm za pušku svakako, naj bolji metak do sada. E on može da probije sve pancire i samo ejdan je pogodak dovoljan da neprijatelja baci na zemlju.
koja 92-ka trokira posto ih ima dosta....
Probija većinu, a onaj koji ne probije tako tresne da cilj pada na zemlju i ima prelome rebara.