Застава има одличан производни програм војног наоружања. Врло висок квалитет а цена је заиста прихватљива. Могу слободно да кажем да је однос цена/квалитет међу најбољима у свету.
1. M21 - јуришна пушка у калибру 5,56x45 mm цена око 650$ извозимо је у Јерменију, Велику Британију, Азербејџан, БИХ, Камерун, Ирак, Либан, Македонију, Перу,
2. М05 Е, C1, G - више личи на модернизовану М70 у калибру 7,62х39mm пушка која ће се тек извозити, на афричко и азијско тржиште, ако се има мудрости и знања јер јесте то модернизована варијанта старе М70АБ али се зна да је та пушка стекла одличну репутацију у свету у последњих 50 година као једно од најпоузданијих ручних стрељачких оружја у другој половини 20.века
3. SRX20 снајпер - у калибру 7,62х54R mm пушка кратког и средњег домета, полуаутоматска. Ја је сврставам у категорију јуришних односно фронтовских снајперки. Такође сам мишљења да ће се за ово оружје тек чути јер је наследник легендарне М76 у калибру 7.9х57mm Mauser која је легендарно оружје и извозила се у Ирак, Мианмар, Северну Кореју (узели су лиценцу од нас и зову јеJeogyeok-Bochong)
4. М91 снајпер - 7,62х54 R mm. Ово оружје је базирано на Драгунову односно на М76 али је Застава урадила у овом калибру јер се тај калибар показао одличан, ем је олакшао оружје, ем је промењена балистика метка. По мени боље оружје од М76. Извезли смо га у Ирак и Јемен
5. М07 снајпер - калибар 7,62х54R mm и 7,62х51 mm. Одлична пушка која је почела да се пробија тек у свету и чврсто сам уверен да јој је загарантована будућност. Знам да се много земаља и војски распитује за њу.
6. М93 снајпер (Black arrow) - 12,7x108mm и 12,7x99mm. Ово је легенда. Пушка која је заузела јако високо место у свету војних оружја. Сваки снајпериста има озбиљан респект према њој. Мислим да ће она да се продаје још дуго дуго. Извезли смо у Алжир, Јерменија, Грузија, Индонезија, Ирак, Курдистан, Јордан, Либерија, Либија, Македонија, Филипини, Црна Гора, Саудијска Арабија, Шри Ланка.
Има тога још што застава производи и ова пружја су само она најрепрезентативнија из производног асортимана Заставе. Поуздано знам да је списак купаца много већи али се често држи у тајности из разних разлога. Само да се зна да наше војно наоружање завршава у многим западним земљама али преко трећег света или се продаје под другим именом из разноразних разлога.