"Застава оружје" у кризи

Превелике су наднице. То све треба смањивати .. и пола отпустити

ГрчићМ

grcic-725x552.jpg

Koliko je jos puta potrebno naglasiti da Zuto orgijanje tek sada dolazi na naplatu?

Логично, мада помало чуди да је требало 11 година.

Поготово што је за време "жутих" Застава имала одличне послове са Ираком.

Можда су се жути агенти толико дубоко инфилтрирали, да су тек сад откривени???

https://www.politika.rs/scc/clanak/551550/zastava-oruzje-fabrika-industrija-radnici-privatizacija

Шта мислите о овоме?

Случајност? Крађа? Лоше пословање?
Фабрика стрељачког оружја да пропадне у данашње време је готово невероватно.
Ово се ради да би неко откупио за ситне паре и производио исто наоружање и продавао га по 50-100% већим ценама.
Да ли Вучићеви тајкуни или његови пријатељи из УАЕ и сл. видећемо. Сећам се вођиних речи како је данас свет никад "гладнији" оружја и да не можемо да стигнемо да направимо колико се тражи по свету и сада одједном прц стечај.

Фабрика стрељачког оружја да пропадне у данашње време је готово невероватно.
Ово се ради да би неко откупио за ситне паре и производио исто наоружање и продавао га по 50-100% већим ценама.
Да ли Вучићеви тајкуни или његови пријатељи из УАЕ и сл. видећемо. Сећам се вођиних речи како је данас свет никад "гладнији" оружја и да не можемо да стигнемо да направимо колико се тражи по свету и сада одједном прц стечај.

И мени било чудно, јербо смо сви чули Прецедника, а факат је да већ дуже време Заставине пушке на бази Калашњикова у УСА одлично иду (јер су испали Руси, а и Кинези добрим делом, из приче). И ловачко оружје на бази Маузера.

А с друге стране, годинама гледамо бацање пара на "револуционарни развој" глупости типа пушке двоструког калибра која не треба никоме, а уз то још и не ради, упропаштавање производње пиштоља, и ко зна шта је још упропаштено.

Зато, мало ми смрди и на приватизацију, и на разоружавање.

И мени било чудно, јербо смо сви чули Прецедника, а факат је да већ дуже време Заставине пушке на бази Калашњикова у УСА одлично иду (јер су испали Руси, а и Кинези добрим делом, из приче). И ловачко оружје на бази Маузера.

А с друге стране, годинама гледамо бацање пара на "револуционарни развој" глупости типа пушке двоструког калибра која не треба никоме, а уз то још и не ради, упропаштавање производње пиштоља, и ко зна шта је још упропаштено.

Зато, мало ми смрди и на приватизацију, и на разоружавање.
Приватизација и некако јер можеш, уз одређену одштету, да национализујеш фабрику ако дође стани пани, али ако је неко купи и угаси е то је много опасније. Ако то неко из власти дозволи, ма која власт да је у питању за то треба одмах на преки суд.
Као не могу да плаћају дугове а могли су да плаћају онолике скупе грешке ЕПС-а и кога све не.

Застава има одличан производни програм војног наоружања. Врло висок квалитет а цена је заиста прихватљива. Могу слободно да кажем да је однос цена/квалитет међу најбољима у свету.

1. M21 - јуришна пушка у калибру 5,56x45 mm цена око 650$ извозимо је у Јерменију, Велику Британију, Азербејџан, БИХ, Камерун, Ирак, Либан, Македонију, Перу,
2. М05 Е, C1, G - више личи на модернизовану М70 у калибру 7,62х39mm пушка која ће се тек извозити, на афричко и азијско тржиште, ако се има мудрости и знања јер јесте то модернизована варијанта старе М70АБ али се зна да је та пушка стекла одличну репутацију у свету у последњих 50 година као једно од најпоузданијих ручних стрељачких оружја у другој половини 20.века
3. SRX20 снајпер - у калибру 7,62х54R mm пушка кратког и средњег домета, полуаутоматска. Ја је сврставам у категорију јуришних односно фронтовских снајперки. Такође сам мишљења да ће се за ово оружје тек чути јер је наследник легендарне М76 у калибру 7.9х57mm Mauser која је легендарно оружје и извозила се у Ирак, Мианмар, Северну Кореју (узели су лиценцу од нас и зову јеJeogyeok-Bochong)
4. М91 снајпер - 7,62х54 R mm. Ово оружје је базирано на Драгунову односно на М76 али је Застава урадила у овом калибру јер се тај калибар показао одличан, ем је олакшао оружје, ем је промењена балистика метка. По мени боље оружје од М76. Извезли смо га у Ирак и Јемен
5. М07 снајпер - калибар 7,62х54R mm и 7,62х51 mm. Одлична пушка која је почела да се пробија тек у свету и чврсто сам уверен да јој је загарантована будућност. Знам да се много земаља и војски распитује за њу.
6. М93 снајпер (Black arrow) - 12,7x108mm и 12,7x99mm. Ово је легенда. Пушка која је заузела јако високо место у свету војних оружја. Сваки снајпериста има озбиљан респект према њој. Мислим да ће она да се продаје још дуго дуго. Извезли смо у Алжир, Јерменија, Грузија, Индонезија, Ирак, Курдистан, Јордан, Либерија, Либија, Македонија, Филипини, Црна Гора, Саудијска Арабија, Шри Ланка.

Има тога још што застава производи и ова пружја су само она најрепрезентативнија из производног асортимана Заставе. Поуздано знам да је списак купаца много већи али се често држи у тајности из разних разлога. Само да се зна да наше војно наоружање завршава у многим западним земљама али преко трећег света или се продаје под другим именом из разноразних разлога.

Poslednja izmena:
Како ће тек они рудници злата, што су на пар места откривени у последњих неколико месеци... :lol:
Продаће се за по 100$ јер су код нас, тако ће вођа казати, нерентабилни али ће странци то довести у добро стање и убираће годишње милијарде долара а давати нам по 10$.

„Не треба срљати по сваку цену и приватизовати предузеће које може да буде златни рудник и златна кока ове државе. Фабрика може да доноси огромна финансијска средства која би била усмерена у општу добробит, а не на богаћење привилегованих појединаца који ће имати право да откупе део пакета акција државе који буде понуђен на продају”, поручио је Илић у изјави за медије, слутећи да је процес приватизације већ пред вратима фабрике која ове године обележава 170 година постојања и рада.

Je li vam ovo poznato?
Tako je i EPS sstematski unistavan dok ga nisu doveli do ivice ....

Back