Zastava LK m85 u kalibru 22-250

Ako koristiš PP svašta je moguće
Ako se koristi ovo - tačno se zna šta je moguće !!
hornpic83363.jpg

Prekjuche sam testirao Hornady V MAX u .223 Rem 55GR i nisam neshto odushevljen. Dobijem lepu grupu od recimo tri ispaljena metka i onda odjednom jedan ili dva odlete 2"- 4" negde bezveze. Ta dva koja "zalutaju" nisu uvek ispaljeni poslednji. Nekad u samom startu pochnu da shetaju. Prvo sam gadjao na 100m i kao shto sam rekao, dva do tri metka su tu negde u krugu od 0,5" - 1,25" pa odjednom dva kmada podbace 4" a razmak izmedju njih oko 2,5" - 3". Na 200m sam imao neshto loshije rezultate. Dakle rasipanje na sve strane ali pred sam polazak kuci ispalim josh tri komada i uspem da dobijem dva pogotka jedan uz drugi, gotovo da se dotichu i jedan ispod njih 3".
Zatim, ohladim cev i odradim pet komada u metu na 100m. Ovaj put dobijem chetiri komada koja se takoreci preklapaju po dijagonali i peti mozda 0,25" iznad te grupe.
Malo bolje rezultate sam imao u zatvorenoj pishtoljskoj streljani na 50m ali uvek se javilo tih par metaka koji "zalutaju". Jednostavno ne mogu da se oslonim na ovu municiju. Od tri kutije V Max ostavio sam 4 metka...za uspomenu.
Tri puta sam imao problem sa bravljenjem. Nisam mogao da zatvorim zatvarach do kraja. Zaista nisam to ochkivao od Hornady municije.


Remington AccuTip-V je skuplja za $13 po kutiji ali se bar u mojoj pushci pokazala kao bolji izbor.
 

Back
Top