lolla
Aktivan član
- Poruka
- 1.010
Ne mogu da se odreknem koka- kole ...
Osim shto goje, kakve konkretne josh posledice to mogu da ostave?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
idealista:Ukus je i stvar navike, tako da se sa malo volje mozemo navici i na neki drugi... Ipak, meni se nikad nije svidjao ukus koka-kole, pa mi je, valjda lako da to i kazem.
"Lite" pica su jos nezdravija od klasicnih zato sto sadrze veliku kolicinu vestackih zasladjivaca (slicnih onima koje koriste dijabeticari), a to je cista hemija i ne znam da li neko moze da kaze sta sve ostecuju u organizmu (za bubrege znam sigurno).
lolla:Kad sam sedela u citaonici pre jedno 5-6 meseci, pored mene je stajala boca Kola Kole (Lite). Covek do mene je naceo temu kako je bash ta Lite Kola Kola 100 puta nezdravija nego 'obicna' Koka Kola i da je bolje da pijem 'obicnu'.. Kad sam ga pitala zashto, rekao je 'da se bavi time i da zna' (shto znaci da praktivno nisam ni dobila odgovor.
Mada, dovljno je da covek vidi koliko ima onih E oznaka..
Shteta shto ima toliko dobar ukus :?
zvezdan:lolla:Kad sam sedela u citaonici pre jedno 5-6 meseci, pored mene je stajala boca Kola Kole (Lite). Covek do mene je naceo temu kako je bash ta Lite Kola Kola 100 puta nezdravija nego 'obicna' Koka Kola i da je bolje da pijem 'obicnu'.. Kad sam ga pitala zashto, rekao je 'da se bavi time i da zna' (shto znaci da praktivno nisam ni dobila odgovor.
Mada, dovljno je da covek vidi koliko ima onih E oznaka..
Shteta shto ima toliko dobar ukus :?
Izgleda da si toliko ponosna na sebe da ne umes da podneses kad ti neko iz VRLO OPRAVDANIH razloga uskrati odgovor. U ovom slucaju cika ti je lepo rekao da se "bavi time", a ti izgleda uopste nisi shvatila sta to znaci. Za tebe je uskracivanje odgovora znak da on ne zna to o cemu govori. Ne bih ti ni odgovorio na ovu temu, ali to cinim zbog ostalog sveta koji mozda nabasa na ovu rubriku, mozda ce oni biti manje "ponosni" i odvagati raspolozive cinjenice bolje nego ti - u interesu sopstvenog zdravlja i zdravlja svoje sadasnje i buduce dece, ne gledajuci da li bocica sa mrtvackom glavom "ima toliko dobar ukus". I poslednja stvar koju cu reci po ovoj temi: budi sigurna da naucne dokaze protiv (ili za) Koka-kolu neces naci u novinama.
lolla:Ne mogu da se odreknem koka- kole ...
Milojko Vasic:Evo još par stvari, da malo zaobiđem Coca-Colu.
1. Zaslađivači su mnogo opasniji od šećera. A pri tome znatno jeftiniji, oko 10 puta. Zato ih proizvođači najviše koriste. Najopasniji, zabranjen u zemljama EU, ali ne i u Americi je ASPARTAN. Postoji izričito deklarisana dozvoljena dnevna doza za ljude. ASPARTAN je podmukao otrov, taloži se u nervnim ćelijama, i svoje katastroflano delovanje ispoljava posle 10-20 godina. Zato, vidiš li da piše ASPARTAN - ne kupuj.
Slicna je stvar i sa žvakama na kojima pise (kao da se hvale proizvođači) SUGAR FREE ! ASPARTAN RULES !
2. Privatnici kod nas imaju kvazi postrojenja za proizvodnju gaziranih pića. Kupe takozvanu 'bazu', pomešaju sa vodom i zaslađivačem i gotovo. Najopasnija stvar kod gaziranih pića proizvedenih u anonimnim privatnim fabrikama je hlorisana voda. Hlor iz vodovodske vode, nije toliko štetan kad se popije čaša vode. Ali, hlor se vezuje za ugljen dioksid u gaziranim sokovima, i čini veoma opasno jedinjenje. (zaboravio sam naziv). Renomiraniji proizvođači koriste ili izvorsku vodu, ili imaju dehlorizatore za vodovodsku vodu.
U svakom slučaju, imajući u vidu i ono što su ostali napisali na ovu temu, batali gazirane sokove ! Ili obična voda, ili neki voćni sok.
Ili pivo, k'o sav normalan svet. 8)
die_happy:Nisam citala sve vase odgovore, recicu vam samo za jedan slucaj. Lik, nekih 40 godina, imao zdravstvenih problema, i naravno posetio cika docu. Ovaj mu kulturno saopstio da mu je jetra na "izdisaju"...lik se zamalo nije unezverio na sred sobe...Kako? Zasto?? U zivotu nisam okusio alkohol!...Ispostavilo se da mu je to od coca cole, koju je godina konzumirao u velikim kolicinama. Ono, za dorucak, rucak i veceru...
Zove se fozgen...COCl...Slažem se da je coca-cola otrov i da malo ko to javno sme da kaže zbog njihove moći.Mislim da zavisnost stvara gomila kofeina koja se nalazi u njoj(mnogo veća nego u kafi) i da se zato osećaš onako dobro kad se napiješ.Takodje razara želudac,jetru i ko zna šta još zbog fosforne kiseline koja se u njoj nalazi.Znam tipa koji je godinama svakodnevno šljokao coca-colu i sada mu presadjuju jetru i čim nešto pojede naduje se kao balon.A ne bi me čudilo i da su drugi sastojci opasni kao što je navedeno...Milojko Vasic:Ali, hlor se vezuje za ugljen dioksid u gaziranim sokovima, i čini veoma opasno jedinjenje. (zaboravio sam naziv). R
Da radis na sebi, jacas volju i slusas zdrav razumboris0230:Nije dovoljno znati da bi nesto uradio.
Sta vredi da znas nacin zdrave ishrane ako ne mozes da se odupres od slatke hrane i koka-kole ?
zvezdan:Koka kola stvara zavisnost ako se uzima preko neke mere. Jedan od mogucih sastojaka koji stvara ovu zavisnost je ekstrakt prave koke, iliti droge. Oko 8 tona ove droge otkupi se svake godine da bi se napravila "ukusno i osvezavajuce pice" koje kako rece Kaca "pomalo goji".
Zasladjivac koji se dodaje u koka kolu je opasna kancerogena materija proizvedena u laboratoriji i koja je duzi niz godina bila zabranjena od zvanicne americke institucije za kontrolu ispravnosti namirnica, a potom je bila dozvoljena kada je u upravu koka kole primljen jedan od direktora te institucije za neuporedivo vecu platu (kakva slucajnost!).
Da ne nabrajam dalje - ne pijte koka-kolu kome je zivot mio i zdravlje vazno. Nigde nije objavljeno koja KOLICINA koka-kole je bezopasna po zdravlje. Koka kola verovatno najveca svetska trovacnica koja je suvise velika, opasna, i bogata da bi bilo ko mogao da joj stane na put. Jedini koji to mogu su u stvari oni najslabiji - a to su korisnici, sitni i obicni ljudi koji mogu da pljunu na to djubre i u blenderu kupljenom za 20 maraka naprave mnogo prirodniji sok od nekoliko puta jevtinijeg voca, koje cak i sa svim mogucim pesticidima u sebi jos uvek neuporedivo zdravije od djubreta koje mnogi piju - koka kole.
Za pametne je ovo dovoljno.
Nevenchica:Da radis na sebi, jacas volju i slusas zdrav razum