Ne reeba omalovažavati ničiji govor, ali SVAKO treba da zna STANDARDNI tj. književni (nije baš isto, al ajd kako da vam objasnim) jezik, da bismo se, jelte, razumeli...
Lično, "pevanje" mi ne smeta. Vojvođani i kad nemaju akcenat imaju vrlo lepo intonaciju, meni se TO sviđa. Isto tako mi se ne sviđaju silazni čačanski akcenti, taj brđanski "stakato"( i to je "pevanje", al bez sluha).
U lingvistici važi pravilo da sve što se čuje u tzv. živom govoru, nije nikako "pogrešno", i da treba negovati varijacije, čuvati svoj jezik...sa svim njegovim narečjima i dijalektima.
E, sad, kome se šta sviđa...Neki govorni varijeteti upućuju na socijalnu i ekonomsku zaostalost ( ne mogu da zamislim intelektualca sa Kosova, znam da to nije politički korektno, al šta ću, vezujem to za veće gradove, univerzitetske centre, gde budući intelektualci, sa ili bez navodnika, pre ili kasnije nauče STANDARDNI varijetet štokavskog srpskog. Uh.
Inače, protiv sela samog nemam ništa. Nažalost, bila sam samo jednom, ali sanjam da u kasnijem životu kupim negde neku kućicu sa cvećem i da odmorim od gradske vreve....I, JAAAAKOOO volim i priče i jezik Janka Veselinovića (ko zna, shvatiće)
Znači, nije bez razloga, ali nije ni lingvistički korektno.
Pozdrav!
Boze, oprosti mi za izjavu o intewlektualcima s Kosova....
Znaci, bila sam i videla> ima ih i govore iSTO kao B eogradjani :?