Zarobili ekipu EDB prilikom isključenja struje

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Ekipa Elektrodistribucije Beograd "zarobljena" je danas prilikom isključenja struje preduzeću Licej u Travničkoj 2, kazali su agenciji Beta u EDB.


Kako su kazali u Elektrodistribuciji, zahvaljujući brzoj intervenciji
policije, radnici EDB su brzo oslobođeni iz prostorija beogradske
firme.
Ekipa EDB je obavila zadatak i isključila struju preduzeću Licej
zbog dugovanja od 3,5 milliona dinara.


http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=78007&kategorija=Beograd
 
kako li su samo doshli do duga od 3 ipo miliona...
ljudima sa par hiljada duga iskljuchuju struju...
shta je bre ovo,mamicuimjebem!?!?:evil:
pridružujem se ovom, mamicuim... i zaista neshvatljiv dug od 3,5 mil.
ono prvo se odnosi na EDB... ovi druge opravdavam samo ako im država nešto duguje, mada sumnjam... šteta kod ovakvih vesti je što nemamo punu informaciju čime se firma bavi i kakva joj je LK.
dug od 3,5 mil. može samo da napravi neko sa debelim vezama,
kod nas ide mesec za mesec, za par hiljada, o milioonima nema govora osim ako ste lokalni političar na "glasu" onda može sve...

sledi raspad ovog šugavog sistema, ali će mo se po svemu sudeći najpre raspasti mi obični i naše porodice...
 
Dužnici moraju da plaćaju utrošenu električnu energiju ili će biti isključeni

Dužnici iz kategorije privreda, ali i domaćinstva, koji utrošenu električnu energiju ne plaćaju redovno, ugrožavaju stabilnost snabdevanja električnom energijom svih kupaca i tekuće poslovanje Elektrovojvodine i EPS-a. Najveći dužnik u AP Vojvodini iz kategorije privreda HIP Petrohemija koja ne servisira niti tekuću potrošnju niti nagomilani dug.
(Novi Sad, 17. april 2012.) - Najveći dužnicima prema Elektrovojvodini iz kategorije privreda i dalje su HIP Petrohemija i Azotara iz Pančeva i Rudnik Kovin.
Najveći od njih, sa dugom koji je premašio 2 milijarde dinara je Petrohemija iz Pančeva koja je i tužena
. Elektrovojvodina zbog takvog opterećenja u svom poslovanju već duži vremenski period preduzima sve zakonske mere kako bi se ovaj najveći dug, odnosno uredno isporučeni kilovati naplatili, jer u dosadašnjim pregovorima ovo preduzeće nije servisiralo ni tekuću potrošnju. Svojim dugovanjem takav dužnik ugrožava naplatu Elektrovojvodine, investirnje i održavanje celokupnog elektroenergetskog sistema, a time i sigurno i stabilno snabdevanje električnom energijom svih kupaca koji redovno plaćaju utrošenu električnu energiju.
O ovom dugovanju, koje predstavlja veliki problem za poslovanje kako Elektrovojvodine tako i sistema Elektroprivrede Srbije obaveštena je Vlada Republike Srbije, resorno Ministarstvo, Elektromreža Srbije i gradske strukture Pančeva, kao i sama Petrohemija
Ovim putem Elektrovojvodina poziva sve kupce da uredno izmiruju svoje obaveze za preuzetu električnu energiju i na taj način omoguće sigurnu isporuku električne energije, tekuće remonte i investicije na elektroenergetskom sistemu u narednom periodu.
Elektrovojvodina će i dalje preduzimati sve mere u skladu sa Zakonom o energetici i Uredbom o uslovima isporuke električne energije kako bi isporučeni kilovatsati bili naplaćeni od svih dužnika, kao i od Petrohemije, čiji menadžment ovo preduzeće svrstava u uspešna preduzeća, iako samo prema Elektrovojvodini duguje za isporučenu električnu energiju više od 2 milijarde dinara.
 
U ovoj drzavi se ne zna odakle pre poceti da se uvodi red. To je jednostavno nemoguce. Treba sve do temelja srusiti i iskopati i same temelje i krenuti ispocetka. Slazem se da komunalije treba placati, ali prvo neka najveci duznici plate pa tek onda neka jure sitne neplatise. Sa druge strane, zao mi je i ljudi koji nemaju odakle da plate. Skoro jedna zena iz komsiluka molila da joj dozvolimo da se okupa jer su joj iskljucili struju. Ona ne radi, muz dobio otkaz i na zavodu a hrane se od ostataka iz privatne pekare gde im radi sin. Ono sto ostane od juce. Strasno!
 

Back
Top