Zarada po stanovniku u Beogradu veća tri puta nego u ostatku Srbije

Da li znaš da je grejanje u BG svakog meseca oko 6000 za prosečan stan od 40-50 kvadrata. Voda je po 1000-2000 din, a toliko ode i na TV, i na održavanje ulaza i bacanje đubreta. U BG-u za stan i Infostan (to su objedinjeni računi sem struje), ode oko 500 evra. Pa ti živi i kupuj robu koja je sqplja oko za 50% od unutrašnjosti.

Ne bunim se ja sto opstina Novi Beograd ima 50000 dinara prosek,nego sto ja imam platu od 16000,a za tu platu mi drugovi kazu SUPER PLATA.:dash:
Struja,voda i porez na zemljiste se isto placa u svim gradovima.Priznajem da vi imate velike racune za grejanje,ali imate manje racune za struju.Mene u kuci greju dve TA peci i uljani radijator + drva i struja je 5000

Prosecna zarada u opstini Novi Beograd za 2008 godinu iznosi 49533 u Neto iznosu
U Leskovcu (moj grad) - 25797,sto opet nije realno primanje,jer u prosek ulaze 840 opstinskih radnika koji imaju plate preko 30000,a radnici u privatnim ili jos ne privatizovanim firmama imaju oko 200 evra (osim Zdravlje Actavis). Pored toga plate radnika na trafikama i u malim prodavnicama,buticima i ostalim lokalima su plate po 8000 - 10000 hiljada.
Da li moze da se zivi sa 10000 ili 200 evra??? Lako je Beogradjanima da zive sa 50000 hiljada,lako je njima da plate struju,vodu,djubre,zemljiste,groblje,telefon,a kako mi da platimo?

Dobro ,u Leskovcu prosek 26 000. Neko ima 10 ,neko 40 i dodje se do proseka od 26 000.

A mislis da na N.Bgd-u svi imaju tih 50 000 u proseku? Neee bato,nego masa ljudi radi 15,20 hiljada,a ovi direkcijama banaka i raznoraznih kompanija tuku 100,200 hiljada pa se dodje do proseka od 50 000. Ne zive beogradjani ko bubreg u loju,ne bojte se toga.

Dobro ,u Leskovcu prosek 26 000. Neko ima 10 ,neko 40 i dodje se do proseka od 26 000.

A mislis da na N.Bgd-u svi imaju tih 50 000 u proseku? Neee bato,nego masa ljudi radi 15,20 hiljada,a ovi direkcijama banaka i raznoraznih kompanija tuku 100,200 hiljada pa se dodje do proseka od 50 000. Ne zive beogradjani ko bubreg u loju,ne bojte se toga.

U Beogradu moraš da radiš da ne bi umro od gladi... U ostalim delovima Srbije nećeš umreti ako ne radiš! To je osnovna razlika.

To shto ti nisi chuo ne znachi nishta, osim da si neobaveshten da ne upotrebim neku tezhu rech. U Rusiji je situacija josh gora. Strogi centar Moskve, okolina Kremlja, zaradjuje 1.000.000 puta vishe nego juzhna provincija Dagestan. I uopshte grad Moskva ima 4-5 puta vece plate od ostatka Rusije. Medjutim tamo, kao i u Srbiji, prestonica je dosta skuplja za zhivot od ostatka zemlje.
Ne znam kako je u Rusiji, ali za Beograd i Srbiju si se dobro zajebao.

sredjena.jpg

Uporedi Beograd i npr. Niš, majstore (mada možeš i sa Suboticom ili KG-om), pa sam izvuci zaključak.

Stvarno se paušalno i debilno unapred pretpostavlja da je u Beogradu skuplji život. Odakle ta glupost u glavama ljudi? Ide li neko od vas, Beograđana, van granica jbnog srBskog velegrada? Idete li u susednu zemlju - Vojvodinu ili Centralnu Srbiju da vidite kakav je standard, kakve su plate a kakve su cene? Ili samo napamet bagatelišete: Ako je tamo bedno, mora da Maxi smanjuje cene, jer se solidariše sa stanovništvom. Da, to tako ide...:confused:

I još malo u prilog regionalnih razlika: Infrastruktura i kultura.

Izvinite, ali moramo se sloziti da u vecini stvari sto se tice uslova zaradjivanja i raspodele nacionalnog dohodka svi trebamo da budemo priblizno ravnopravni, i da imamo politicki priblizno iste uslove za rad i zaradjivanje, za zivot.

Ipak to u Srbiji nije slucaj. Svi ostali gradovi u Srbiji, a posebno u centralnoj i juznoj Srbiji su u politicki neranopravnom polozaju u odnosu na Beograd.

Tihi je dobro primetio, da sedista svih javnih preduzeca na Republickom nivou treba razmestiti iz Beograda po vecim mestima u Srbiji u cilju ravnomernog ekonomskog razvoja Srbije.

Ja govorim iz Nisa i zameram Beogradskim centrima moci, zasto nedozvoljavaju da se vec izgradjen i potpuno nov aerodrom u Nisu ne koristi prema poslovnim mogucnostima koje pruza saradnja sa partnerima iz inostranstva. Stranci dolaze u Nis, nude poslovnu saradnju, transportne usluge, turizam, redovne linije, ali Beograd neda politicku dozvolu za to. Zamislite aerodrom koji dnevno moze da ima 30 medjunarodnih linija dnevno, ima samo dne medjunarodne linije nedeljno, i sve to zbog politike Beograda prema Niskom aerodromu.

Takodje zasto Beograd neda da da se prva sledeca termoelektrana na gas izgradi u okolini Nisa. Zar Beograd nema dovoljno termoelektrana u svojoj okolini. Zar u Vojvodini nema dovoljno termoeletrana do sada. U ovom delu Srbije nema nijedna. Zato prvanova termoelektrana na gas treba da se gradi u Nisu (zbog ravnomernog razvoja svih krajeva zemlje i politicke ravnopravnosti medju gradovima).

Ovo su samo neki primeri ocigledni, a voleo bih da i drugi dosta iznesu o svojim zapazanjima i da predlazu resenja, kao sto to predlaze Tihi.

beograd je rak rana srbije . parazit koji sisa krv ostatku srbije i zivi od naseg rada .

ne samo da nam nista ne daju , nego nam i otimaju

dobro si primetio to sa niskim aerodromom - i pored aerodroma , oni ne daju dozvolu za letenje jer to ugrozava prmat beograda , pa posle vise ne moze aerodrom beograd da dere narod za 70 evra aerodromske takse i deli bonuse od par miliona i otpremnine od par desetina hiljada evra :evil:

da beograd zivi od ostatka srbije i na pljacki srbije najbolje moze covek da se uveri ako ode recimo do opstine stari grad ili vracar.

na vracaru skoro i da nema parkiranog na ulici auta jeftinijeg od 10.000 evra dok u unutrasnjosti samo retki imaju skuplje automobile.

banda lopovska

Neka Beograd pusti Aerodrom u Nisu da radi normalno i bice sve u redu. Eto jedan konkretan primer. Zasto nece da pusti da Nis ima medjunarodne redovne linije koje moze da ima, pa neka putnici biraju gde ce i skim da putuju . Zar vec izgradjen aerodrom da stoji prazan zbog Beogradskog sebicluka, politickog egoizma.

Kad Beograd otima , treba ga po prstima, snazno, ostro i uz veliku galamu, ali svoje svako neka cuva .

Neka Beograd pusti Aerodrom u Nisu da radi normalno i bice sve u redu. Eto jedan konkretan primer. Zasto nece da pusti da Nis ima medjunarodne redovne linije koje moze da ima, pa neka putnici biraju gde ce i skim da putuju . Zar vec izgradjen aerodrom da stoji prazan zbog Beogradskog sebicluka, politickog egoizma.

Kad Beograd otima , treba ga po prstima, snazno, ostro i uz veliku galamu, ali svoje svako neka cuva .

Prvo, očistite kasetne bombe. Drugo, asfaltirajte piste. Treće, proširite parking i uredite infrastrukturu. Onda može da se koristi.

Po tvojim "visoko intelegentnim " postovima covek bi pomislio da samo vi punite budzet,a da ga Beograd trosi.

Kao sto je najveci potrosac budzeta,Beograd je isto tako ubedljivo najveci punilac tog budzeta....

sta bre vi u beogradu proizvodite?

nista

prodajete narodu muda za bubrege , i svi radite u uslugama i administraciji .

dodijalo je vise ovom narodu srpskom da vas beogradske parazite i neradnike vuce na sopstvenoj grbaci.

sta bre vi u beogradu proizvodite?

nista

prodajete narodu muda za bubrege , i svi radite u uslugama i administraciji .

dodijalo je vise ovom narodu srpskom da vas beogradske parazite i neradnike vuce na sopstvenoj grbaci.

Znas kako me zabole sta je tebi dodijalo.
A ovamo svi biste na fakultet ili kod lekara u Beograd........

A kad smo kod proizvodnje,sta ti u svojoj raskoj vukojebini poizvodis?

Znas kako me zabole sta je tebi dodijalo.
A ovamo svi biste na fakultet ili kod lekara u Beograd........

A kad smo kod proizvodnje,sta ti u svojoj raskoj vukojebini poizvodis?

za fakultete van beograda smo se hvala Bogu izborili

imamo univerzitete u Mitrovici i Novom Pazaru i ja sutra ne bi ni u ludilu svoje dete poslao u Beograd, da studira , jer prvo bi ga maltretirali debili od profesora , i ubili bi mu volju za knjigom i zivotom ko vecini studenata BU-a, zatim bi ga drali skupim skolarinama, morao bi da placam privatan smestaj , hranu , prevoz , sve to bi svakog roditelja odavde kostalo ko Svetog Petra Kajgana. I da kao slag na tortu svega toga dobio bi diplomu al ne bi dobio nikakvo znanje.

Finansiranje jednog studenta u Beogradu nas iz unutrasnjosti kosta najmanje 400 evra mesecno . neke i vise. Bolje je detetu kupiti stan pa da ima i stan i diplomu univerziteta u mitrovici ili novom pazaru ,nego da ima samo diplomu a neki tj dosta njih ni jedno ni drugo.

jos da se izborimo da nas ne pljackate preko poreza i da se zdravstvo izmesti iz beograda u recimo kraljevo i bicemo na konju.

imamo univerzitete u Mitrovici i Novom Pazaru i ja sutra ne bi ni u ludilu svoje dete poslao u Beograd, da studira , jer prvo bi ga maltretirali debili od profesora , i ubili bi mu volju za knjigom i zivotom ko vecini studenata BU-a, zatim bi ga drali skupim skolarinama, morao bi da placam privatan smestaj , hranu , prevoz , sve to bi svakog roditelja odavde kostalo ko Svetog Petra Kajgana. I da kao slag na tortu svega toga dobio bi diplomu al ne bi dobio nikakvo znanje.

Finansiranje jednog studenta u Beogradu nas iz unutrasnjosti kosta najmanje 400 evra mesecno . neke i vise. Bolje je detetu kupiti stan pa da ima i stan i diplomu univerziteta u mitrovici ili novom pazaru ,nego da ima samo diplomu a neki tj dosta njih ni jedno ni drugo.

jos da se izborimo da nas ne pljackate preko poreza i da se zdravstvo izmesti iz beograda u recimo kraljevo i bicemo na konju.

STAN, mislila sam da vi tamo nemate leba da jedete.:manikir:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: Zato Novi Pazar rules!!! :super::super::super: :rotf::rotf::rotf:

Znanje... :rotf::rotf::rotf::super:

Takav privatni preduzetnik a neće detetu da uloži u školovanje... :thumbdown:

Auti, skijanja na kopu, plazma televizori, sramota. :thumbdown: + i na porezu i carinama imaš "uštedu". :rumenko: Sramota.

Mada, ako je u Novom Pazaru tako dobar faks, ima ovi tvoji iz BG da se vraćaju kući... :super::super::super:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: Zato Novi Pazar rules!!! :super::super::super: :rotf::rotf::rotf:

Znanje... :rotf::rotf::rotf::super:

Takav privatni preduzetnik a neće detetu da uloži u školovanje... :thumbdown:

Auti, skijanja na kopu, plazma televizori, sramota. :thumbdown: + i na porezu i carinama imaš "uštedu". :rumenko: Sramota.

Mada, ako je u Novom Pazaru tako dobar faks, ima ovi tvoji iz BG da se vraćaju kući... :super::super::super:

Pametno kupi detetu i stan i diplomu, pa i zenu i tako to.

Ajde pali bre šabane.... Ne laprdaj, nego se pokrij ušima i ćuti... Smradino licemerna i gownaru prljavi. Šiptare, šta se*eš više toliko. Ajde idi laži malo one tvoje narkomane

Pametno kupi detetu i stan i diplomu, pa i zenu i tako to.

Al kako kaže nema leba da jede... :lol:

Nego, ovo oko žene, misliš samo jednu da mu kupi ili ? :lol:

Mada, sa znanjem koje mu prenesu u NP ne treba mu niko, on je osposobljen za preduzetništvo...

A diplomski, kako proterati šleper kozijim putevima noću. :rotf:

Najbolji iz generacije odmah imaju posao. :hahaha:

Poslednja izmena:

Back