Moj otac je govorio da "svaki brak uništi ljubav"... i ostao doveka sa mojom mamom, hahah
Pripadam generaciji žena kojima je utuvljeno da je brak sigurnost i društveno poželjan... I još
da su raspuštenice i neudate persone non grata...
Danas znam da sve to nije tačno, ali je teško mladima da se sasvim izbore za promenu tih zabluda...
Pa poceti od jednostavnog. Ako mislis da brak resava egzistencijalna zivotna pitanja, ne resava.
Ako mislis da ucvrscuje tu ljubavnu sigurnost, ne, ne ucvrscuje. Na protiv moze i te kako da je olabavi.
Mnogi ni ne znaju zasto se upustaju u odnose sa nekim. A brak je tu krah.
Gledaj iz svih uglova. Za pocetka gledaj joj/mu porodicu. Kakav je odnos sa ocem? Jel ga voli, obozava, previse? Prezire i mrzi?
Na or onaj tip, moja tata nije nikad bio tu, neodgovoran, grubijan i td i sad ti nisi, udjes s njom u brak, ona hukce kako dodjes s posla i legao si da se odmoris i krenu svadje. Ili ustanes i krenes da sredjujes, ona izgubi intimnu zelju za tobom. Mir u kuci ali..
Ili onaj tip tatine mezimice. Onog trenutka kada dostinges ili nadmasis tatu, prestanes joj biti zanimljiv. A ako ne nadmasis, onda si vecito pod pritiskom.
Gomila faktora. A kod nas porodice mahom nisu zdrave. Vexina je to patologija gde kad malo zacaprkas bude kasno. Jer je kod nas mentalitet, resavaj medju 4 zida.
Ili vidi ovo, u krajnjem slucaju, super joj porodica. Harmonija, ljubav, vole se, postuju, imaju medjusobno razumevanje. Kako se ti uklapas u sve to? Hahaha. Hoces li moci? A proceniti sebe pa drugu osobu... Ijuuuuuu