Zaposlenje u Lidlu ?

Dekston

Iskusan
Poruka
6.241
Zamolio bih nekog od forumaša da mi nešto kaže o ovoj temi ako ima iskustva ? Kakvi su uslovi rada? Da li si često izložen hladnim komorama jer koliko primjetim Lidl dosta ima smrznutog programa ? Kakve su plate običnog radnika,a kakve su plate poslovođe ili zamjenika poslovođe?
Konkurisao sam za zamjenika poslovođe prošao sam prvi krug ali se lomim da idem dalje jer ono što mi je prezentovano preko telefona nije obećavajuće. Možda je mene menedžerica Lidla malo zbunila tokom intervjua ali ne znam šta reći... :D.

Kuku..... 1. Lidl, 2. Zamenik poslovođe - taj baš gine na poslu za malo više para i poslovođa njega gura da se nosi prvi sa posvađanim ljudima na poslu i pobesnelim kupcima. verovatno i sa ovima što dovoze robu kamionima. Možda i poslednji izlazi iz Ldla uveče. Ali , sa druge strane to može da bude dobra škola da se čovek podseća kako je počeo svoj uspon.

Kuku..... 1. Lidl, 2. Zamenik poslovođe - taj baš gine na poslu za malo više para i poslovođa njega gura da se nosi prvi sa posvađanim ljudima na poslu i pobesnelim kupcima. verovatno i sa ovima što dovoze robu kamionima. Možda i poslednji izlazi iz Ldla uveče. Ali , sa druge strane to može da bude dobra škola da se čovek podseća kako je počeo svoj uspon.
Imao sam jedan razgovor za Lidl i rečeno mi je da sam ušao u prvi krug za daljnu selekciju Lidla. Nazvala me je menadžerica i objasnila sve šta je moj opis posla. Ono što mi je prezentovano nisam baš oduševljen a sve mislim moći ću se izvlačiti malo duže ostajati u kancelariji kucati narudzbe ( dok ne popijem otkaz :D ). Radi se 8h a od tog vremena 80% je fizikala. Svega 20% radnog vremena je narudzbe robe ,vođenje rasporeda smjena,kontakt sa blagajnom,kontrola pazara. Rečeno mi je da moram biti prisutan na svim odjelima,od pekare,kuhinje i hladnih komora ali eto dobiću zaštitnu jaknu uniformu. Par puta sam bio u Lidlu i primjetim da imaju dosta hladnih vitrina.
Inače radim u jednoj trgovini i znam sve kako to zna biti naporan posao, i šta su sve obećali a šta su sposobni ispuniti.

Imao sam jedan razgovor za Lidl i rečeno mi je da sam ušao u prvi krug za daljnu selekciju Lidla. Nazvala me je menadžerica i objasnila sve šta je moj opis posla. Ono što mi je prezentovano nisam baš oduševljen a sve mislim moći ću se izvlačiti malo duže ostajati u kancelariji kucati narudzbe ( dok ne popijem otkaz :D ). Radi se 8h a od tog vremena 80% je fizikala. Svega 20% radnog vremena je narudzbe robe ,vođenje rasporeda smjena,kontakt sa blagajnom,kontrola pazara. Rečeno mi je da moram biti prisutan na svim odjelima,od pekare,kuhinje i hladnih komora ali eto dobiću zaštitnu jaknu uniformu. Par puta sam bio u Lidlu i primjetim da imaju dosta hladnih vitrina.
Inače radim u jednoj trgovini i znam sve kako to zna biti naporan posao, i šta su sve obećali a šta su sposobni ispuniti.
Зар ти није боље да радиш за минималац у некој државној институцији ? Бар си у топлој канцеларији, тих 20-30 хиљада више није вредно губитка здравља. Не знам где живиш.

Zamolio bih nekog od forumaša da mi nešto kaže o ovoj temi ako ima iskustva ? Kakvi su uslovi rada? Da li si često izložen hladnim komorama jer koliko primjetim Lidl dosta ima smrznutog programa ? Kakve su plate običnog radnika,a kakve su plate poslovođe ili zamjenika poslovođe?
Konkurisao sam za zamjenika poslovođe prošao sam prvi krug ali se lomim da idem dalje jer ono što mi je prezentovano preko telefona nije obećavajuće. Možda je mene menedžerica Lidla malo zbunila tokom intervjua ali ne znam šta reći... :D.
Kaze se Linda

Зар ти није боље да радиш за минималац у некој државној институцији ? Бар си у топлој канцеларији, тих 20-30 хиљада више није вредно губитка здравља. Не знам где живиш.
U Republici Srpskoj sam,a otvara nam se uskoro Lidl. Ne radim u državnoj instituciju,za to treba veza stranka ovo ono... nemam živaca. Radim u jednom domaćem marketu,izučio zanat u proizvodnji sam i evo četvrta godina sam tu. Dosadilo mi i obim posla i radna atmosfera pa bih da promjenim firmu. Inače sam diplomirani pravnik (državni fakultet) ali pošto ne mogu naći posla radim trgovina nekad prije i ugostiteljstvo. Raditi se mora. Inače ako je Lidl ovako kao što mnogi navode "rudnik" mislim otkazati zakazani razgovor. Znam šta su trgovine i kako zna biti iscrpljujuće. Od rasporeda smjena krpljenja tuđih bolovanja na razno raznim odjelima. Ako ću još više tegliti u Lidlu i biti skoro hladnjačar ostajem u ovoj firmi pa makar i za manju platu.

Mene zvali prosle godine na razgovor, ali nisu dalje. Imam iskustva od 2 godine u tom poslu, ali to im kod mene u poziciju radnika nije bilo dovoljno. Rekli su mi radiš sve od kase do čišćenja i sredjivanja radnje za sutra. Rade kod mene do 22, a ne izlaze pre 23. Navodno to se plaća. Platu nisu rekli nego tek na finalni razgovor. Ja gde sam radio plate izmedju radnika i sefa bila je samo 10 000 razlike.

U Republici Srpskoj sam,a otvara nam se uskoro Lidl. Ne radim u državnoj instituciju,za to treba veza stranka ovo ono...
Нисам мислио да тражиш радно место државног службеника на положају, већ обичног радника, ћату, а за то ти не треба страначка веза, бар не треба овде у Београду. Некада је требала рођачка или пријатељска веза, а данас ни то, јер нико неће да ради много за мале паре.
Дакле, мислим на сва радна места за које је потребна диплома СШ 4 степен или чак и 3 степен, рецимо радно место курира, архивара, позивара, домара, чистачице, референта (то су ћате), а жене које знају да куцају, чак и ако немају положени курс, могу бити записничарке. А рецимо у пошти је стални конкурс за рејонске поштаре, а у ГСПу за возаче.
Конкурс је последњих година отворен нон-стоп долазе људи са бироа или како се данас зове Национална служба за запошљавање.
Неки дођу на дан два и оду, неки остану до паузе и никада се не врате, јер замишљају да је то као у серији Државни посао, имаш тај минималац који је био 53.000 сада је ваљда нешто већи, али људи мисле ''ок бедна плата, али зато не радим ништа, висим на мобу и испијам кафе'', али прошло је то време комунизма.
Сада ништа не раде ови положају, а плате су 10 пута веће + корупција, а ако желиш те послове, избор ти је далеко мањи и мораш преко странке.

Наравно, неко ко има породицу и коме значи тих додатних некада и +50 хиљада више динара, они одлазе да раде код приватника.

@Гамбино nažalost kod nas u Republici Srpskoj treba veza i za običnog šalter radnika ili ti ćatu. Stranke to detaljno kontrolišu jer radno mjesto u državnoj službi je siguran glas za određenu stranku. Ne samo glas pojedinca već njegove porodice.
Situacija se i kod nas mijenja tako da se sve manje i manje ljudi javlja na konkurse za državnu službu jer raja zna da su namješteni. Nekada je bilo na ispitu 80 - 100 ljudi,danas dođe oko 10ak a nekad i manje. Što su nas vozali,vozali su...ljudi su pregorili i otišli vani ili u privatni sektor.
Imao sam priliku da radim u katastru za 1200KM - 1300KM to je oko 600 ili 650€ ali bez radnog staža,to je ugovor o djelu,bez prava na godišnji odmor samo vikend slobodan,ali sam odbio to radno mjesto. Jednostavno market je ponudio stalni radni odnos,osiguran,ide staž,ide godišnji a mogu otići na bolovanje,dok u katastru nisi siguran nakon bolovanja je li ti produžen ugovor ili je stranka zaposlila nekog na tvoje radno mjesto.

@Гамбино nažalost kod nas u Republici Srpskoj treba veza i za običnog šalter radnika ili ti ćatu. Stranke to detaljno kontrolišu jer radno mjesto u državnoj službi je siguran glas za određenu stranku. Ne samo glas pojedinca već njegove porodice.
Situacija se i kod nas mijenja tako da se sve manje i manje ljudi javlja na konkurse za državnu službu jer raja zna da su namješteni. Nekada je bilo na ispitu 80 - 100 ljudi,danas dođe oko 10ak a nekad i manje. Što su nas vozali,vozali su...ljudi su pregorili i otišli vani ili u privatni sektor.
Imao sam priliku da radim u katastru za 1200KM - 1300KM to je oko 600 ili 650€ ali bez radnog staža,to je ugovor o djelu,bez prava na godišnji odmor samo vikend slobodan,ali sam odbio to radno mjesto. Jednostavno market je ponudio stalni radni odnos,osiguran,ide staž,ide godišnji a mogu otići na bolovanje,dok u katastru nisi siguran nakon bolovanja je li ti produžen ugovor ili je stranka zaposlila nekog na tvoje radno mjesto.
Претпоставио сам све то, јер је слично и у Србији, али у мањим срединама.
Овде у Београду, почеће да запошљавају и мигранте да раде у државној служби. Већ имамо ситуацију да раде по трафикама (а то није транспорт где не мораш реч да проговориш са муштеријама т.ј. путницима), без обзира што не знају српски, па се грађани са муком споразумевају.

Скоро сам био сведок кад је у један београдски Лидл ушетао пас. Или га је власник увео. Није луталица, велик, чист, ошишан, углађен златно беле длаке, нисам стручан за псе али као мешанац ретривера и питбула. Но како год, не знам је ли политика Лидла да кућни љубимци могу унутра. Или се одвезао неком. али памтим да се радница дерала "чији је ово кер, ко је увео кера, а после се исправила.. чији је пас... Не знам у чијој надлежности је решавање тог проблема, ни не знам шта је било даље, јер сам ишао у куповину у даљим секторима, док се пас упутио у сектор самоуслужних каса.

Скоро сам био сведок кад је у један београдски Лидл ушетао пас. Или га је власник увео. Није луталица, велик, чист, ошишан, углађен златно беле длаке, нисам стручан за псе али као мешанац ретривера и питбула. Но како год, не знам је ли политика Лидла да кућни љубимци могу унутра. Или се одвезао неком. али памтим да се радница дерала "чији је ово кер, ко је увео кера, а после се исправила.. чији је пас... Не знам у чијој надлежности је решавање тог проблема, ни не знам шта је било даље, јер сам ишао у куповину у даљим секторима, док се пас упутио у сектор самоуслужних каса.
Malo psećih dlaka nije na odmet :mrgreen:. Je li ima dosta hladnih vitrina u lidlu ? Kakav je kvalitet njihove robne marke ?

Malo psećih dlaka nije na odmet :mrgreen:. Je li ima dosta hladnih vitrina u lidlu ? Kakav je kvalitet njihove robne marke ?

Има и превише хладних витрина, од сладоледа, млека до меса. Избор пића је слаб. Квалитет осталог је исти свугде.. шта ја знам, зависи, али глобално гледано смеће трпају сви и прецењују, лопови.
Жао ми што су повукли неке добре производе које сам куповао пре. Као они кексићи од јаја.
У Лидлу није разноврсна понуда одређених категорија као другде, али цене су свеукупно јефтиније него Макси, Идеа, а Суперверо је непријатно најскупљи постао. Роде, Амане, Ароме и остале ретко посећујем па не знам. Свакако Светофор је најефтинији и најповољнији, ал квалитет лошији. И ту сам видео да је један пас овчар луталица шетао, међутим и нормално за оно складиште клошарско. Кад би Светофори били на бољим локацијама и модернизовани као са садашњим ценама упркос квалитету би били мој први избор као купца. Ово што раде Максији и остали са ценама уз квалитет је ужас. Млеко које је вода 90% 175.
Лидл је најдебилнији са оним ценама изнад уместо испод производа. Држава би морала да их натера да то доведу у нормалу. Драгоцене секунде живота се губе док провериш ту цену далеко горе.
А лоше у осталим маркетима у вези тих етикета су превише ситни бројеви и слова.
У суштини свашта и много непотребних глупости се продаје у свим маркетима, људи троше драгоцено време док у шаренилу не нађу шта им треба. Додуше Лидл, Светофор су мање збињујуће организовани по тим категоријама, секторима од других.
Потребни су неки маркети са селективним, основним, квалитетним и готовим производима.
Неки савез потрошача мора да се активира у увођењу неког реда не само у вези цена и поскупљења, које су више јер држава сипа милионе у неке дужничке губитничке црне спортске клубове. Зато прогнозирам пораст крађа по маркетима од гладног народа.

Kažem kolegama u trgovini da sam odbio Lidl. Oni svi na mene ; pa ti nisi normalan, gdje ćeš to odbiti,znaš li da je to njemačka firma...jesi lud.
Razlika ove plate i lidlove koje mi nudi je 200 evra. Razlika u obavezama i teretu mi je 3x veća.
Eto :) Pa sta ako je Nemacka firma ne kontam? Kao nece propasti, a onda se zapitas za koliko pars ti radis u Lidlu, a za koliko Nemac isti posao.

Eto :) Pa sta ako je Nemacka firma ne kontam? Kao nece propasti, a onda se zapitas za koliko pars ti radis u Lidlu, a za koliko Nemac isti posao.
Ovdje kod nas je kad kažu njemačka firma svi misle plate kao u DM. Sve saberem ,ma konobar je gospodin čovjek ,pa i neka mu je plata manja za 100 ili 150 evra ,ne snosi ni blizu tereta i obaveza koje snose radnici u Lidlu.

Није луталица, велик, чист, ошишан, углађен златно беле длаке, нисам стручан за псе али као мешанац ретривера и питбула
Je l' bio ovakav?
Dogo-Argentinob.jpg

Back