Zaposlenima u švajcarskoj banci dozvoljeno da nose crvene gaće

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Zaposlenima u švajcarskoj banci dozvoljeno da nose crvene gaće
CDC/IB | 18. 01. 2011. - 23:04h | Komentara: 0

Dobre vesti za zaposlene u bankama: uskoro će im biti dozvoljeno da nose crveni donji veš, crni lak na noktima, pa čak i da jedu beli luk.

Švajcarski bankovni gigant, banka UBS AG, izjavila je da je izvršila ispravku svojih pravila oblačenja na 44 strane, koji je bio na podsmeh čitavom svetu zbog svog cepidlačenja kad je reč o oblačenju i o navikama u ishrani svojih zaposlenih, prenosi Indipendent.


U kodeksu oblačenja, zaposleni su dobili uputstva o svemu, od daha koji se oseća na beli luk, pa do donjeg veša, koji je morao da bude u boji kože.“Razmatramo ono što je bitno za nas”, kaže portparol UBS, Andreas Kern i dodaje da će banka izdati smanjeno izdanje kodeksa sa više uopštenih naznaka o tome kako ostaviti utisak na klijente prijatnim ponašanjem i švajcarskom tačnošću.


U postojećim pravilima ponašanja zaposlenim ženama su davani saveti kako da se šminkaju, koji parfem da koriste i koja boja čarapa je prihvatljiva. Pored toga, savetovali su im da izbegavaju da im se vidi izrastak na kosi ukoliko se farbaju, kao i da ne koriste crni lak za nokte.


“Možete produžiti vek dokolenica i čarapa ukoliko redovno sečete nokte na nogama”, piše u uputstvu. “Treba da uvek imate rezervni par čarapa: one se, za prvu pomoć, mogu zakrpiti providnim lakom za nokte, i potrebno je da imate malo sreće.”

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/230066/Zaposlenima-u-svajcarskoj-banci-dozvoljeno-da-nose-crvene-gace

z:D Mis'im, š'a reći a ne zaplakati ???
 
K'o da će biti veselo i tamo ..

'17.01.2011.
Bivši švicarski bankar Rudolf Elmer danas je dostavio WikiLeaksu podatke o dvije tisuće tajnih računa bogataša i tvrtki, među kojima su i poznate osobe i četrdesetak političara, piše Guardian.

Elmer se vratio u London iz egzilu na Mauricijusu, a svoje dokumente opisao je kao podatke o “stupovima društva” i njihovim ulozima na burzama, nekretninama, trgovačkim poduzećima, umjetninama, jahtama, nakitu, konjima i drugim vrijednostima.

Rudolf Elmer želi raskrinkati račune koje su moćnici otvorili u poreznim oazama diljem svijeta, kako bi izbjegli mnogo više poreze u matičnim državama. Samo dva dana nakon što objavi dokumente, zviždač se u srijedu treba pojaviti pred sudom u domovini. CD-ove s dokumentima predao je u Londonu osnivaču WikiLaeksa Julianu Assangeu. Assange je kazao da će ih objaviti za nekoliko tjedana.

Elmer je bivši rukovoditelj na Kajmanskom otočju i zaposlenik moćne banke Julius Baer, koja ga je optužila za krađu bankarskih podataka. Elmer se brani da on tek želi “educirati društvo”. Bivši bankar bio je mjesec dana u pritvoru 2005. pod optužbom da je prekršio švicarske zakone o bankarskoj tajni i slao prijeteće poruke dužnosnicima Juliusa Baera.'
http://www.vecernji.hr/vijesti/bankar-odao-wikileaksu-tajne-racune-politicara-clanak-240156z:poz:
 

Back
Top